مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

نحوه کاشت و پرورش 7 مدل سبزی خوردن به صورت ارگانیک در خانه

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



7 نوع سبزی خوردن برای کاشت در خانه


شما می‌توانید برخی از سبزی‌های خوراکی خود را در منزل‌تان تهیه کنید. البته برای این کار باید فضایی آفتاب گیری به اندازه ۲ الی ۳ گلدان متوسط داشته باشید. برخی از سبزی‌های خوراکی که در ادامه با آنها آشنا می‌شوید، قابلیت رشد در گلدان روی بالکان خانه شما را دارند.


فقط کافیست برخی امکانات اولیه را برای رشدشان فراهم کنید. گوجه‌فرنگی رسیده و آبدار و همچنین هویج شیرین می‌تواند از آن جمله سبزیجات خوراکی باشد که می‌توان، در محیط خانه پرورش داد. با پرورش گیاهان خوراکی علاوه بر اینکه حس زیبای باغبانی را تجربه می‌کنید، بلکه می‌توانید، نیاز به مصرف برخی از سبزیجات روزانه خود را نیز تامین کنید.


همان طور که می‌دانید سبزیجات به محض اینکه برداشت می‌شوند، به صورت تدریجی مواد مغذی خود را از دست می‌دهند، به طور مثال تا کشاورز یا باغبان محصولی را برداشت می‌کند و به دست شما می‌رساند، در بهترین شرایط بیش از یک روز زمان می‌برد.


پرورش سبزیجات در خانه و آموزش کاشت آنها


این زمان می‌تواند کیفیت سبزی خوراکی را نیز پایین بیاورد. اما اگر شما خودتان سبزی‌های مصرفی خود را پرورش داده و از آن استنفاده کنید، می‌توانید از سبزی هایی با خاصیت و مواد مغذی بیشتری بهره مند شوید. کسانی که در محیط خانه خود فضای خالی در اختیار دارند، بهتر می‌توانند انواع مختلفی از سبزیجات خوراکی مورد نیاز خانواده خود را پرورش دهند.


شما با این کار نه تنها مواد سالم و تازه‌ای را مصرف می‌کنید، بلکه از فضای خالی منزلتان نهایت استفاده را نیز می‌برید. این کار حیاط خانه شما را نیز زیبا می‌کند.


کاشت سبزی خوردن در منزل


۱. آموزش کاشت کلم بروکلی در منزل


کلم بروکلی از میزان قابل توجه‌ای آهن، منیزیم و ویتامین‌های A، B۶ و C برخوردار است. در واقع یک فنجان گل کلم بروکلی خام ۱۳۰ درصد از نیاز روزانه ویتامین C بدن شما را فراهم می‌کند.


کاشت کلم بروکلی در منزل


چگونگی پرورش کلم بروکلی


کلم بروکلی را می‌توان در گلدان پرورش داد به شرط آنکه عمق خاک گلدان شما بین ۳۰ الی ۴۰ سانتی متر باشد. این عمق برای رشد کلم بروکلی لازم است.


نحوه محافظت از کلم بروکلی


اگر شما پروانه زیبا و سفیدی را در کنار گل کلم خود مشاهده کردید، شک نکنید که کلم شما به یک نوع کرم آلوده خواهد شد. زیرا پروانه کلم روی برگ‌های آن تخم می‌گذارد. وقتی تخم‌ها تبدیل به کرم پروانه شدند، با مصرف کلم رشد می‌کنند. این کرم‌ها آفت کلم شما هستند و قادرند آنها را نابود کنند.


به محض آنکه چنین کرمی را روی کلم خود مشاهده کردید، می‌توانید آن‌ها را با دست از روی کلم بردارید تا به کلم‌تان آسیب بیشتری وارد نکنند. البته کشاورزان چون در مقادیری بسیار زیادی کلم پرورش می‌دهند، نمی‌توانند روی هر کلم به دنبال کرم باشند و با دست آنها را جدا کنند.

بیشتر بخوانید  چگونه قبض تلفن ثابت را پرداخت کنیم


آنها با انواع روش‌های شیمیایی و بیولوژیکی به مبارزه با این گونه آفات می‌پردازند. با این تفاسیر هر موقع پروانه سفیدی را در کنار کلم خود مشاهده کردید، مراقبت از کلم‌تان را دو چندان کنید.


separator line


۲. روش کاشت نخود فرنگی در خانه


نخود فرنگی نیز از آن دسته از سبزیجاتی است، که می‌توانید در خانه پرورش دهید. این دانه خوشمزه دارای فیبر، آهن، منیزیم، پتاسیم و ویتامین A، B۶ و C قابل توجه‌ای است.


کاشت نخود فرنگی در منزل


چگونگی رشد نخود فرنگی در خانه


شما می‌توانید برای این کار دانه‌های نخود فرنگی را با فاصله ۵ سانتی متری در یک گلدان که عمقی برابر با ۲۵ سانتی متر دارد قرار دهید. شما باید از قبل راه‌هایی را برای رشد کردن نخود فرنگی در نظر بگیرید. چون این گیاه مثل پیچک بالا می‌رود، پس شما باید از قبل داربستی چوبی و یا فلزی برای رشدشان در نظر گرفته باشید.


