راهنمای سفر به وان
وان بزرگترین شهر در شرق ترکیه است. این شهر جزو شهرهای کردنشین ترکیه است و مردم آن به زبان کردی کرمانجی سخن میگویند. امروزه بسیاری از ایرانیها برای تفریح، سفر و خرید به این شهر میروند. وان شهری است که از لحاظ مسافت به ایران و استانهای شمال غرب کشور نزدیک است. وان شهری تاریخی با جاذبههای گردشگری و تاریخی زیاد که هزینههای مناسب هتل و سفر به این شهر، مردم را وسوسه میکند که هم برای خرید و هم برای تفریح به آن سفر کنند.
وان شهر بسیار کوچکی است که در نزدیکی مرز مشترک ایران و ترکیه قرار گرفته است و با پایانه مرزی رازی در شهرستان خوی آذربایجان غربی، تنها یک ساعت فاصله دارد. یعنی شما می توانید از هر نقطه کشور، خود را با قطار، به شهرستان خوی رسانده و از انجا پس از انجام امور گمرکی و مرزی و ترانزیت کردن خودرو، وارد خاک ترکیه شده و به سمت وان حرکت کنید. گاها قیمت بلیط قطار از مراکز استان ها به سمت شمال غربی کشور، کمتر از قیمت بلیط اتوبوس لوکس است که برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت رجا مراجعه کنید.
راههای زمینی سفر به وان
یکی از متداول ترین راه هایی که اغلب ایرانی ها برای سفر به وان انتخاب می کنند، همین راه شخصی و البته زمینی است. در دسترس ترین راهی که برای رسیدن به وان در برابر شما قرار دارد، استفاده از مرز رازی است. مرز رازی که در کشور ترکیه با نام کاپیکوی (Kapıköy) شناخته می شود، در نزدیکی شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی قرار گرفته و با شهر وان فاصله ای ۱۰۰ کیلومتری دارد. در صورتی که قصد دارید از این مرز عبور کنید، علاوه بر عوارض خروج از کشور، لازم است ۳۰۰۰۰ تومان هم به حساب شهرداری واریز کنید. ساعت کاری مرز رازی: ۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰ (به وقت ایران) در نیمه اول سال و ۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در نیمه دوم سال است.
البته پایانه های مرزی دیگری نیز در برابر شما قرار دارد که با استفاده از آن ها می توانید وارد کشور ترکیه شوید؛ اما استفاده از آن ها دلیلی منطقی ندارد، مگر آن که بخواهید پیش از وان، به شهرهای دیگری چون ترابزون سفر کنید. دیگر مرزهای مشترک ایران و ترکیه، مرز بازرگان و سرو است. مرز بازرگان بزرگ ترین و مهم ترین مرز، برای سفر به ترکیه بوده و انتخاب بسیاری برای خروج از کشور است. این پایانه امکانات مناسبی دارد و در شمال آذربایجان غربی و نزدیکی شهر ماکو قرار گرفته است. این مرز ۲۴ ساعته باز است و فاصله تا ترابزون، ۵۷۵ کیلومتر است. مرز سرو نیز در استان آذربایجان غربی قرار گرفته و در نزدیکی شهر سرو، یکی از شهرستان های ارومیه است. فاصله تا ترابزون ۷۸۴ کیلومتر است.
روش های سفر به وان از نقاط مختلف کشور
۱- مسیر تهران – خوی – وان
همان طور که اشاره شد نزدیک ترین شهر به مرز رازی، شهرستان خوی است. اگر ساکن تهران هستید، به راحتی و با اتوبوس می توانید خود را به شهر خوی برسانید. پس از آن می توانید با ون های موجود یکراست به سوی وان بروید. راه دیگر آن است که ابتدا به مرز رفته و از مرز با سواری جداگانه ای، خود را به وان برسانید. اتوبوس یک طرفه تهران – خوی و کرایه ون های خوی – وان: حدود ۳۰ تا ۴۵ هزار تومان در دسترس است.
۲- مسیر تهران – خوی – مرز رازی – وان
اتوبوس یک طرفه تهران – خوی، تاکسی خوی – مرز رازی و ون های مرز رازی تا شهر وان نیز در دسترس است که در طول فصول، قیمت های متفاوتی دارد.
۳- مسیر تبریز – وان
خوب است بدانید که از تبریز می توانید به شهر وان دسترسی پیدا کنید. خود را از هر شهری که هستید به تبریز برسانید و سپس با استفاده از ون های موجود در این شهر، مستقیم به وان بروید.
