با توجه به خدمات منطقه ای آژانس تسنیمنیروی هوایی افغانستان یکی از مهمترین ابزارهای دولت افغانستان در مبارزه با طالبان بود ، اما اکنون خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مشکلاتی را برای نیروی هوایی افغانستان ایجاد کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی السیرا ، ایالات متحده خواستار جایگزینی هواپیماها و هلی کوپترهای خود با بالگردهای ساخت روسیه در نیروی هوایی افغانستان است.
این اقدام آمریکایی از چند جهت قابل تأمل است. اول اینکه ، تکنسین های افغان در زمینه تعمیر هلی کوپترهای ساخت روسیه تقریباً خودکفا هستند ، از جمله سری Mi-17 که نقش لجستیکی دارد و Mi-24 که غالباً در نیروی هوایی افغانستان برای عملیات تهاجمی استفاده می شود.
با این حال ، در سال 2014 ، به دنبال وقوع درگیری در شرق اوکراین ، ایالات متحده حمایت مالی طرح خرید و نگهداری بالگردهای Mi-17 روسی را برای ارتش افغانستان به حالت تعلیق درآورد و اعلام کرد که در عوض ، بالگردهای مخفی آمریکا. ارتش افغانستان
در حال حاضر حدود 90 بالگرد Mi-17 ساخت روسیه در اختیار ارتش افغانستان است و نیروهای افغان برای استفاده داخلی به شدت به بخشی از ناوگان اعتماد می کنند.
بالگردها در تهیه تدارکات به مناطق دور افتاده و نجات سربازان زخمی افغان بسیار موفق عمل کرده اند ، در حالی که تجربه روسیه که در جریان جنگ افغانستان در دوران اتحاد جماهیر شوروی بدست آمده است ، در توسعه توانایی های این بالگردها برای محیط هایی مانند افغانستان بسیار موثر بوده است. بود.
از طرف دیگر ، اگرچه ممکن است بالگردهای بلک هاوک از نظر فنی کمی پیشرفته تر از مدل های روسی باشند ، اما استفاده از آنها بسیار گران تر است و برای ادامه کار نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند.
مسئله مهم دیگر این است که طبق توافق ایالات متحده با طالبان ، پیمانکاران آمریکایی و غربی نیز باید افغانستان را ترک کنند که این خبر بسیار بدی برای نیروی هوایی افغانستان است. در سالهای اخیر ، ایالات متحده از نیروهای خود و پیمانکاران خارجی برای تعمیر و نگهداری بالگردهای ساخته شده در افغانستان استفاده کرده است و با عقب نشینی این نیروها ، ارتش افغانستان از یکی از مهمترین امتیازات خود در برابر طالبان محروم خواهد شد.
در مورد بالگردهای تهاجمی MD 530 ، مشکل بزرگ این است که اولاً ، این بالگرد فقط به سیستم های موشکی مجهز است و از موشک های هدایت شونده دوربرد خبری نیست و در عین حال این بالگردها نمی توانند در مناطق کوهستانی پرواز کنند کشور. کشور در ارتفاعات مشکلات زیادی وجود خواهد داشت.
هواپیمای حمله سبک Supertocano اگرچه برای شرایط افغانستان مناسب است ، اما به دلیل پشتیبانی فنی و در دسترس بودن نیروهای تعمیرات تخصصی ، بلافاصله پس از عقب نشینی نیروهای آمریکایی و از بین رفتن این عنصر مهم از رده خارج می شود. برای ارتش افغانستان در زمین بسیار دشوارتر از گذشته خواهد بود.
با نگاهی به وضعیت فعلی افغانستان و به ویژه نیروی هوایی این کشور می توان فهمید که از همان ابتدا ، ایالات متحده به دنبال ایجاد یک نیروی هوایی مستقل و قدرتمند در افغانستان نبوده است.
انتهای پیام