هشداری درباره خطر جدی افزایش بیماری ها در جهان



اکونومیست می گوید: نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در سراسر جهان به طور چشمگیری افزایش یافته است.

تخمین زده می شود که در حال حاضر 57 میلیون نفر در جهان مبتلا به آلزایمر هستند. با این حال، برآوردها نشان می دهد که تا سال 2050، بیش از 150 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا خواهند شد.

بیماری آلزایمر یا زوال عقل یک بیماری دژنراتیو لاعلاج است که در بدترین مراحل نیاز به مراقبت 24 ساعته دارد.

نتایج یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله پزشکی Lancet Public Health نشان دهنده شیوع بیماری آلزایمر است و تخمین می‌زند که تعداد مبتلایان با افزایش 1550 نفری به 152 نفر می‌رسد و به 8 میلیون نفر می‌رسد و در این میان زنان به طور نامتناسبی خواهند بود. به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.

در این ارزیابی، نتایج تحقیق بسیار شبیه به نتایج مطالعات قبلی است و نشان می دهد که در بین عوامل خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، یک عامل مهمتر از سایر عوامل است: سن. تقریباً همه افراد با افزایش سن بیشتر مستعد ابتلا به آلزایمر می شوند. پیش بینی ها نشان می دهد که افزایش بیماری آلزایمر نتیجه دو فرآیند جهانی رشد جمعیت و امید به زندگی است.

به همین دلیل است که بیشترین شیوع در مناطقی از جهان با سریعترین رشد جمعیت است، مانند جنوب صحرای آفریقا. این بدان معناست که بیماری آلزایمر دیگر به اندازه امروز برای کشورهای ثروتمند جهان مشکل ساز نخواهد بود. در مقابل، در کشورهای ثروتمند، افزایش زوال عقل عمدتاً به دلیل پیری جمعیت خواهد بود.

بیشتر بخوانید  روزنامه اسرائیلی مدعی چهار مرحله احیای برجام است

این مطالعه همچنین عوامل دیگری را که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهند، از جمله سیگار کشیدن، چاقی، قند خون بالا و تحصیلات پایین مورد بررسی قرار داد. در حال حاضر، میزان بروز بیماری آلزایمر در آمریکای شمالی و اروپا، درصد افراد مبتلا به این بیماری در هر سنی، احتمالاً به دلیل دسترسی به آموزش بهتر و بهبود سلامت قلبی عروقی، به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

این مطالعه نشان می دهد که چنین پیشرفتی در سراسر جهان می تواند ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 6.2 میلیون کاهش دهد. با این حال، افزایش چاقی، استعمال دخانیات و فشار خون بالا در برخی کشورها، بروز 6.8 میلیون نفر دیگر را به آلزایمر معکوس می کند.

البته پیش‌بینی‌های این مطالعه درست نیست، اما استدلال این مطالعه و بسیاری از مطالعات قبلی غیرقابل انکار است که جهان باید یاد بگیرد که با تعداد زیادی از افراد مبتلا به آلزایمر زندگی کند.

هنوز هیچ واکسنی یا درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اگرچه ایالات متحده دارویی را برای درمان بیماری آلزایمر در مراحل اولیه در سال گذشته تایید کرد. هیچ کشوری هنوز نحوه پرداخت هزینه مراقبت های مورد نیاز بیماران مبتلا به آلزایمر را تعیین نکرده است. در بسیاری از کشورها، مشخص نیست که افراد مورد نیاز برای مراقبت از بیماری آلزایمر را در چه موسسات و مراکزی می توان یافت.

منبع: اکونومیست

دیدگاهتان را بنویسید