وضعیت شیوع وبا در ایران



آنچه دیگران می خوانند:

بر اساس گزارش ها شمانیوز: دکتر مریم مسعودی فر، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، وبا همچنان در بسیاری از کشورهای جهان یک تهدید است و در منطقه ما بومی است. سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که 47 کشور در جهان وجود دارند که بومی هستند. به همین دلیل، هدف آن کاهش این تعداد تا سال 2030 و کاهش خطر مرگ ناشی از وبا است.

وی افزود: برخی از کشورهایی که بیماری وبا در آنها بومی است در کنار ما هستند که این امر منجر به این می شود که هر ساله موارد بیشتری را شاهد باشیم. بر اساس داده های سازمان جهانی بهداشت، از اواخر سال 2021 و از ابتدای سال 2022، افزایش موارد ابتلا به وبا را در تعدادی از کشورهای همسایه ثبت می کنیم.

عوامل موثر بر شیوع وبا

وی با اشاره به اینکه بیماری وبا تا حد زیادی به محیط زیست انسان مربوط می شود، تصریح کرد: دسترسی مناسب به آب بهداشتی سالم، جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، بهداشت فردی و غیره. عوامل موثر در پیشگیری از شیوع وبا هستند. عوامل به درستی رعایت نشده است، ما می توانیم گسترش بیماری را مشاهده کنیم. از سوی دیگر وارد سال های کم بارش و خشکسالی در منطقه شده ایم و از سوی دیگر جابجایی جمعیت، دسترسی به آب بهداشتی سالم را مختل کرده است که ممکن است عاملی برای عود بیماری باشد.

وضعیت بیماران در ایران

وی در خصوص تعداد مبتلایان به وبا در ایران گفت: در سال های 99 و 1400 هر سال یک مورد وبا داشتیم. در واقع وبا در ایران کنترل شده و جای نگرانی نیست. در سال جاری تاکنون کمتر از 10 مورد مشکوک به وبا را گزارش کرده ایم. یعنی پس از افزایش موارد ابتلا به وبا در بین زائرانی که در سال 2017 به عراق سفر کرده اند، تعداد موارد حتی قبل از شیوع تاج به کمتر از 10 مورد رسیده است.

بیشتر بخوانید  10٪ افزایش در بیماران و بستری شدن در کرونر در خوزستان

وی ادامه داد: روال بررسی موارد ابتلا به وبا در کشور به این صورت است که کسانی که علائم اسهال آبکی حاد را گزارش می کنند و مشکوک به ابتلا به وبا هستند، آزمایشات آنها در آزمایشگاه های تعریف شده در سطح شهر بررسی می شود و در صورت مثبت بودن عنوان باید مجددا برای تایید وارد آزمایشگاه دانشگاه شوید. در نهایت، تایید نهایی در آزمایشگاه مرجع انجام می شود تا مطمئن شود که مظنون واقعاً به وبا مبتلا شده است. موارد مشکوک تاکنون در آزمایشگاه های منطقه تایید شده است.

مسعودی فر ادامه داد: تمامی این مظنونان به کشورهای همسایه سفر کردند. اپیدمی وبا در کشورهای منطقه وجود دارد، بنابراین اصل بر ایمن سازی تردد برون مرزی برای حفظ سلامت مسافران و زائران با رعایت بهداشت است.

هشدار درباره شیوع وبا در فصول گرم سال

وی با اشاره به اینکه شیوع و شیوع وبا در تابستان بیشتر از فصول دیگر است، گفت: خطر ابتلا به وبا در همه فصول سال وجود دارد، اما منطقی است که بیشترین توقعات بیماران وبا در کشور ما تقریباً از اوایل سال باشد. می تا نوامبر. .

