مرکز مشاوره و اسناد ، دانشگاه تهران و مشاور فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان ، کارگاهی نیمه وقت با عنوان “نقض سیستم حقوق بشر ایالات متحده” در مرکز مشاوره و اسناد در لبنان و با حضور کارشناسان برجسته و اساتید دانشگاه های چندین کشور منطقه دارای مسائل حقوقی بودند.
به گزارش ایسنا ، جلسه با سخنرانی کوتاه دکتر واعظی آغاز شد. وی با تبریک و خوش آمدگویی به حاضران در جلسه ، برای آنها آرزوی موفقیت نمود و بر اهمیت این نشست و موضوع آن تأكید و از برگزاركنندگان این نشست و وبینار حضوری تشكر كرد سپس دکتر عباس همه یار با تشکر از همه شرکت کنندگان و شرکت کنندگان در این وبینار گفت: “در حال حاضر شاهد اجرای سیاست های دوگانه آمریکا در قبال کشورها و ملت ها به نام حقوق بشر هستیم.” جنایاتی که این کشور به نام حقوق بشر در تمام نقاط مختلف جهان مرتکب شده است ، در شرایط فعلی به شدت مورد نیاز است ، یعنی توسط کارشناسان حقوقی مورد بررسی و بررسی قرار گیرد.
دکتر محمد طی ، کارشناس حقوق عمومی و استاد دانشگاه لبنان ، در مورد جرم آمریکا در شکنجه سردار سلیمانی و اطرافیان وی از نظر حقوق بین الملل به تفصیل صحبت کرد و گفت: “این جنایت از قبل برنامه ریزی شده بود و ادعاهایی که آنها مطرح کردند در مورد دلایل اقدام جنایتکارانه آنها برای جلوگیری از جنگ و جلوگیری از تروریسم یا حفاظت بی اساس است و هیچ پایه قانونی ندارد. زیرا هیچ حمله ای صورت نگرفته است كه ایالات متحده بخواهد برای دفاع از خود ادعا كند. در حقیقت ، باید گفت که این جنایت آمریکایی سو attempt قصد به خارج از حیطه مباحث حقوقی است و یک دیپلمات در حین انجام مأموریت کشته شد و علاوه بر نقض حاکمیت عراق ، جنایتی علیه بشریت و خیانت محسوب می شود. همچنین تهدیدی برای ایمنی و سلامت ناوگان هوایی است.
دکتر حسین العزی ، محقق لبنانی و استاد حقوق بین الملل و حقوق بشر ، سپس به جنایات ایالات متحده از دیدگاه حقوق بین الملل نگاه کرد و گفت: “بحث درباره تحریم ها تنها ابزاری برای اجرای استراتژی امنیت ملی ایالات متحده است. و تقویت تحول اساسی . وزارت خزانه داری آمریکا به مرکزی برای جمع آوری اطلاعات امنیتی تبدیل شده است.
وی افزود: تحریم های ایالات متحده می تواند در زمینه جنایات جنگی اقتصادی و جنایات علیه بشریت مورد استفاده قرار گیرد.
سخنران بعدی دکتر یاسر الكلزی ، استاد فلسفه علوم امنیتی و استاد دانشگاه های سوریه بود. وی در سخنرانی خود ، ایالات متحده را از منظر منازعات حقوق بشر در منطقه و جهان ارائه داد و گفت: “موضع ایالات متحده از منظر سیستم بین المللی حقوق بشر متناقض است.” با حقوق بشر و همه معاهدات بین المللی تحت عنوان حقوق بشر دلایل و اسناد کافی وجود دارد که کشور به آنها توجه نمی کند و قوانین بین المللی و حقوق بشر را رعایت نمی کند.
سپس دکتر خالد الخیر ، استاد حقوق دانشگاه لبنان ، با نگاهی به تاریخچه رفتار نژادپرستانه آمریکایی گفت: تاریخ آمریکا پر از رفتار نژادپرستانه و نقض حقوق بشر و حتی مسئله انقلاب با همین بهانه است از سرنوشت ملتها جلوگیری می کند این در دست شماست
وی افزود: تروریستی که ایالات متحده با ارعاب و گرسنگی مردم علیه ملت های دیگر انجام می دهد نتیجه همان رفتار نژادپرستانه است که با همه افراد و ملت ها با ابزار تروریسم اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی رفتار می کند.
سخنران بعدی دکتر عباس مقتدایی ، معاون رئیس کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی کشورمان بود که در سخنرانی خود به نقش ملتها و دولتها در دستیابی به زندگی انسانی خوب در پرتو اخلاق نیکو اشاره کرد و تاریخ عمل. سازمان ملل وی درباره مسئله حقوق بشر و صدور منشور سازمان ملل و اعلامیه جهانی حقوق بشر گفت: “نقشی که ایالات متحده در تحقیر کرامت انسانی و آزار و اذیت کودکان در یمن ، افغانستان ، غزه ، سوریه و عراق از طریق جنگ ها علیه زنان و کودکان آسیب های بی سابقه ای دیده است.
وی افزود: “بخشهایی از اقتصاد ، جامعه ، فرهنگ و حتی علم و آموزش توسط آمریکایی ها تحریم می شود و حقوق بشر به راحتی نقض می شود ، بنابراین روشنفکران در کشورهای مختلف باید با همکاری یکدیگر مانع از ادامه این رفتار شوند.” بازگشت قطار از خط خارج به بشریت به مسیر اصلی خود برگردید
مقتدایی در پایان گفت: پیشنهاد ما تأکید بر مسئولیت جهانی ملت ها و دولت ها برای دستیابی به زندگی خوب و تلاش برای نجات نسل های آینده است. با این رویکرد ، ما در ایران به جهان ، ملت مسلمان و غیر مسلمان و همه کسانی که به حقوق بشر ، آزادی ، برابری و سطح بالاتری از عدالت اهمیت می دهند ، فکر می کنیم.
دکتر هاله اسد ، فعال حقوق حقوقی و بین المللی و دبیرکل اتحادیه ملل پایدار عربی سوریه ، به موضوع مستند سازی جرایم با اهمیت بیشتر حقوقی اشاره کرد و گفت: “به عنوان مثال ، ما می توانیم مداخله کنیم. “ایالات متحده در سوریه و حمایت آن از تجزیه آن کشور و غارت منابع انسانی و طبیعی آن ، و باید گفت که روابط ایالات متحده با تروریسم توسط آنها ایجاد و تقویت شده است.
وی در خصوص دیدگاه حقوقی افزود: موضوع خروج ایالات متحده از منشورهای حقوقی و قطعنامه های سازمان ملل و همچنین قوانین بین المللی و تخلفات آشکار آنها و دخالت در امور داخلی سایر کشورها و تلاش برای تغییر آنها سیستم حاکمیت و ترکیب جمعیتی و سیاست دولتها با ایجاد ناآرامیهای فرقه ای ، مذهبی و قومی انجام می شود و باید گفت که وجود 28 پایگاه نظامی آمریکا و حضور نظامی در این مناطق به همین منظور بود.
سخنران نهایی دکتر امل المهادی ، مدیر اجرایی سازمان پیشگیری از بحران انسانی یمن بود. جنایات انجام شده در سوریه و یمن نشان می دهد که آنها کل اقتصاد این دو کشور و مردم بی گناه را نابود کرده و بسیاری از مشکلات زیست محیطی را ایجاد کرده است ، کشوری که تاریخ سیاسی آن پر از جنایات ، سرکوب ملت ها و بردگی است. اهداف توسعه طلبی و نژادپرستی ، چیزی جز نابودی ، قحطی و تحریک جنگهای مختلف نظامی ، بیولوژیکی و اقتصادی برای ملتها و کشورها به همراه نداشت.
در پایان این نشست ، كارشناسان خواستار محاكمه جنایتكاران آمریكایی از جمله ترامپ و وزیر دفاع وی در دادگاه های عراق و ایران و صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر بر اساس آموزه های ادیان آسمانی شدند. وی از کشورها خواست تا از طریق سازمان ملل متحد در مورد حکم دیوان بین المللی دادگستری در مورد تحریم های یک جانبه یک جانبه در چارچوب قانون و حقوق بشر اقدام کنند.
انتهای پیام