پایتخت قزاقستان تغییر نام داد


به گزارش سلام نو، یورونیوز نوشت: پایتخت قزاقستان بر اساس پیشنهاد نمایندگان مجلس و امضای قانون در این زمینه، توسط رئیس جمهور این کشور رسما به «آستانا» تغییر نام داد.

قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان روز شنبه قانونی را امضا کرد که بر اساس آن پایتخت این کشور به نام سابق «آستانا» تغییر نام می‌دهد.

این اقدام در مخالفت با ابتکار قبلی آقای توکایف پس از روی کار آمدن در سال 2019 انجام شد که برای تجلیل از نورسلطان نظربایف اولین رئیس جمهور جمهوری قزاقستان در دوران استقلال و تغییر نام این کشور از آستانه به نورسلطان بود. از طریق تصویب قانون در مجلس

بازگرداندن نام پایتخت قزاقستان به نام سابق

بسیاری از شهروندان قزاقستان این تغییر نام را دوست نداشتند و پس از نارضایتی در قزاقستان، پارلمان این کشور پیشنهاد بازگشت پایتخت به نام قبلی را داد که رئیس جمهور با آن موافقت کرد.

بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی دفتر رئیس جمهور قزاقستان، در قانون امضا شده توسط آقای توکایف، علاوه بر تاکید بر احیای نام پایتخت “آستانا”، اصلاحاتی در قانون اساسی نیز وجود دارد. به عنوان قانون اساسی تمدید مأموریت ریاست جمهوری به یک دوره هفت ساله غیرقابل تمدید به جای دوره پنج ساله یک بار قابل تمدید فوق الذکر.

مجلس قانونگذاری قزاقستان این تغییرات را روز جمعه تصویب کرد. کابینه رئیس جمهور قزاقستان نیز روز شنبه پس از انتشار فرمانی که به امضای قاسم جومارت توکایف رسید، اعلام کرد که پس از صدور این فرمان، نام آستانه رسما به پایتخت بازگردانده می شود.

رئیس جمهور قزاقستان در اولین روز ماه جاری اعلام کرد که با تغییر دوره پنج ساله ریاست جمهوری قابل تمدید به دوره هفت ساله غیرقابل تمدید موافقت کرده است و همچنین پیشنهاد برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در پاییز امسال را داد.

بیشتر بخوانید  ساعت کاری بانک ها در ماه رمضان ۱۴۰۱

نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور سابق جمهوری قزاقستان، از سال 1001 تا 2019 بر این جمهوری شوروی سابق حکومت کرد. به این ترتیب در این کشور کیش شخصیتی پیرامون او شکل گرفت تا جایی که پس از استعفای آقای نظربایف، پایتخت قزاقستان به نورسلطان تغییر نام داد.

قاسم ژمارت توکایف، رئیس جمهور 69 ساله قزاقستان که پس از استعفای غیرمنتظره مراد به قدرت رسید، در سال های اخیر به تدریج از میراث آقای نظربایف فاصله گرفته و اصلاحات را در این کشور به راه انداخته است.

این نقطه عطف که منجر به حذف طایفه بانفوذ رئیس جمهور سابق شد، شتاب بیشتری نسبت به شورش های خونین ژانویه در این کشور گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید