هر آنچه در مورد “زیتون” نمی دانید


زیتون مانند فلفل است و سبز و سیاه در رژیم غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند. تا زمانی که رنگ سیاه زیتون نتیجه دستکاری های صنعتی و غیرقانونی نباشد، می توان گفت که زیتون سیاه و سبز تفاوت چندانی با هم ندارند.

هر آنچه در مورد زیتون نمی دانید

زیتون یکی از لذیذترین و لذیذترین غذاهای همراه با غذا است، زیتون علاوه بر اینکه لذت خوردن را چند برابر می کند، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد که سلامت افراد را در برابر برخی بیماری ها حفظ می کند.

همانطور که می دانید خداوند متعال در قرآن کریم به میوه زیتون سوگند یاد می کند و این نشانه ای است برای ما انسان ها که از کنار این میوه قرآن کوتاه نگذریم.در ادامه این گزارش اطلاعاتی در مورد زیتون و فواید آن مفید خواهد بود. ما به شما ارائه می دهیم. ما می دهیم.

زیتون سبز هیچ تفاوتی با زیتون سیاه ندارد!

زیتون سبز و سیاه تفاوت چندانی با هم ندارند. هر دوی این زیتون ها با وجود تفاوت رنگ یکسان هستند، اما آنچه در مقایسه زیتون سیاه و سبز قابل توجه است این است که زیتون سیاه کمی چاق تر است و قسمت زیادی از ارزش غذایی زیتون مربوط به روغن آن است. می توان گفت زیتون تیره از این نظر غنی تر است. به طور کلی روغن زیتون یکی از روغن های بسیار مطلوب است و عنصری تعیین کننده در ارزیابی زیتون است.

البته برخی از ترکیبات زیتون محلول در آب هستند و خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارند. البته ممکن است زیتون تیره به دلیل منشأ ظاهری و طعمی کمی متفاوت از سبزه داشته باشد، اما از نظر ارزش غذایی به جز برخی کاروتنوئیدها که بیشتر از زیتون سبز هستند، تفاوت قابل توجهی وجود ندارد. بنابراین مصرف کنندگان می توانند بسته به ذائقه خود هر نوع زیتونی را که دوست دارند امتحان کنند.

چگونه یک زیتون سیاه می شود؟

زیتون دارای رنگ های مختلفی مانند سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه می باشد که از مهمترین آنها می توان به زیتون سبز و سیاه اشاره کرد.زیتون سبز و سیاه دو نوع متفاوت هستند و برخلاف تصور عموم زیتون سیاه با رسیدن کامل به دست نمی آید. زیتون های سبز.

بیشتر بخوانید  چگونه با وجود هوای آلوده ورزش کنیم؟ ورزشکاران برجسته تهرانی

زیتون سیاه به دلیل ظاهر زیبا و ارزش بازار مطلوبی که دارد از قیمت بالایی برخوردار است، در مقایسه با زیتون سبز دارای مواد مغذی و روغن بیشتری است و هر کدام هفت کالری انرژی دارد.

این درخت زیتون به دلیل نیاز به شرایط اقلیمی خاص و نوع خاک در کشور ما نمی تواند رشد خوبی داشته باشد و کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا تولید کننده اصلی آن هستند.

از آنجایی که واردات زیتون سیاه از این کشورها پرهزینه و غیراقتصادی است، عده ای سودجو با خرید زیتون سبز معمولی و فرآوری آن با ترکیبات آهنی مانند سولفات آهن، گلوسینات یا لاکتات آهن و گاهی با تراشه های آهن، محصول و قیمت را سیاه می کنند. بازارهای کشور

متاسفانه تشخیص اصل یا تقلبی بودن این محصول برای افراد عادی تقریبا غیرممکن است و تنها متخصصان با انجام آزمایشات مربوطه قادر به شناسایی آن خواهند بود. بنابراین توصیه می شود از خرید زیتون سیاه بدون مجوز بهداشتی و به صورت عمده خودداری شود.

زیتون سبز بی خطرتر است

رنگ میوه به طور طبیعی مربوط به فلاونوئیدها و رنگدانه هاست که همگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و رنگ های مختلف زرد و نارنجی، سبز و قرمز، بنفش و سیاه و … سبزی هایی مانند فلفل که رنگ های متفاوتی دارند نمی توان گفت بر سایرین برتری دارند.

در واقع این رنگها ترکیبات کاروتنوئیدی متفاوتی هستند که خواص آنتی اکسیدانی آنها تفاوت بسیار کمی با یکدیگر دارند. از آنجایی که تغذیه علم تنوع است، بهتر است در تغذیه انسان از انواع مختلف مواد مختلف استفاده شود.

زیتون مانند فلفل شیرین است و زیتون سبز و سیاه تفاوت زیادی در رژیم غذایی ندارند و اگر رنگ سیاه زیتون نتیجه دستکاری های صنعتی و غیرقانونی نباشد، می توان گفت که زیتون سیاه و سبز تفاوت چندانی با هم ندارند. اما از آنجایی که شایعات و شبهاتی در مورد زیتون سیاه شنیده شده است، شاید بهتر باشد از رنگی استفاده کنیم که مطمئن هستیم تغییر نکرده است.

