به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، میرهاشم موسوی امروز – دوشنبه 29 تیرماه – در نشست خبری که به مناسبت هفته تامین اجتماعی در محل این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک نهاد اجتماعی و اقتصادی. این سازمان امروزه با بیش از 140 هزار نیرو در قالب 18 نوع بیمه و خدمات درمانی فعالیت می کند.
وی با اشاره به جمعیت 45 میلیونی تحت پوشش بیمه های اجتماعی تصریح کرد: به عنوان بزرگترین سازمان وظیفه عمومی بیش از 70 درصد جامعه تحت پوشش بیمه های اجتماعی هستند. این رقم قبل از انقلاب اسلامی معادل 20 درصد بوده و امروزه بیش از 50 درصد از خطرات شغلی مادام العمر افراد جامعه را تامین می کند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: سازمان تامین اجتماعی با 388 مرکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی نیز خریدار استراتژیک سلامت با بیش از 50 هزار طرف قرارداد و ارائه 300 هزار خدمات درمانی در دوران شیوع کرونا است.
موسوی با اشاره به سیاست های کلی تامین اجتماعی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ادامه داد: امسال نسبت به سال های گذشته سیاست های کلی تامین اجتماعی نیز می تواند فرصتی برای غلبه بر تهدیدها و ارائه چالش ها و راهکارهایی برای رفع موانع در حوزه چاه باشد. -بودن. و به خصوص بیمه های اجتماعی سازمان بیمه های اجتماعی را تدوین و مشکلات موجود را حل کند.
وی افزود: صندوق بیمه اجتماعی در 9 ماه گذشته از نظر منابع و کسری نقدینگی وضعیت ناپایداری داشت، با انباشت بدهی مواجه بود و یک ابر بدهکار به بانک ها معرفی شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: امروز سازمان بیمه اجتماعی 88 هزار میلیارد تومان از بدهی خود به بانک رفاه را از طریق تسویه پرداخت کرد و خود را از لیست بدهکاران بانکی کشور خارج کرد و نام فوق بدهکار را از این فهرست حذف کرد. سازمان.
موسوی از دیگر مشکلات این سازمان در زمان واگذاری این سازمان ها، بدهی به مراکز درمانی و مشکلات نسخه الکترونیکی در محل تماس با مردم را برشمرد و گفت: هزینه های برخی اقدامات جمعی در حوزه هزینههای تحت عنوان بازنشستگی پیش از موعد نیز ضریب حمایتی سازمان را افزایش میدهد و به 4، 2 (که حد استاندارد برابر با 5/6 است) رسید و این نشاندهنده فراتر رفتن خروجی از منابع بود.
وی با اشاره به کوچک شدن دارایی های صندوق به عنوان یکی دیگر از مشکلات ZSO در چند ماه اخیر، گفت: درآمد شستا در سال گذشته شش درصد از کل وجوه SO را تشکیل می داد که برابر بود. به 17 تا 18 هزار میلیارد تومان. بر این اساس سازمان تامین اجتماعی برای عبور از چالش ها و رفع این مشکلات نیازمند تحول بود. در این راستا 8 راهکار اصلی از جمله توسعه بیمه همگانی برای افراد جامعه شناسایی شد که در قالب طرح بیمه جامع خانواده ایران و بیمه اجتماعی دانش آموزی تکمیل شد.
مدیرعامل سازمان بیمه های اجتماعی افزود: در سال گذشته یک میلیون نفر تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد حدود 700 هزار نفر تحت پوشش دولت سیزدهم مردم قرار گرفتند.
افزایش یک میلیون نفر بیمه شده جدید تا پایان سال 1401
به گفته موسوی، در این مدت 180 هزار زن خانه دار تحت پوشش و حمایت سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند و هدف این سازمان افزایش یک میلیون بیمه شده جدید تا پایان سال 1401 است.
وی ادامه داد: در حوزه بیمه نیز با توسعه خدمات آفلاین 12 خدمت جدید به طرح 3070 اضافه شد و امروز می توان گفت 42 خدمت این سازمان به صورت غیر حضوری به جمعیت تحت پوشش ارائه می شود. سال گذشته 10 طرح در حوزه درمان اجتماعی افتتاح شد و امسال 19 طرح در مناطق محروم در هفته تامین اجتماعی افتتاح می شود و تعدادی از طرح ها در دست اجراست.
به گفته مدیر کل سازمان بیمه اجتماعی، پوشش خدمات درمان ناباروری از دیگر اقدامات اساسی این سازمان در دولت ملی است که امروزه علاوه بر بیمارستان های دولتی، بخشی از این خدمات را در مراکز غیردولتی تحت پوشش قرار می دهد.
افزایش وام بازنشستگان
موسوی تاکید کرد: وام «کرزالحسنه» مستمری بگیران از هفت میلیون تومان به 12 میلیون تومان افزایش یافته است و بر اساس اهداف سازمان باید تا پایان سال برای 500 هزار نفر تصویب شود.
وی از دیگر اقدامات ارزشمند تامین اجتماعی در هفته های اخیر را آغاز سفرهای سیاحتی و زیارتی پس از شیوع کرونا عنوان کرد و گفت: پیش بینی تامین اجتماعی اعزام 100 هزار نفر از بازنشستگان به این سفرها است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه رشد و تقویت نرخ بهبودی صندوق های تامین اجتماعی نیز باید در دستور کار این سازمان قرار گیرد، افزود: سال گذشته فروش جمعی تامین اجتماعی در شرکت شستا 71 درصد افزایش یافت. . و به 163 هزار میلیارد تومان رسید و کل سود سازمان 44 هزار میلیارد تومان برآورد شد و این رقم باید افزایش یابد و توسعه بخش سرمایه گذاری ادامه یابد.
مبارزه با فساد در سازمان بیمه های اجتماعی
موسوی با تاکید بر صیانت از دارایی های سازمان و آحاد جامعه گفت: مبارزه با فساد به طور جدی در دستور کار سازمان قرار دارد و زوایای مثبت و منفی این موضوع در حال رصد است. در این راستا شرکت طراحی شستا دارای سیستم های موثری است و هم اکنون 100 پرونده حقوقی مورد بررسی قرار گرفته و 20 پرونده از این تعداد به مراجع قضایی مربوطه ارسال شده است.
حقوق بازنشستگان طبق قانون افزایش یافت
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر افزایش حقوق بازنشستگان اظهار داشت: افزایش حقوق این جمعیت طبق قوانین و مقررات مربوطه انجام شده و تمامی تصمیمات دولت بر اساس مجوزهای قانونی است. این تصمیمات به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شد و البته سازمان بر اساس تکالیف قانونی این افزایش دستمزد را اجرا کرد. اجرای کلیه تغییرات در این زمینه توسط سازمان مطابق مقررات مربوطه انجام و اجرا خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با یادآوری طرح پژوهشی و پژوهشی سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: اقدامات هر یک از مراکز و مراجع ذیربط در این حوزه برای حمایت و حمایت از سازمان تامین اجتماعی در راستای شفافیت انجام می شود. ما استقبال خواهیم کرد اما فعلا فراخوانی نداده ایم و اگر هر یک از مراجع قانونی از جمله شورای اسلامی در این زمینه اقدام کنند، سازمان تامین اجتماعی آمادگی کامل خود را برای مشارکت و همکاری اعلام می کند.
پیش بینی 90 هزار میلیارد تومان در قانون بودجه امسال برای تسویه بدهی دولت به تامین اجتماعی
موسوی در پاسخ به سوالی درباره رد بدهی دولت اظهار کرد: سال گذشته 80 هزار میلیارد تومان در قالب اوراق خزانه و سهام به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد. در دولت قبل برخی از این اقدامات زیان ده بود اما در این دوره با ارتباط و تعامل موثر سازمان با دولت، شرکت های ارزنده ای برای بیمه های اجتماعی تامین شد و 90 هزار میلیارد تومان در قانون بودجه تامین شد. سال برای تسویه بدهی دولت
به گفته وی، در هفته های اخیر بخشی از اقدامات لازم در این زمینه انجام شده است و با توجه به عزم دولت برای بازپرداخت این وام ها، پیش بینی می شود شرکت های واگذار شده نقدینگی بالایی داشته باشند و بیشتر بورسی باشند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: این سازمان 40 هزار میلیارد تومان به کارفرمایان بدهکار است و با توجه به کاهش وضعیت کرونا و بازگشت طبیعی رونق تولید، پیش بینی می شود این بدهی ها تسویه شود. طبق گزارش های حسابرسی 360 هزار میلیارد تومان از دولت طلب داشتیم که در جلسات مشترک با دولت بر سر میزان نهایی این بدهی به توافق خواهیم رسید.
تصمیم این است که قیمت دارو افزایش نیابد
موسوی در خصوص افزایش قیمت دارو افزود: تصمیم بر این است که قیمت دارو افزایش نیابد. بیمه سازمان تامین اجتماعی مابه التفاوت ارز ترجیحی را پرداخت کرد و در واقع دولت این مابه التفاوت افزایش دارو را به صورت یارانه نقدی می پذیرد. این هزینه نیز به صورت خودکار اعمال می شود و هموطنان هزینه اضافی پرداخت نمی کنند.
وی درباره انتصابات اوز اس اظهار کرد: از 102 مدیر مرکزی و استانی این سازمان 72 نفر علی البدل و 30 نفر ثابت هستند و در واقع بر اساس طرح جوانسازی میانگین سنی مدیران کاهش یافته است. با 6.8 سال و 90 درصد نوبت دهی ها در داخل سازمان و در بخش است.بیمه یک نفر خارج از این سازمان تعیین نشد همچنین در بخش درمان سه نفر از گروه منتقل شدند. در زیرمجموعه های شستا 150 مدیر تعویض شدند و باید گفت معیار تامین اجتماعی در این حوزه کار حرفه ای و تخصصی است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره اقدامات سازمان تامین اجتماعی پس از انتشار سیاست های کلی تامین اجتماعی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گفت: پس از انتشار این سیاست ها، دبیرخانه دائمی نظارت بر سیاست های کلی تامین اجتماعی تشکیل و عناوین مربوطه به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی ارسال شد. شش ماه فرصت داده شد تا برنامه های اجرای این سیاست ها تدوین شود و اکنون این طرح در حال اجراست.
ضرورت تشکیل دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده های تامین اجتماعی
موسوی در پاسخ به سوالی درباره پرونده های حقوقی شستا گفت: چند مثال می زنم. به عنوان مثال یکی از زیرمجموعه های سهام واگذار شده شستا در دولت قبل این شرکت را به مبلغ چهار میلیارد و 250 میلیون به خانواده ای واگذار کرد. این اتفاق در سال 94 یا 95 رخ داد و تا کنون مابقی این مبلغ به روش های مختلف پرداخت نشده است. دلیل واگذاری مشخص نیست، سوال هم این است که چرا عدم پرداخت.
وی ادامه داد: اخیرا با پرداخت بدهی موافقت کردند که مبلغ به روز شده آن 60 میلیارد تومان است. با روشهای مختلف با دو سه موضع رسمی به ما نوشتند که آن شخص ملکی ندارد.» در حالی که مطلع شدیم ملک به شرکت دیگری به مبلغ 300 میلیارد تومان فروخته شده است و با اطلاع ما معامله را فسخ کردیم. .
مدیر اجرایی SO گفت: همچنین عملیات ربوی تحت عنوان خرید لوازم ورزشی انجام شد و حدود 40 میلیارد تومان است. ما برای حفظ حقوق مردم اقدام کردیم و باید برای قوه قضائیه ارزش قائل شویم، البته فکر می کنم دادگاه ویژه ای برای رسیدگی به پرونده های تامین اجتماعی و شستا تشکیل شود.
موسوی گفت: مواردی بود که اصلا پیگیری نشد. به عنوان مثال، 900 میلیارد تومان ارزش یک معامله معلق از سال 1389 است و هیچکس پیگیری نکرده است. این زمانی اتفاق می افتد که شبکه حقوقی ناکارآمد باشد و شبکه نظارتی ساکت باشد. در منطقه سازه ایران نزدیک به 360 ملک با قیمت های غیر واقعی به افراد غیر مجاز واگذار شد. اینها اتفاقات تلخی است و امیدواریم با همکاری هایی که حاصل می شود، همه این اموال غارت شده را به صاحبان واقعی آن برگردانیم.