درمان های مختلفی از مصر باستان برای این بیماری وجود دارد، اما در حال حاضر این تنها روش موثر لیزری است که می تواند این بیماری را برای همیشه از بین ببرد. در ادامه به بررسی دقیق این بیماری، علائم و روش های درمان آن می پردازیم:
هموروئید چیست؟
هموروئید توده های متورم و برجسته ای هستند که در داخل کانال مقعد یا زیر پوست اطراف ایجاد می شوند. این توده ها رگه هایی هستند که تحت فشار منبسط می شوند و دیواره آنها به اصطلاح پهن تر از حد معمول می شود. با پیشرفت بیماری، این زائده ها بزرگتر می شوند و ممکن است از مقعد بیرون بزنند.
راه های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد که از جمله آن ها می توان به درمان دارویی، خانگی، جراحی و … اشاره کرد که در حال حاضر بهترین راه قطعی و تضمینی برای درمان این بیماری که در یک جلسه 30 دقیقه ای این توده را از بین می برد، لیزر هموروئید سرپایی است.
انواع
هموروئید به طور کلی به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شود.
- بواسیر داخلی: اگر توده های متورم در داخل کانال مقعد یا راست روده وجود داشته باشد. بواسیر داخلی است، این نوع به 4 درجه مختلف تقسیم می شود.
- هموروئید خارجی: هر گاه توده های متورم در زیر پوست اطراف مقعد ایجاد شود، هموروئید خارجی است. اگر لخته های خون در این هموروئیدها جمع شوند، به آن ترومبوز می گویند. هموروئید ترومبوتیک نسبت به انواع دیگر دردناک تر است و نیاز به تخلیه و درمان سریع دارد.
علت هموروئید
مهمترین علت این بیماری فشار به مقعد است. به عنوان مثال اولین علت این بیماری یبوست مداوم و مزمن است. یبوست باعث می شود که فرد برای تخلیه مدفوع فشار زیادی به مقعد وارد کند. در اثر این فشار، دیواره رگ ها آسیب دیده و متورم می شود. به همین ترتیب، علل دیگر این بیماری را می توان فهرست کرد:
- یبوست مداوم و مزمن
- اسهال مداوم و مزمن
- رابطه جنسی مقعدی
- بارداری و زایمان
- سن
- عدم حرکت
- جابجایی اجسام سنگین
- ورزش هایی را انجام دهید که فشار زیادی به مقعد وارد می کند.
مردم در خطر
به طور کلی همه مردان و زنان در معرض این بیماری هستند، اما شرایط زیر می تواند خطر ابتلا به هموروئید را افزایش دهد.
با افزایش سن، عضلات مقعد توانایی خود را از دست می دهند و بیشتر مستعد آسیب می شوند. علل دیگری که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- سابقه خانوادگی هموروئید
- زن بودن
- مشاغل اداری کمتری داشته باشید.
علائم هموروئید چیست؟
علائم و نشانه های بیماری می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و بسته به درجه و نوع هموروئید ممکن است کمی متفاوت باشد. اما به طور کلی می توان گفت که فرد مبتلا به این بیماری ممکن است برخی از علائم زیر یا همه آنها را داشته باشد.
- درد مقعدی؛ این درد در طول روز احساس می شود و با اجابت مزاج تشدید می شود.
- خونریزی از مقعد، مشاهده خون در مدفوع یا مشاهده خونریزی از دستمال توالت
- سوزش و خارش مقعد
- احساس نیاز دائمی به اجابت مزاج به خصوص از نوع داخلی
- لمس توده های متورم خارج از مقعد در نوع خارجی
- بیرون زدگی زائده های گوشتی از مقعد در نوع داخلی
عوارض
بواسیر بیماری خطرناک و کشنده ای نیست، اما باید هر چه زودتر درمان شود، زیرا روند طبیعی زندگی را مختل می کند و باعث درد شدید می شود.
عوارض عدم درمان بیماری عبارتند از:
- درد شدید مقعد
- خونریزی و کم خونی
- عفونت
درمان هموروئید
درمان بیماری ها به روش های مختلفی انجام می شود. اما هیچ یک از این روش ها به اندازه لیزر موثر نیستند. داروهای خانگی و دارویی نیز برای کنترل علائم تجویز می شود، اما تاثیری در از بین بردن توده هموروئیدی ندارند و تنها می توانند درد، سوزن سوزن شدن و خارش را کاهش دهند.
درمان بواسیر با لیزر
درمان بواسیر با لیزر شامل تابش لیزر و حذف بواسیر بدون درد و خونریزی یا جای زخم است. لیزر سرپایی بدون بیهوشی و در کمتر از نیم ساعت در مطب انجام می شود.
با یک جلسه لیزر می توانید برای همیشه با هموروئید خداحافظی کنید. بر خلاف روش های دیگر، لیزر هیچ گونه عوارضی مانند آسیب عضلانی و بی اختیاری در هنگام اجابت مزاج یا درد و خونریزی ندارد.
عمل جراحي
جراحی روشی سنتی و قدیمی برای درمان هموروئید است که اغلب در بیمارستان و با بیهوشی عمومی انجام می شود. در این روش از چاقوی جراحی برای برش و دوخت توده متورم استفاده می شود. این مدتی طول می کشد، اما باید یک شب در بیمارستان بمانید. پس از عمل، بیمار باید یک هفته در منزل استراحت کند تا زخم ها بهبود یابد.
از معایب عملیات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بستری شدن در بیمارستان
- بیشتر خرج می کنند
- درد و خونریزی
- احتمال عود بیماری
- دوره نقاهت طولانی