به گزارش سایت طلا از سازمان ملل، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده که در مورد چگونگی پاسخ به کشته شدن ۳ سرباز آمریکایی تصمیم گرفته است. سازمان ملل چقدر نگران این حادثه و احتمال تشدید تنش ها است؟ ، گفت: ما بسیار نگران تبادل آتش و تحولات زنجیره ای هستیم که در منطقه از جمله در سوریه، اردن و عراق، آنها را دیده ایم.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: همه این حوادث خطر گسترش درگیری را افزایش می دهد که آخرین امری است که ما آن را می خواهیم .
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد درباره واکنش به حمله پهپادی به پایگاه نظامی کشورش در اردن که منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی و زخمی شدن ده ها نفر شد، تصمیمش را برای پاسخ گرفته است اما تاکید کرد: خواهان جنگ گسترده تر در خاورمیانه نیستیم.
رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا تصمیم گرفته است چگونه به حمله پهپادی علیه نیروهای آمریکایی در اردن پاسخ دهد، گفت: “بله”. اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
بایدن در عین حال گفت: «فکر نمیکنم ما به جنگ گستردهتری در خاورمیانه نیاز داشته باشیم. این چیزی نیست که من به دنبالش هستم.»
شبکه خبری «سیانان» آمریکا هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ گزارش داد که در یک حمله پهپادی شبانه به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن، سه سرباز ارتش آمریکا کشته و ۲۵ نفر از نیروهای نظامی آن زخمی شدند. فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه خاورمیانه موسوم به سنتکام نیز این موضوع را تایید کرد.
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام که شمار نیروهای آمریکایی زخمی شده را ابتدا ۲۵ نفر اعلام کرده بود، در بیانیه دیگری آن را ۳۴ نفر اعلام کرد و گفت: هشت تن از مجروحان برای معالجه بیشتر به خارج از اردن منتقل شدند.
اما یک مقام نظامی آمریکا در گفتگو با شبکه سی ان ان اعلام کرد: در پی کشف علائم و آثار ضربه مغزی در هشت تن از سربازان آمریکایی دیگر در این پایگاه، مسئولان این پایگاه نظامی مجبور به انتقال آنها به مراکز درمانی آمریکا در کشورهای دیگر شدهاند.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز روز دوشنبه اعلام کرد که تعداد سربازان آمریکایی مجروح در حمله پهپادی در اردن به بیش از ۴۰ نفر افزایش یافته است.
به گزارش سایت طلا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است که تاکنون بیش از ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات این رژیم جان خود را از دست دادهاند.