دکتر سید مهدی طباطبایی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تاخیر در مراجعه بیماران به مراکز درمانی مهمترین عامل افزایش مرگ و میر تاج در سیستان و بلوچستان است.
وی گفت: در این اپیدمی ویروس پرخاشگرتر شده ، رفتار آن تغییر کرده و گروه های سنی جوان را تحت تأثیر قرار داده است و متأسفانه شدت علائم و میزان بستری شدن در بیمارستان در حال افزایش است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زاهدان با بیان اینکه الگوی مرگ و میر تاجی در سیستان و بلوچستان تغییر کرده است ، افزود: با ارجاع بیماران به مراکز درمانی می توان بسیاری از مرگ های کرونر را کنترل کرد.
وی با بیان اینکه بیمارانی که دچار تنگی نفس و علائم شدید بیماری هستند باید به مراکز درمانی مراجعه کنند گفت: 50 درصد مرگ های تاج در سیستان و بلوچستان دیابتی هستند.
طباطبایی خاطرنشان کرد: برای کاهش مرگ و میر ناشی از این تاج ، افراد در معرض خطر مانند دیابتی ، بیماران قلبی عروقی ، بیماری های مزمن تنفسی ، افراد مسن و مادران باردار باید از حضور در جلسات خودداری کنند و اصول قرنطینه معکوس را دنبال کنند.
به گفته زاهدان ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ، وی گفت؛ با افزودن 1،298 مورد جدید ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان ، تعداد افراد آلوده در استان به 66354 نفر رسیده است.
محمد هاشمی شهری گفت: همچنین با فوت 24 مورد جدید ، تعداد تاج مرگ در سیستان و بلوچستان به 1771 مورد رسیده است.
وی افزود: 759 بیمار مبتلا به بیماریهای حاد تنفسی و 410 بیمار مبتلا به بیماری کرونر قلب در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان هستند.