نشانههایی متفاوت که میگن شما آشپز خوبی میشید
دیدارنیوز ـ نیاز به غذا و پخت و پز از دوران باستان تا کنون، نقش اساسی در تکامل انسانها داشته و هنوز هم به عنوان عامل مهمی شناخته میشود. امروزه آشپزی تنها برای برآوردن نیاز اولیه و سیرشدن نیست، بلکه آشپزی هنر ترکیب عطر و طعمها و عملی است که به شما کمک میکند چیزی را به چیز دیگری تبدیل کنید. بزرگترین سرآشپزهای دنیا نه تنها به طعم و عطر غذا اهمیت میدهند بلکه میدانند نحوه ارائه یک غذا، به اندازه طعم، رایحه و بافت آن در ذهنیت افراد تاثیر دارد.
اگر به آشپزی علاقمند هستید و دوست دارید در آینده یکی از شناختهترین سرآشپزهای دنیا گردید، باید بدانید بسیاری از آشپزهای ماهر ویژگیهای مشترکی دارند که در ادامه این بخش از سبک زندگی نمناک آورده ایم، اگر شما هم دارای این خصوصیات هستید، شما فردی مناسب برای تبدیل شدن به آشپز ماهر میباشید. جالب است بدانید این خصوصیات و ویژگیهای معرفی شده در این بخش، خصوصیاتی است که در آشپزهای ماهر وجود دارد.
هنرمند هستید
آیا همیشه اشتیاق به خلق و طراحی دارید؟ خواه نقاشی روی بوم خالی باشد، خواه مونتاژ بلوکهای لگو یا تزئیین یک بشقاب املت، در این صورت شما یک فرد هنرمند هستید و تمایل بی حد و حصر برای خلق چیزی جدید دارید.
هنگامی که نوبت به پخت و پز میرسد، همیشه مایلید به نحو احسن غذا بپزید و ارائه و زیبایی غذا را ساده نمیگیرید، حتی اگر فقط یک بشقاب باشد! علاوه بر پخت و پز غذای خوب، کار با ابزار آشپزخانه و وسایل آشپزی را از چاقوهای استاندارد، قابلمه ها، تابه تا مخلوط کن و سایر وسایل آشپزخانه را بخوبی میدانید.
با غذاهای مضر مخالفید
به عنوان یک آشپز به احتمال زیاد از هر رستوران و کافهای در محله خود بازدید کرده اید فقط برای اینکه از منو غذاها استفاده کنید و بدانید در کدام رستوران بهترین غذاها طبخ میشود. غذاهای مضر را نمیخورید و به دیگران پیشنهاد میدهید تا آنها هم از چنین غذاهایی صرف نظر کنند.
اشتیاق به دستورالعملهای جدید دارید
هنگام اوقات فراغت، خانواده و دوستانتان شما را در حال آشپزی میبینند و هیچ کس تا پایان آشپزی مجاز نیست به آشپزخانه وارد شود، اما پس از اتمام کار، از اعضای خانواده میخواهید برای تست طعم غذای جدید نظر بدهند.
علاقه به برگزاری مهمانی دارید
همیشه اطرافیانتان دوست دارند در مهمانیها حضور داشته باشید، زیرا در صورت کمبود غذا جای هیچگونه نگرانی نیست و شما به راحتی و با سرعت میتوانید غذای مناسبی را طبخ کنید همچنین اگر از شما نخواسته باشند چیزی به مهمانی ببرید خودتان دسر یا غذایی را به همراه خود میبرید و دیگران را متعجب میکنید.
انتقادپذیر هستید
کار در آشپزخانه میتواند بسیار استرس زا باشد. شاید بتوانید وقت خود را برای پختن یک وعده غذای دلچسب برای اعضای خانواده صبور خود اختصاص دهید، اما در یک رستوران طولی نمیکشد که مشتریان گرسنه شروع به شکایت میکنند؛ بنابراین باید آرام و خونسرد باشید، حتی اگر دست خود یا به طور تصادفی غذا را سوزانده اید.
هنگامی که سفارشات در ساعت شلوغ شروع به جمع شدن میکنند، متوجه میشوید که باید سریع و در عین حال دقیق باشید. یک حرکت اشتباه از طرف شما میتواند خطر آشپزی و اعتبار رستوران را به خطر بیندازد!
در مدیریت زمان مهارت دارید
آیا دوستانتان به شما میگویند که منظم هستید؟ آیا پاکیزگی را ارزش میدانید و سبک زندگی منظمی دارید؟ شاید سریع روی پای خود میایستید و چند کار را با هم انجام میدهید.
به عنوان یک سرآشپز در یک محیط حرفه ای، باید چیزهایی بیش از نحوه آشپزی بدانید. این شامل مهارت مدیریت زمان و چند وظیفهای است. به عنوان مثال، باید تسلط داشته باشید و روشی برای تهیه و سازماندهی مواد اولیه برای به حداکثر رساندن بازدهی انتخاب کنید، همچنین باید توانایی انجام کارهای مختلف را داشته باشید.
