دکتر مینا فروزانی متخصص تغذیه با تاکید بر لزوم مصرف سبزی در بیماران دیابتی گفت: برخلاف تصور عموم، همه سبزیجات برای دیابتی ها مفید نیستند و سطح قند خون را پایین می آورند و در مصرف آن محدودیت هایی وجود دارد.
وی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مصرف سبزیجات برای کاهش قند خون ضروری است، اظهار کرد: از جمله سبزیجات مفید برای کاهش قند خون می توان به کنگر فرنگی، مارچوبه، کلم بروکلی، کلم بروکلی، کلم بروکلی، کاهو، هویج، … گل کلم، کرفس، خیار، ترب، تربچه، بادمجان، تره فرنگی، قارچ، بامیه، پیاز، پاپریکا، اسفناج، کدو سبز، گوجه فرنگی و چغندر.
وی گفت: سبزی های نشاسته ای از جمله سبزیجاتی هستند که دیابتی ها باید با احتیاط بیشتری در مصرف آن ها اقدام کنند. سبزیجات نشاسته ای معمولاً غذاهای مضری نیستند، اما خیلی سریع افراد را سیر می کنند و می توانند نیاز بدن به کالری را کاملاً برآورده کنند.
این مواد بسیار مغذی هستند و در صورت مصرف متعادل خواص زیادی برای بدن دارند. سبزیجات نشاسته ای به دلیل داشتن انرژی، تقویت کنندگی و سیر کنندگی یکی از مواد غذایی اصلی محسوب می شوند، اما مشکل این نوع سبزی میزان بالای کربوهیدرات است.
هشدار به بیماران دیابتی؛ نمی خورند!!
وی گفت: هضم کربوهیدرات ها سخت است. اگرچه معمولاً به دیابتی ها توصیه می شود برای کاهش قند خون، سبزیجات زیادی مصرف کنند، اما سبزیجات نشاسته ای استثنا هستند. نشاسته این نوع سبزی پس از پخته شدن به قند تبدیل می شود و خیلی سریع جذب بدن می شود.
فروزانی گفت: یکی از بارزترین نمونه های سبزیجات نشاسته ای سیب زمینی است. سیب زمینی به دلیل داشتن نشاسته زیاد می تواند برای افراد دیابتی و افرادی که قند خون بالایی دارند مضر باشد.
البته این بدان معنا نیست که این سبزیجات باید از برنامه غذایی حذف شوند. افراد دیابتی با مشورت پزشک می توانند به میزان محدود از این مواد استفاده کنند.
وی مصرف سبزی های تازه را به دیابتی ها توصیه کرد و گفت: در صورتی که امکان تهیه سبزی تازه وجود ندارد، جایگزین مناسب آن استفاده از سبزیجات منجمد یا کنسرو شده است. البته باید توجه داشت که برخی از انواع کنسروها به دلیل وجود سدیم در آنها باعث افزایش فشار خون می شوند.
این متخصص تغذیه گفت: بیماران دیابتی سعی کنند حداقل یک وعده در روز سالاد مصرف کنند. اگر قبل از غذا سالاد بخورند، نه تنها از فواید فراوان سبزیجات موجود در آن بهره مند می شوند، بلکه اشتهای کمتری برای وعده غذایی اصلی خواهند داشت که در نتیجه کالری کمتری دریافت خواهند کرد.
منبع: عصر ایران