۴- مسیر تبریز – خوی – وان
اگر هم چنان تبریز شهری است که می خواهید از آن به سوی وان حرکت کنید؛ اما ترجیح می دهید هزینه ها را کاهش دهید، ابتدا خود را با اتوبوس یا قطار به شهر خوی برسانید و سپس باقی راه را با استفاده از ون، یا ترکیب تاکسی و ون طی کنید. قطار تبریز – خوی و اتوبوس تبریز – خوی، بین ۱۰ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.
چگونه با خودرو شخصی به وان ترکیه برویم؟
برای آن که بخواهید با خودرو شخصی خود به وان سفر کنید، پیش از خروج از کشور نیاز است برای چندین مورد هزینه کنید:
-
هزینه گواهینامه بین المللی یک ساله -
هزینه پلاک بین المللی -
دفترچه مالکیت یا کارت مالکیت خودرو: -
برچسب CD و IR -
هزینه عوارض برای شهرداری قطور -
هزینه کاپوتاژ یا مجوز خروج از کشور -
بیمه ۱۰ روزه ماشین -
برای گرفتن گواهینامه و پلاک ترانزیت می توانید به سایت کانون جهانگردی و اتومبیل رانی مراجعه کنید.
هزینه اقامت در شهر وان
به این دلیل که شهر وان به مرز ایران نزدیک است، سعی کنید در زمان هایی که فصل به اصلاح های سیزن است از یک ماه قبل و یا این که از طریق آژانس های مسافرتی اقدام به رزرو هتل در این شهر بنمایید، زیرا ممکن است که هتل خالی برایتان وجود نداشته باشد. هزینه اقامت در هتل های شهر وان مقرون به صرفه بوده و از لحاظ کیفی بسیار مطلوب هستند.
هزینه اجاره آپارتمان در شهر وان ترکیه
اگر می خواهید بیشتر از یک هفته در شهر وان بمانید پیشنهاد می کنیم که یک واحد آپارتمان اجاره نمایید، از همین رو حدودی از هزینه هایی که باید برای اجاره آپارتمان در شهر وان، ترکیه بپردازید را در ادامه ذکر می کنیم:
-
آپارتمان (۱ خوابه) در مرکز شهر ۶۲۵ لیر -
آپارتمان (۱ خوابه) خارج از مرکز شهر ۴۲۵ لیر -
آپارتمان (۳ اتاق خواب) در مرکز شهر ۹۲۵ لیر -
آپارتمان (۳ اتاق خواب) خارج از مرکز ۷۵۰ لیر
هزینه خورد و خوراک در شهر وان ترکیه
در راهنمای هزینه های سفر به وان ما هزینه های مربوط به غذا در این شهر را بر اساس سایت رسمی Numbeo ذکر می کنیم، از همین رو به منظور تهیه غذا در یک رستوران خوب در این شهر باید ۱۳٫۵۰ لیر پرداخت نمایید. همچنین اگر بخواهید در یک رستوران متوسط با سرویس میز یک غذای دو نفره را میل کنید، باید مبلغ ۳۷٫۵۰ لیر را هزینه نمایید. اگر هم بخواهید یک ساندویچ همبرگر میل کنید باید ۱۳ لیر بپردازید. قیمت یک بطری آب معدنی ۱ لیر می باشد. همچنین اگر اهل خوردن قهوه هستید به ازای هر لیوان قهوه مبلغی معادل ۵ لیر پرداخت بنمایید.
هزینه حمل و نقل در شهر وان
شهر وان، نسبتا کوچک است و وسیله های نقلیه در این شهر شامل اتوبوس، مینی بوس و تاکسی می شود.
-
هزینه مینی بوس ۱/۵ لیر -
هزینه اتوبوس ۱/۵ لیر -
هزینه تاکسی زمانی درون آن می نشینید ۸ لیر و به ازای هر یک کیلومتر ۲ لیر به مبلغ اضافه می گردد. اگر بخواهید تاکسی منتظر شما بماند ۲۰ لیر باید پرداخت نمایید.
جاذبه های گردشگری وان
دریاچه وان
بدون شک دریاچه وان از مهمترین جاذبه های وان به شمار می رود و گردشگران زیادی فقط برای تماشای همین دریاچه راهی وان می شوند. دریاچه وان، بزرگ ترین دریاچه ترکیه است و از آب باران، رودخانه های کوچک و برف های آب شده تغذیه می شود. دریاچه وان به نماد جذاب این منطقه تبدیل شده و چشم اندازهایی رویایی را خلق کرده است. در اطراف این دریاچه سایت های تاریخی زیادی هست که یکی از آن ها شهر تاریخی الخاط (Ahlat) در ضلع شمال غربی دریاچه ست که قبرهای تاریخی زیادی در آن به جای مانده.
