پاسخ ایران به نگرانی های غربی: تأخیر نخواهیم داشت



طبق گزارش ها خبرآنلاین، کاظم گاری آبادی ، سفیر ایران و نماینده دائمی ایران در سازمان های بین المللی مستقر در وین ، در مصاحبه با خبرنگاران در مورد تولید سوخت سیلیکون و عدم استماع مواضع برخی کشورها در این زمینه توضیح داد.

وی گفت: هر ساله بیش از هشتصد هزار بیمار در ایران از داروهای رادیودارو سازمان انرژی اتمی تولید شده توسط راکتور تحقیقاتی تهران استفاده می کنند.

سفیر کشورمان اضافه کرد: سوخت راکتور تهران سوختی عادی با دارایی تا 20 درصد است. با به روزرسانی این سوخت با تولید سوخت سیلیکون با غنی تا 20٪ ، کمیت و کیفیت داروهای رادیودارو تولید شده به طور قابل توجهی بهبود می یابد. در این فرآیند ، تولید فلز اورانیوم در یکی از مراحل میانی تولید سوخت سیلیکون ضروری است.

غریب آبادی ادامه داد: اگرچه طبق برجام ، اگر ایران پس از 10 سال و 15 سال پیش اگر به دنبال شروع تحقیق و تولید سوخت مبتنی بر اورانیوم برای راکتور تحقیقاتی تهران در مقادیر کم باشد ، باید طرح خود را به کمیسیون مشترک ارائه دهد و تایید؛ با این حال ، لازم به ذکر است که جمهوری اسلامی ایران ، در گام پنجم برای کاهش تعهدات هسته ای خود در ژانویه 2009 ، اعلام کرد که برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران دیگر با محدودیت عملیاتی روبرو نیست و از این پس برنامه هسته ای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی آن

وی گفت: حتی اگر برجام اجرا شود ، حتی این محدودیت در برجام نمی تواند به این معنی باشد که اگر ایران به چنین سوختی احتیاج دارد ، صاحبان آن نباید آن را در سطح جهانی در اختیار ایران قرار دهند.

بیشتر بخوانید  ایران مدال شمشیربازی المپیک را بدست آورد؟

غریب آبادی با بیان اینکه در آخرین مذاکرات برای احیای برجام ، موضوع درخواست ضمانت برای تولید سوخت سیلیکون از ایران مطرح شد ، گفت: اما هیچ یک از کشورهای تولید کننده این سوخت نمی خواستند ضمانت نهایی را در این زمینه ارائه دهند. در همین راستا ، اگرچه در چندین بند از برجام ، سایر کشورها اشاره کرده اند که به بهبود کیفیت رادیوداروهای تولید شده در ایران کمک می کنند ، اما آنها از انجام این تعهد امتناع می ورزند و در جهت صلح آمیزترین استفاده از انرژی هسته ای گام بر نمی دارند.

وی افزود: از طرف دیگر با پیشرفت های صورت گرفته در زمینه هسته ای و تلاش دانشمندان سخت کوش سازمان انرژی اتمی ، اکنون ایران فناوری تولید سوخت سیلیکون را بدست آورده است. کشورهای به اصطلاح متضرر می گویند اگرچه چنین سوختی را به ایران تأمین نمی کنند ، از یک طرف ، ایران فناوری تولید خود را به دست آورده و تعهد نهایی ندارد ، از سوی دیگر ، به چه دلیل نباید چنین اقدامی انجام دهد؟ !

سفیر کشورمان با بیان موارد زیر اظهار داشت: ابراز نگرانی مصنوعی برای تولید مقادیر کمی فلز اورانیوم از ایران توسط برخی از کشورها در برجام به هیچ وجه شنیده نمی شود. جمهوری اسلامی ایران ، به ویژه هنگامی که دانش فنی مربوطه را داشته باشد ، مطابق با نیازهای فنی عمل خواهد کرد و تأخیر نخواهد داشت.

311311

دیدگاهتان را بنویسید