همه چیز در مورد شبدر


خواص و آسیب های شبدر

برای اطلاعات بیشتر در مورد شبدر و فواید آن با ما همراه باشید.

درمان کم خونی و کم پلاکتی با مصرف شبدر

تریفولیوم از تیره تریفولیوم یکی از مهم ترین گیاهان علوفه ای از خانواده حبوبات در مناطق معتدل و مرطوب است که از نظر علوفه و مرتع بسیار ارزشمند بوده و در تغذیه دام نقش بسزایی دارد. شبدر یک گیاه شبدر سه برگ است و به همین دلیل نام علمی آنها از دو کلمه لاتین “Tria” به معنی سه و “Folia” به معنای سه در هر برگ گرفته شده است. تعداد گونه های شبدر در جهان حدود 300 گونه است که از این تعداد 25 گونه می باشد. از نظر کشاورزی مهم است که از این تعداد فقط 9 گونه از جمله شبدر زیرزمینی به صورت تجاری کشت می شود. شبدر بیشترین شیوع را در منطقه مدیترانه دارد، با 160-150 گونه در اوراسیا، 65-60 گونه در ایالات متحده و 25-30 گونه در آفریقا. بذر تعداد گونه های شناخته شده شبدر در ایران حدود 54 گونه است که دو گونه شبدر ایرانی (Trifolium resupinatum) و شبدر برسیم (Trifolium alekandrium) به طور گسترده رشد می کنند.

خواص درمانی شبدر

این گیاه در نوع خود بی نظیر است و شاید بتوان این خواص دارویی را در مکمل های غذایی گران قیمت پیدا کرد و چیزی جز جوانه شبدر نیست.این گیاه که در گذشته یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی در طب سنتی بوده است امروزه دور از دسترس است. در رقابت مکمل های غذایی مصنوعی و غیرطبیعی که برای درمان کم خونی استفاده می شود برتر و همچنان پیشتاز است، چه رسد به اینکه شبدر و جوانه های آن سرشار از ویتامین هایی مانند A، C و همچنین آهن و کلسیم هستند. مطالعات نشان می دهد که جوانه شبدر بسیار مفید است. برای آرامش اعصاب مفید است و مصرف آن مخصوصا برای خانم های میانسال توصیه می شود در آستانه یائسگی باشند یکی دیگر از خواص شبدر خاصیت تصفیه و تنظیم فعالیت کبد است که در نهایت باعث شادابی و طراوت پوست صورت می شود شبدر جوانه ها را می توان برای درمان فشار خون بالا استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  کمبود کدام ویتامین ها در بدن باعث بی خوابی و بی قراری می شود ؟

خواص شبدر

  1. بهترین گیاه در درمان کم خونی و کم پلاکتی
  2. تصفیه کننده خون و تنظیم کننده فعالیت کبد
  3. درمان گرگرفتگی و نوسانات خلقی ناشی از علائم یائسگی
  4. حاوی مقادیر بسیار کمی کالری و ویتامین های A، C، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین است.
  5. اعصاب را آرام می کند
  6. برای درمان افسردگی مفید است
  7. آنتی اکسیدان قوی (ضد سرطان)
  8. برای جلوگیری از چین و چروک های زودرس پوست مفید است
  9. پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری های قلبی

باید بخوانید:

طرز تهیه جوانه شبدر

برای تهیه جوانه شبدر ابتدا 100 تا 250 گرم دانه شبدر را تمیز کرده و بشویید و در ظرف آب خیس کنید و در جای خنک و دور از نور زیاد قرار دهید و روزی یک یا دو بار پس از خیساندن آب آن را عوض کنید. حدود دو روز آنها را در آبکش بریزید و یک دستمال مرطوب قرار دهید و سطح دستمال را مرطوب نگه دارید و این کار را تا زمانی که سر از پوسته بذر خارج شود ادامه دهید، در صورتی که طی 3 تا 5 روز مراقبت های لازم را انجام دهید مطابق با تهیه به نوع بذر جوانه ها آماده نگهداری در ظرف دربسته در یخچال هستند.

چگونه می توان شبدر را مصرف کرد؟

نحوه مصرف شبدر

  1. روش اول: یکی از راه های استفاده از آن این است که بعد از هضم خوب به ازای هر قاشق مرباخوری جوانه تازه میل کنید.
  2. روش دوم: هر بار که سالاد تهیه می کنید، آن را به سالاد اضافه کنید و بنوشید
  3. روش سوم: جوانه شبدر را بعد از خشک شدن آسیاب کنید و با سبزیجات و سایر جوانه ها سوپ جوانه تهیه کنید که خواص فوق العاده ای دارد.
بیشتر بخوانید  موارد مصرف قرص لوزارتان یا کوزار و عوارض جانبی این دارو

کمبود شبدر

مواد (اصطلاحاً ضد تغذیه) موجود در شبدر می تواند خاصیت درمانی داشته باشد و برای انسان مفید باشد مثلاً فرمونتین موجود در شبدر قرمز ارزش دارویی خاصی دارد. آزمایشی که در سال 2010 انجام شد نشان داد که فرمونتینین می تواند از رشد سلول های سرطان سینه در زنان جلوگیری کند، اما استفاده از آن باعث ایجاد مشکلات جنسی در مردان می شود.عوارض جانبی شبدر بسیار کم و ضعیف است. این موارد عبارتند از زایمان زودرس، تغییر در قاعدگی زنان و افزایش وزن.مصرف عصاره شبدر قرمز با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و هورمون درمانی تداخل دارد، اما این موضوع هنوز با نتایج تجربی ثابت نشده است. اگرچه شواهدی مبنی بر نگرانی وجود ندارد، عصاره شبدر قرمز برای زنان با سابقه این بیماری توصیه می شود. سرطان سینه استفاده نشود خانم های باردار و شیرده از شبدر قرمز استفاده نکنند به طور کلی مصرف متوسط ​​شبدر توصیه می شود.


دیدگاهتان را بنویسید