بیشتر بخوانید  ۸ مورد از مهمترین عوارض دارچین برای سلامتی

قسمت رنگی زیتون نه تنها خواص غذایی زیادی را از دست می دهد، بلکه این نوع زیتون می تواند برای گروه های آسیب پذیر (کودکان، سالمندان، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به بیماری های خاص) سمی و خطرناک باشد.

انواع زیتون سیاه

دو نوع زیتون سیاه وجود دارد: یکی از نظر ژنتیکی سیاه است و در طی فرآیند رسیدن از سبز به سیاه تغییر می کند. انواع دیگری از زیتون وجود دارد که در صنعت با مواد شیمیایی سیاه بر پایه آهن استفاده می شود و مصرف این نوع زیتون سیاه توصیه نمی شود. در واقع زیتون سیاه طبیعی به دلیل داشتن روغن بیشتر طعم مطلوب تری نسبت به زیتون سبز دارد اما اگر زیتون سیاه شده صنعتی باشد مصرف آن توصیه نمی شود.

البته سیاه‌کردن صنعتی زیتون به معنای غیرقانونی بودن آن نیست. برخی از زیتون های سیاه که در بسته بندی استاندارد قرار دارند به همین ترتیب سیاه شده اند، البته استفاده از ترکیبات آهن برای دباغی زیتون بر روی بسته بندی آنها درج شده است. این نوع زیتون ها در صورت مصرف موقت مشکلی برای انسان ایجاد نمی کنند، اما برخی افراد به افزودنی های انسانی و دستکاری در غذا اعتقادی ندارند و این کار را دوست ندارند و ترجیح می دهند از نوع اصلی غذا استفاده کنند.

زیتون در روایات

داستان های زیادی در مورد مصرف خوراکی و استفاده از زیتون وجود دارد، مانند استفاده از روغن آن به شکل نئورال که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:

1- امام رضا (ع) از پیروانش امام علی (ع) نقل می کند که رسول خدا (ص) فرمود:

زیتون بخورید و به بدن بمالید. زیرا هر که آن را بخورد و با روغن کمک کند، شیطان تا چهل روز به او نزدیک نمی شود.
(عیون الخبر ج 2 ص 42 )

توضیح: شیطان یعنی همان میکروب.

2- امام رضا (ع) از پدرانش نقل کرده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: زیتون بخورید، زیرا سر را می شکافد، بلغم را می زداید، پایه ها را محکم می کند، اخلاق را بهبود می بخشد. ، روح را پاک می کند و غم را از بین می برد.

بیشتر بخوانید  کاربردهای درمانی دومپرکس

(صحیفه الرضا. ص 28 – عیون الاخبار. ج 2. ص 35)

3- امام صادق (ع) به ام هانی فرمود زیتون بخور:

آب و زیتون و نمک را در ظرفی بریزید و بخورید. (صحیفه الرضا. ص 28 – عیون الاخبار. ج 2. ص 35)

4- امام علی (ع) فرمود:

خانه کسي که در آن سرکه و زيتون است بي سوپ نيست، آش نبوي است. (محاسن ج 2 ص 405 )

5- خالد بن ناجیه گوید: امام صادق (ع) و ابی الحسن اول (ع) اولین غذایی که خوردند کمبود سرکه و زیتون بود.

(محاسن ج 2 ص 482 )

7- امام صادق (ع) فرمود: محبوب ترین غذاهای رنگین نزد پیامبر (ص) سرکه و زیتون است که غذای پیامبر است.

(محاسن ج 2 ص 472 و 485 )

8- حلبی گوید: از امام صادق (ع) در مورد غذا پرسیدم، فرمود: سرکه و زیتون که هضم کننده است. (محاسن ج 2 ص 472 و 485 )

خواص دارویی زیتون

برگ و میوه

برگ و میوه زیتون کاهش دهنده فشار خون، مقوی معده، کاهش اشتها، قابض، تسکین دردهای روماتیسمی، نقرس، درد مفاصل، تب، ادرارآور، صفرا، ضد دیابت «زیتون سبز بهترین است».

روغن زیتون

روغن زیتون به عنوان ضد پیری و ضد سرطان، ملین کم، ضد انعقاد و انسداد عروق، در برابر برخی بیماری های قلبی و کاهش دهنده کلسترول و کل خون، رفع گرفتگی عضلات، سوزش سر دل، عصاره کرم معده، سنگ مثانه له شده دفع کننده سنگ کیسه صفرا، تسکین دهنده مزمن است. یبوست، افزایش ادرار، قاعدگی، تعریق، تسکین درد مفاصل، سیاتیک و سرین.

روغن زیتون حاوی ترکیبات شیمیایی است که از لخته شدن خون جلوگیری می کند. از رسوب کلسترول در رگ ها جلوگیری می کند و برای پیشگیری از سکته های قلبی حتی پس از حمله اولیه توصیه می شود تا از حملات قلبی بعدی جلوگیری شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران


دیدگاهتان را بنویسید