در ریاضیات و تجارت ماهرید
اگر فکر میکنید که آشپزی و ریاضیات نقطه مشترکی با هم ندارند، به شدت اشتباه میکنید. برای اینکه یک آشپز خوب شوید، باید محاسبات و تجارت را خوب انجام دهید زیرا، یک آشپز علاوه بر اینکه میداند یک بشقاب ماکارونی را چگونه بکشد، باید بعد تجاری و اداری آشپزی را هم بداند تا بتواند در عین صرفه اقتصادی، غذای خوبی درست کند. این بدان معنی است که شما قادر به کنترل جنبههایی مانند بودجه، هزینههای کارگر، کاهش هزینه ها، قیمت گذاری مواد غذایی و مدیریت موجودی کالا هستید.
عادات خاص خودتان را در آشپزخانه دارید
همه سرآشپزهای موفقی که میشناسم یک نکته مشترک دارند:عادتهای عالی در آشپزخانه و هم بیرون آشپزخانه دارند.
در آشپزخانه، آنها تمیز کار انجام میدهند و چاقوها را به طور مرتب تیز میکنند، به طوری که همیشه هر وقت چاقوی تیز بخواهند چاقوی تیز داشته باشند. آنها غذای خود را میچشند و به تکنیکها و اصول اساسی آشپزی پایبند هستند.
در بیرون آشپزخانه، آنها به طور منظم ورزش میکنند و غذاهای مقوی میخورند. خوب استراحت میکنند و خواب با کیفیتی دارند. تمام این جزئیات کوچک برای حفظ استقامت، سطح انرژی و اشتیاق آنها در آشپزخانه جمع میشود. این عادتهای عالی که آنها روز به روز انجام میدهند، در نهایت با هم ترکیب میشوند و پایهای محکم برای موفقیتهای آنها در آشپزی و زندگی شخصی شان تشکیل میدهد.
به تواناییهای خود اطمینان دارید
سرآشپزهای موفق توانایی زیادی دارند و میتوانند روی خود شرط بندی کنند و نسبت به تواناییهای خود مطمئن هستند حتی اگر همه افراد ماهر در برابر آنها قرار بگیرند. همه آنها بر بزرگترین موانع موفقیت در آشپزی غلبه میکنند.
مهارت ارتباطی خوبی دارید
سرآشپزهای موفق به وضوح ارتباط برقرار میکنند و این بدان معناست که در آشپزخانه آنها هیچ زورگویی، پرخاشگری منفعلانه، اقدامات کوچک و سیاست کاری وجود ندارد.
سرآشپزهای موفق همیشه یک محیط مثبت و حرفهای را در آشپزخانه خود حفظ میکنند. آنها اهداف خود را نشان میدهند و به وضوح با اعضای تیم خود ارتباط برقرار میکنند که منجر به اجرای موفقیت آمیز برنامههای آنها میشود.
افکارتان رشد یافته است
آیا مرتب سوال میپرسید که چرا بعضی از کارها در آشپزخانه به روشی خاص انجام میشود؟ میبینید که بسیاری از کارها در یک آشپزخانه حرفهای اغلب بدون سوال کافی از طرف ما انجام میشود. روش خاصی از پخت و پز که احتمالاً در گذشته ابداع شده است، اغلب ممکن است کارآمدترین راه حل یا ایده موثر در این زمینه نباشد.
سرآشپزهای موفق از فروتنی و ذکاوت لازم برای یادگیری مداوم و مجدد برخوردارند. آنها میدانند که تغییر وجود دارد و به همین دلیل است که به جای یک ذهنیت ثابت، ذهنیت رشد را حفظ میکنند.
EQ بالایی دارید
آشپزهای موفق از هوش هیجانی بالایی برخوردارند و به ندرت تحت فشار قرار میگیرند. آنها توانایی کنترل استرس و اضطراب بالا در آشپزخانه را دارند و تعاملات مثبت و ارزشمندی را با دیگران حفظ میکنند و میدانند که چگونه آرام و متین باشند حتی وقتی اوضاع به خوبی پیش نمیرود.
برای اینکه بتوانند این کار را انجام دهند خود آگاهی بالایی دارند و به وضوح همه نقاط قوت و ضعف خود را میدانند. علاوه بر این، واقعاً آشپزی را به عنوان یک کاردستی و روح بخش درک میکنند.
مواجه با شکست برایتان سخت نیست
سرآشپزهای موفق این توانایی عجیب را دارند که اگر بارها و بارها زمین خوردند، بلند شوند بدون اینکه اشتیاق و لذت خود را برای یادگیری و آشپزی از دست بدهند. نیازی به گفتن نیست، این پافشاری منطقا تضمین میکند که آنها اولین کسی خواهند بود که ثمرات موفقیت را میچشندو اگر بخواهیم ساده بگوییم، موفقترین سرآشپزها اساساً آشپزهایی هستند که بیشترین شکست را خورده اند، تا سرانجام کلید تسلط بر کار خود را پیدا کنند.