ما دو نگرانی بزرگ در مورد وبا داریم. اول اینکه این بیماری بسیار مسری است و دوم اینکه اگر به موقع درمان نشود، می تواند با مرگ و میر بالای 50 درصد همراه باشد. اگر اقدامات پیشگیرانه در سفر یا در حین انجام فعالیت های روزانه به درستی انجام شود و فردی با علائم مشکوک بلافاصله برای شروع درمان مناسب به مرکز بهداشت مراجعه کند، خطر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و حتی می توان مرگ و میر ناشی از وبا را کاهش داد. یک درصد.

بیشتر بخوانید  رفتار غیر اخلاقی ریحانه پارسا با دو مرد در فیلم تهران و ترکیه +

وی تاکید کرد: مهم ترین نکته استفاده از آب شرب مناسب در هر سفر و تردد است و اینکه آب روان به هیچ وجه استفاده نشود. نکته مهم دیگر رعایت بهداشت دست و شستن آن است. در واقع قبل و بعد از دستشویی و قبل از آشپزی و غذا خوردن باید دست هایمان را بشوییم. همچنین باید مراقب شستشو و ضدعفونی صحیح میوه ها و سبزیجات بود.

راه های انتقال وبا

وی درباره دوره کمون بیماری پس از ورود باکتری به بدن گفت: دوره کمون از 12 ساعت تا 5 روز متغیر است. میانگین طول مدت بیماری دو تا سه روز است. میکروارگانیسم وبا از طریق دهان با خوردن غذای آلوده وارد بدن شده و از طریق مدفوع دفع می شود. بنابراین بیمار حتی یک هفته تا 10 روز پس از بیماری می تواند میکروارگانیسم را از طریق مدفوع دفع کند. ذکر این نکته ضروری است که در 80 درصد موارد مبتلایان به وبا یا علائم بالینی ندارند و یا علائم خفیفی از خود نشان می دهند، اما حتی افراد بدون علامت نیز میکروارگانیسم را دفع می کنند و به همین دلیل بر دفع بهداشتی فاضلاب تاکید می شود.

مسعودی فر گفت: راه اصلی انتقال وبا با استفاده از آب یا غذای آلوده به میکروب است. راه معمول انتقال بیماری این است که اگر بیمار پس از اجابت مزاج دست های خود را نشوید و به سطح آن برخورد کند، دیگران را مبتلا می کند.

تاکید بر لزوم آب درمانی خوراکی پس از وبا

وی افزود: اگر مردم به موقع برای درمان مراجعه کنند، میزان مرگ و میر ناشی از وبا به کمتر از یک درصد می رسد. عارضه اصلی وبا در انسان کم آبی بدن به دلیل وبا است، مهم ترین نکته این است که اگر فردی دچار اسهال و استفراغ شد حتما آب و الکترولیت ها را جایگزین کرده و به مراکز درمانی مراجعه کند. برخی از افراد مانند زنان باردار، افراد مبتلا به سوء تغذیه و بیماران پایه در معرض خطر بیشتری برای نشان دادن علائم بیماری هستند که باید بلافاصله درمان با مایعات خوراکی با محلول ORS را شروع کنند. هر بسته پودر باید در یک لیتر آب حل شود تا مایعات از دست رفته بدن جبران شود. اگر فردی به دلیل استفراغ یا کم آبی که منجر به ضعف و بی حالی می شود، نسبت به مایع درمانی خوراکی تحمل نداشته باشد، باید برای شروع مایع درمانی داخل وریدی به دنبال کمک پزشکی باشد.

بیشتر بخوانید  ببینید | دختر فاطمه گودرزی آبروی مادرش را جلوی مهران مدیری برد

آنتی بیوتیک درمانی خودسرانه؛ ممنوع

وی تاکید کرد: مهمترین توصیه برای هر بیماری عدم مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک است. در مورد وبا توصیه می شود که پزشک ارزیابی را انجام دهد و در صورت شدید بودن بیماری با توصیه پزشک آنتی بیوتیک همراه با مایع درمانی مصرف کنید.


دیدگاهتان را بنویسید