به گزارش تحریریه، اگرچه سید ابراهیم رئیسی در مراسم تحلیف اعلام کرد که از همه روش های دیپلماتیک برای رفع تحریم ها استقبال می کند، اما واقعیت میدانی چیز دیگری را نشان می دهد.
کارت تحریم در وضعیت کنونی بیش از آنکه خاصیت عملکردی داشته باشد خاصیت تبلیغاتی دارد و در صورتی که دولت رئیسی خود را از شرطی سازی داوطلبانه به تحریم؛ مانند دولت حسن روحانی؛ خارج کند، در آنصورت امکانات بهتری برای تعامل از موضع برتر با طیف غربی در اختیار خواهد داشت.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید گفت، دیدگاه رئیس جمهوری آمریکا این است که “ادامه گام گذاشتن در مسیر دپیلماتیک رو به جلو در راستای منافع ما است. اگرچه ما شماری از فعالیتهای مشکلساز ایران در سطح جامعه جهانی را تایید نمیکنیم، و در واقع آنها را بسیار نگرانکننده میدانیم، اما داشتن دریچهای به توان و ظرفیت هستهای آنها به نفع امنیت ملی ما است.”
درخواست دولت آمریکا برای آغاز دور جدید مذاکرات با سکوت ایران روبرو شده و کار را برای تحلیل های کارشناسی دشوار کرده است. چندی پیش حسین شریعتمداری سردبیر متنفذ روزنامه کیهان نوشت که ایران نیازی به ادامه مذاکرات برجامی ندارد و گامی تهاجمی برداشت.
اگر دولت رئیسی بتواند مشکلات اقتصادی بانکی خود با کشورهای خارجی را با توسعه گسترده روابط با شرق حل کند که گزینه ای در دسترس است، در آنصورت کارت تحریم از روی میز برجام کنار خواهد رفت و گفتگوهای ایران با قدرت های غربی و منطقه ای بر سر تعریف حد نفوذ، جایگزین مذاکرات بی خاصیت کنونی وین خواهد شد.
هنوز در ادبیات مقام های آمریکا نشانی بر انعطاف بیشتر نسبت به کاهش تحریم ها دیده نشده است و شواهد نشان می دهد که هنوز به دادن امتیازی بیش از آنچه حاضر بودند به دولت روحانی پرداخت کنند وجود ندارد.
پایان/