تارت فندقی نوعی تارت است که با پوسته تارت و پر کردن کرم فندقی درست می شود. پوسته تارت معمولاً از خمیر شیرینی پخته می شود و پر کردن کرم فندقی معمولاً از شکر، کره، تخم مرغ، فندوق و وانیل درست می شود. . تارت فندقی را می توان گرم یا سرد سرو کرد و اغلب با خامه زده شده یا بستنی سرو می شود.
مواد لازم:
برای تارت:
* 125 گرم کره
* ¼ پیمانه شکر
* ¼ پیمانه روغن
* 1 قاشق غذاخوری ماست
* 1 عدد تخم مرغ
* 1 پاکت 5 گرمی وانیل ترک یا کمی وانیل ایرانی
* حدود 3 پیمانه آرد قنادی
برای کارامل:
* 1.5 پیمانه شکر
* ½ پیمانه آب
* 1 قاشق غذاخوری کره
* ½ پیمانه خامه
برای روی تارت:
* 2 پیمانه فندق (بو داده یا خام)
* 150 گرم شکلات مخلوط شیری و تلخ
طرز تهیه:
1. خمیر تارت:
* کره، شکر، روغن، ماست، تخم مرغ و وانیل را در کاسه ای بریزید و مخلوط کنید.
* آرد را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید که به دست نچسبد.
* خمیر را در قالب تارت تک نفره یا متوسط یا قالب معمولی که با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید و پهن کنید تا لبه ها و کناره های داخلی قالب را بپوشاند.
* روی خمیر را با چنگال سوراخ سوراخ کنید و در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتیگراد بپزید.
* وقتی خمیر کمی تغییر رنگ داد، از فر خارج کنید. مراقب باشید زیاد نپزید، چون خشک می شود.
2. کارامل:
* شکر و آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
* مدام هم بزنید تا شکر ذوب شود و به رنگ کاراملی مورد نظرتان برسد.
* کره را اضافه کنید و مخلوط کنید.
* خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
* 2-3 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید و سپس از روی حرارت بردارید.
* کارامل را در دمای اتاق خنک کنید.
3. روکش تارت:
* فندق ها را بو داده و به کارامل خنک شده اضافه کنید.
* شکلات ها را به روش بن ماری آب کنید.
* تارت ها را از فر خارج کنید و روی آنها کارامل و فندق بریزید.
* شکلات آب شده را روی تارت ها بریزید و صبر کنید تا سفت شود.
نکات:
* می توانید از بادام زمینی بدون نمک به جای فندق استفاده کنید.
* برای طعم قوی تر کارامل، می توانید از ¼ قاشق چای خوری اسانس وانیل به کارامل اضافه کنید.
* برای تزیین تارت ها می توانید از پودر قند، خامه فرم گرفته یا میوه های تازه استفاده کنید.
نوش جان!