موزه وان
در شهرهای تاریخی بازدید از موزه ها می تواند اتفاقی هیجان انگیز باشد. موزه شهر وان مملوء از آثار دوره های مختلف تاریخی ست و از هیجان انگزترین جاذبه های وان به شمار می رود. موزه وان به بخش های مختلفی تقسیم می شود؛ در حیات داخلی ستون ها و آثاری با خط میخی به چشم می خورد. در داخل حیاط سنگ قبرهایی از تمدن اورارتو می بینید که بر روی آن ها کتیبه هایی قدیمی هست. یکی ازمهترین بخش های موزه، بخش نسل کشی است که در آن آثاری را درباره کشت و کشتارهای خونین این منطقه می بینید. سکه های قدیمی، کوزه ها، کتیبه ها و آثار برنزی از دیگر آثار جالب این موزه هستند.
قلعه وان
قلعه سنگی وان مشرف به ویرانه های شهر قدیمی و سه هزار ساله ی اورارتو (Urartu) قرار دارد و در بین قرن های ۹ و ۷ قبل از میلاد با بازالت و آجرهای گلی ساخته شده است. در نزدیکی قلعه برج زیبای ساردور (Sardur Tower) قرار دارد که کتیبه هایی از اوایل پادشاهی اورارتو در آن به چشم می خورد، کتیبه هایی که در قرن ۵ قبل از میلاد به زبان های مختلف نوشته شده اند و با وجود اینکه هزاران سال از آن زمان گذشته اما همچنان سالم مانده اند.
جزیره آختامار وان
طبق افسانه ها اسم این جزیره از داستانی عاشقانه گرفته شده، بر طبق این افسانه روزی مردی عاشق یکی از دختران جزیره شد و هر روز برای دیدن او با قایق از دریاچه عبور می کرد. سرانجام یک روز قایق او غرق شد و همانطور که در حال جنگیدن با امواج بود اسم دختر را فریاد زد: اوه تامار! از آن زمان، جزیره به نام اوختامار معروف شده سات. یکی از مهمترین جاذبه های این جزیره کلیسای جامع اوختامار است که قدمتش به سال ۹۱۵ برمی گردد. کلیسا معماری زیبایی دارد و یکی از جذاب ترین بخش هایش آثار هنری دیواره خارجی آن است که بر اساس داستان های انجیل به تصویر در آمده است.
کلیسای وان
این کلیسای زیبا بر روی کوهی در جزیره آختامار و در احاطه دریاچه زیبای وان قرار دارد. این کلیسا که در سال های ۹۱۵ تا ۹۲۱ توسط معمار مندت (Mendet) ساخته شده بزرگ ترین جاذبه جزیره است و نه فقط اهمیت مذهب در جزیره را نشان می دهد بلکه نمایانگر فرهنگ و هنر هم می باشد. برای ساخت این کلیسا مصالحی مثل سنگ های قرمز رنگ توفا با کشتی از جزیره های اطراف به این محل منتقل شده اند و با وجود اینکه قدمت کلیسا به بیش از ۱۰۰۰ سال قبل برمی گردد اما به خاطر مرمت های گوناگون به خوبی حفظ شده است. با رفتن به داخل کلیسا مطمئنا از تماشای نقاشی های دیواری جذاب داخل کلسیا حیرت زده می شوید.
قلعه هوساپ در وان
در کنار رود هوساپ قلعه ای باشکوه و قرون وسطایی خودنمایی می کند قلعه ای که می گویند پادشاه دستان معمارش را قطع کرد تا دیگر نتواند قلعه ای بسازد که رقیب این بنا شود! فاصله این قلعه تا مرکز شهر وان ۵۰ کیلومتر است و بیشتر بقایای به جای مانده از آن در سال ۱۶۴۳ ساخته شده است.
قلعه Cavustepe در وان
تمدن اورارتو به ساختن قلعه های مستحم معروف بود برای همین هم هست که قلعه ها نقش پررنگی در جاذبه های وان دارد. یکی از این قلعه ها ، Cavustepe است که برای پادشاه «ساردوری دوم» ساخته شده و زیبایی خارق العاده ای دارد. این قلعه سنگی از دو قلعه بالایی و پایینی و بناهای بسیار تشکیل شده و در قرن ۸ قبل از میلاد مشرف به دشتی زیبا بنا شده است. برای تماشای این کاخ قلعه جذاب کافیست به ۲۵ کیلومتری دریاچه وان بروید.
