نقش تغییرات ژنتیکی در پیشرفت بیماری های قلبی



محققان ارتباط مستقیمی بین برخی تغییرات ژنتیکی و بروز بیماری های قلبی پیدا کرده اند.

به گزارش ایسنا ، در دهه های اخیر ، بیماری های غیرواگیر به دلیل بهبود سلامت به دلیل اصلی مرگ در جوامع انسانی تبدیل شده اند. حتی در اواسط بیماری کوید ، بیماری های قلبی عروقی هنوز هم دلیل اصلی مرگ و میر در جهان است.

اگر به آمار مراجعه کنیم ، می بینیم که روزانه 378 مرگ به دلیل بیماری قلبی در ایران رخ می دهد. به طور کلی ، 39.3 درصد از مرگ و میر در کشور به دلیل بیماری های قلبی عروقی است و هر ساله بیش از 17 میلیون مرگ در سراسر جهان به دلیل بیماری های قلبی و سکته مغزی رخ می دهد.

اما علاوه بر عوامل شناخته شده محیطی که باعث افزایش شیوع تصلب شرایین به عنوان یکی از دلایل عمده مشکلات قلبی عروقی می شود ، آیا عوامل ارثی نیز دخیل هستند؟ این سوالی است که محققان با آن روبرو هستند ، زیرا اگر عوامل وراثتی را تشخیص دهیم ، می توانیم با شناسایی افراد در معرض خطر از عواقب منفی جلوگیری کنیم.

برای پاسخ به این س ،ال ، مرکز تحقیقات سلول های مولکولی در انستیتوی غدد درون ریز و متابولیسم از اطلاعات ژنتیکی مطالعه کاردیومتابولیک تهران ، که بر اساس اثرات قلبی عروقی مطالعه لیپید و گلوکز تهران است ، برای آزمایش ژنتیکی بیماران مبتلا به این بیماری استفاده می کند. مرض.

دکتر ماریام دانشپور ، مدیر پروژه گفت: “با استفاده از اطلاعات جمعیت شناختی و ژنتیکی این افراد ، ارتباط مستقیمی بین برخی تغییرات ژنتیکی و بروز بیماری های قلبی برقرار شده است.”

بیشتر بخوانید  بیمارستان گاندی آتش گرفت | آتش سوزی در بیمارستان گاندی +تصویر

این عضو هیات علمی خاطرنشان کرد: نتایج این مطالعه نشان می دهد جمعیت ایران از نظر ناقلین این تغییرات ژنتیکی بر اساس جنسیت و مستعد بیماری های قلبی متفاوت است.

به گفته موسسه تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم ، اگرچه این اطلاعات مقدماتی و زودرس است ، اما تکمیل آن در تحقیقات آینده به دلیل تفاوت های ژنتیکی و جنسیتی به تشخیص دقیقتر بیماری های قلبی کمک می کند و می تواند گره بزرگی باشد. مشکلات جامعه و بهداشت.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید