دکتر علیرضا باقری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ، این مهد کودک را معرفی کرد و افزود: توسعه باغبانی باعث حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش آن می شود ، علاوه بر مزایای باغداری از نظر کشاورزی ، اشتغال زایی نیز از طریق یک دیدگاه دیگر. “یک پدیده مهم اجتماعی.
وی ادامه داد: استان کرمانشاه استانی است که در زمینه باغبانی از پتانسیل بالایی برخوردار است اما متأسفانه علی رغم شرایط جوی مطلوب ، صنعت باغداری در این استان رشد چندانی نداشته است.
وی ادامه داد: مهد کودک دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رازی از سال 1388 برای تولید نهال در استان کرمانشاه به عنوان یکی از استان های بالقوه در صنعت باغبانی شروع به کار کرد.
تولید نهال با استفاده از تکنیک کشت بافت
این استاد دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه به استفاده از تکنیک های کشت بافت در ساخت این اتاق کودکان اشاره کرد و گفت: کشت بافت روشی است که بر اساس آن می توانیم پایه هایی عاری از هرگونه عوامل بیماری زا تولید کنیم.
از مزایای این روش می توان به ایجاد باغات همگن و متراکم ، تسهیل بهره برداری و برداشت ، افزایش راندمان استفاده از آب ، کاهش دوره نهال و تسریع در رسیدن به مرحله بارور ، بیش از دو برابر عملکرد ، افزایش مقاومت اشاره کرد. به برخی از آفات و بیماریها ، بهبود رشد در خاکهای مختلف و کمبود سالانه در گونه های مختلف درخت را ذکر کرد.
باقری در مورد نتایج این پروژه برای مجتمع های خارجی و سایر دستگاه های اجرایی گفت: این نهالستان با تأمین نهال های با کیفیت ، سالم و متنوع به کشاورزان سراسر استان و همچنین مقامات مختلف شهر مبدا اثر خوبی را ارائه داده است. ” کشاورزان و تهیه نهال برای آنها بخشی از آن است.
این مقام مسئول افزود: علاوه بر این ، خوشبختانه ما توانستیم در كمك به شهرداری كرمانشاه در طرح اهدای نهال به شهروندان كه در اواخر سال 1399 و اوایل بهار 1400 پیشنهاد شده بود ، كمك كنیم. مناطق زلزله زده سرپل ذهاب.
آموزش با درآمد بالا
استاد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه همچنین در مورد ایجاد شغل برای جوانان در استان گفت: “زیرا در بخش کشاورزی ، اگر تجربه و مهارت دارید ، می توانید درآمد بسیار بالایی با کمی “ما در دستور کار قرار دادن موضوعات سر بریدن ، برداشتن قلمه ها و تنه ها ، برش ، علف های هرز ، هرس انگور و سنگ و غلات به منظور ایجاد شغل و استخدام افراد متخصص هستیم.
باقری در مورد ارتباط پروژه و موضوع مهم دانش پایه افزود: در اتاق كودكان مسئله مهم ما تولید پایه های تولید شده از كشت بافت است. برای رسیدن به این هدف ، یک تیم دانشجویی تشکیل شد و از ابتدا مراحل تولید پایگاه های معروف و استاندارد کودکان در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: به این ترتیب آزمایشات و خطاهای زیادی صورت گرفته و روشهای مختلفی امتحان شده است و در آخر ما دانش فنی تولید پایه های کشت بافت را در مهد کودک بدست آورده ایم و توانسته ایم چندین نوع کشت بافت را تولید کنیم پایگاه ها با کمک معلمان و دانش آموزان. “خوشبختانه این کار مثمر ثمر بود.
تلاش کنید تا در تولید محصولات لازم نقش اصلی را داشته باشید
مسئول مهد کودک کرمانشاه ، بر اساس دانش ، در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در کرمانشاه یادآور شد: لازم به ذکر است که ما در کشت بافت محدودیت های زیادی داریم ، پس از تولید گیاه در آزمایشگاه باید وارد طبیعت و شرایط طبیعی نیاز به انطباق گیاه است که باید در گلخانه های سازگار انجام شود.
وی ادامه داد: بنابراین ما به مرحله تولید فنی نهال با پایه کشت بافت رسیده ایم اما به دلیل کمبود گلخانه سازگاری ما در این مرحله از کشت بافت متوقف شده است ، البته مدیران دانشگاه قول همکاری داده اند که این امر باعث تشویق ما به کار خود ادامه می دهیم. “
بیل مکانیکی افزود: امیدوارم با تدابیری که در آینده اتخاذ خواهد شد ، ما اولین مهد کودک در غرب کشور خواهیم بود که نهالهایی با پایه برای کشت بافت تولید انبوه می کند و نقش ما را به عنوان پیشرو بازی می کند و مرکز الهام بخشی در تولید مورد نیاز جامعه است. “
دانشگاه رازی کرمانشاه در بهمن ماه سال 1351 با عنوان دانشکده علوم طبیعی توسط مرحوم دکتر عبدالعلی گویا فعالیت خود را آغاز کرد.
این مرکز در سال 1974 به دانشگاه رازی تغییر نام یافت. در آغاز سال تحصیلی در سال 1351 دانشکده علوم طبیعی با پذیرش 200 دانشجو در چهار رشته فیزیک ، شیمی ، زیست شناسی و ریاضیات ، وجود آن را اعلام کرد.
در حال حاضر ، حدود 13000 دانشجو و 460 عضو هیئت علمی از 14 دانشکده در دانشگاه رازی کرمانشاه فعال هستند.