آبشار مرادیه وان
شهر وان به غیر از میراث تاریخی، بهشت زیبایی های طبیعی ست. یکی از جذاب ترین جاذبه های وان آبشار مرادیه در ۸۰ کیلومتری شهر وان است که چشم اندازهایی خارق العاده دارد. این آبشار جذاب معمولا در فصل زمستان یخ می زند و مناظر جذابی در تابستان و زمستان دارد. در نزدیکی آبشار فضای سبز خوبی هست که در فصل تابستان می توانید در زیر سایه درختان استراحت کنید. پیشنهاد می کنیم در سفر به وان حتما وقت بگذارید و با یک رانندگی کوتاه یک ساعته به اطراف این آبشار خیال انگیز بروید تا با تماشای مناظر زیبا و شنیدن صدای جوش و خروش آب به وجد بیایید.
خانه گربه های وان
حتی گربه های این منطقه هم به جاذبه های وان تبدیل شده اند چون وان گربه هایی منحصربفرد دارد: گربه هایی سفید با دو چشم به رنگ های مختلف که در اطراف دریاچه زندگی می کنند و از شنا کردن در آب ها لذت می ببرند. سال ها پیش نسل این گربه ها در معرض نابودی قرار گرفت برای همین برای نگهداری از آن ها مرکزی تاسیس شد که امروز جاذبه گردشگری شده است.
نکته های مفید برای سفر به وان ترکیه
-
در سفر به وان دلموش ها را در نظر داشته باشید. یکی از متداول ترین وسایل حمل و نقل عمومی در شهر زیبا و کوچک وان ترکیه، دلموش ها هستند که شبیه ون بوده و در مسیرهای درون شهری و برون شهری می توان از ان به عنوان ابزار حمل و نقل ارزان در اختیار گرفت. این ون ها قیمت های مختلفی داشته که از سایت های گردشگری ترکیه می توانید اطلاعات لازم را کسب کنید. -
هتل های وان از ۲ ستاره تا ۵ ستاره مجلل در اختیار گردشگران قرار دارد. برخی از مهمانسراهای بدون ستاره هستند که قیمت پایین داشته ولی کیفیت آن چنگی به دل نمی زند. میانگین قیمت اقامت در هتل های وان ترکیه بین ۹۰ تا ۵۰۰ لیر ترکیه متغیر است. -
در وان ترکیه، هاستل زیادی در دسترس نیست و میتوانید از تنها هاستل این شهر که بکپکرز نام دارد استفاده نمود. اما تجربه وان گردهای تریپ ادوایزر نشان می دهد که قیمت پایینی ندارد! در این هاستل انواعی از اتاق های چند تخته تا اتاق های استاندارد و دو نفره به چشم می خورد که طیفی در حدود ۳۰ لیر ترکیه تا ۱۰۰ لیر ترکیه برای هر شب دارند. این قیمت برای ایام کریسمس هم افزایش می یابد. یک هتل آپارتمان نیز با نام هتل آپارتمان نیو به گردشگران و مسافران خدمات ارایه می دهد که هر سوئیت آن، گنجایشی ۴ نفره دارد و برای هر شب، هزینه ای در حدود ۷۰۰ تا ۹۰۰ لیر ترکیه خواهد داشت. -
قلعه تاریخی یکی دیگر از مهم ترین جاذبه های این شهر است که از مرکز شهر فاصله چندانی ندارد و با استفاده از یک دلموش سواری راحت می توانید خود را به محوطه آن برسانید. ورودی این قلعه ۱۰ لیر ترکیه است و برای دلموش سواری می توانید انتظار کرایه ای ۲ لیر ترکیه تا ۱۰ لیر را داشته باشید. علاوه بر این، کارتینگ سوار ها هم، تجربه هیجان انگیزی خواهند داشت. می توانید با کرایه ماشین، لحظاتی سرشار از سرعت و هیجان را در شهر رقم بزنید. هزینه سواری ماشین ها بسته به زمان متفاوت هستند.
بیشتر بخوانید:
از هزینه های سفر به یونان بدانید!
هزینه های سفر به لبنان و جاذبه های توریستی عروس خاورمیانه
هزینه های سفر به هنگ کنگ و آشنایی با جاذبه های گردشگری آن
گردآوری توسط بخش گردشگری
مجله دلگرم