مراقبت‌های معمول برای نخود فرنگی


نخود فرنگی در مقابل آب و هوای داغ واکنش نشان می‌دهد و رشد خود را متوقف می‌کند. بهترین زمان رشد برای این گیاه در اویل بهار و اواخر تابستان است. شما می‌توانید این گیاه را در هر زمان از سال که دمای آن بین تقریبا ۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد باشد، پرورش دهید.


۳. آموزش کاشت لوبیا سبز در منزل


لوبیا سبز قدرت رشد بالایی دارد همچنین این گیاه بسیار پر محصول نیز است البته لوبیای خشک شده ارزش غذایی بیشتری دارد به طور مثال لوبیا خشک میزان قابل توجهی آهن، فیبر، منگنز و فسفات دارد.


آموزش کاشت لوبیای سبزدر منزل


چگونگی پرورش لوبیای سبز


شما می‌توانید از ارقام پر محصول لوبیای سبز برای پرورش در گلدان خانه استفاده کنید. این ارقام می‌توانند بیش از اندازه معمول لوبیا سبز تولید کنند. برای این کار دانه‌های لوبیا را در فاصله ۱۰ سانتی متر درون خاک گلدانی که ۳۰ سانتی متر عمق دارد، قرار دهید.


نکاتی پیرامون پرورش لوبیا


اگر قصد دارید لوبیاهای تان را به صورت خشک شده برداشت کنید برای این کار باید زمان مناسب برداشت را در نظر داشته باشید. معمولا زمانی که غلاف لوبیا خشک شده (انتهای وصل شده به تنه گیاه کاملا خشکیده شدن) و زمان تغذیه لوبیا ها توسط گیاه قطع شد، بهترین موقع برداشت لوبیا است.


یکی دیگر از نشانه های لوبیای رسیده برای برداشت معلوم بودن دانه درون غلافشان است که شما به راحتی می توانید با لمس کردن غلاف مکان دانه ها را تشخیص دهید این کار با دیدن نیز میسر است. سعی کنید وقتی لوبیا ها را برداشت کردید چند روی صبر کنید تا لوبیا ها به اندازه کافی خشک شوند سپس آنها را درون شیشه و یا ظرف مخصوص دانه های لوبیا قرار دهید.

بیشتر بخوانید  نمونه سوالات آیین نامه اصلی با سوالات فنی بسته طلایی


separator line


۴. روش کاشت و پرورش کلم بروکسل (کلم فندقی)


بسیاری از کودکان اگر از کلم‌های فندقی در را در زمان نرسیدنشان مصرف کنند، دچار مشکل می‌شوند. اما اگر این کلم‌های فندقی رسیده باشند، بسیار خوشمزه و با طراوت خواهند بود. این کلم‌ها دارای فیبر، منیزیم، پتاسیم و ریبوفلاوین، و همچنین سطح بالایی از ویتامین A، B6 و C را در خود جای داده اند.


 کاشت و پرورش کلم بروکسل (کلم فندقی)


چگونگی کاشت کلم فندقی


شما می‌توانید دانه‌های این کلم را نیز درون گلدان پرورش دهید، به شرط آنکه عمق خاک گلدان در هر ظرف تقریبا ۴۰ سانتی متر باشد. در ضمن روش مراقبت کلم فندقی تقریبا مثل کلم بروکلی است.


۵. نحوه پرورش گوجه فرنگی در آپارتمان


گوجه فرنگی شاید یکی از پر مصرف‌ترین سبزیجاتی باشد که مورد مصرف قرار می‌گیرد. این سبزی با توجه به خاصیت و مزاییایی که در پخت و پز دارد، در انواع خورشت‌ها و سالادها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پرورش گوجه فرنگی در خانه نه تنها خالی از لطف نیست، بلکه بسیار مفید نیز هست.


شما با پرورش دادن می‌توانید از سالم و مغذی بودن آن کاملا مطمئن باشد. گوجه فرنگی از آن دست از سبزیجاتی است که فیبر، آهن، منیزیم، نیاسین، پتاسیم و ویتامین A، B۶ و C قابل توجه‌ای برخوردار است. گوجه فرنگی‌ای که به اندازه کافی نور آفتاب خورده باشد، دارای ارزش غذایی بالایی است. گوجه فرنگی‌ها همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان لیکوپن نیز هستند.


Tomato cultivation


نحوه پرورش گوجه فرنگی


گوجه فرنگی را نیز می‌توان درون گلدان پرورش داد. اندازه ظرف گوجه فرنگی برای رشد بستگی به نوع و میزان رشد آن دارد. چون بوته گوجه‌فرنگی به میزان زیادی رشد می‌کند، شما باید عمق خاک ظرفتان تقریبا ۵۰ سانتی متر باشد. اما برای بوته‌های معمولی ۳۰ سانتی متر عمق خاک برای رشدشان کافی است. بوته خاصی از گوجه فرنگی به نام کوتوله (پاسیو) مخصوص رشد در گلدان است. این بوته به عمق خاکی برابر با ۲۰ سانتی متر نیاز دارد.


مراقبت‌های لازم برای بوته گوجه فرنگی


بوته گوجه فرنگی می‌تواند مورد حمله نوعی کرم که از پروانه آن به بوته منتقل می‌شود، قرار گیرد. برای اینکه شما بوته گوجه فرنگی خود را، از تهاجم کرم گوجه فرنگی حفظ کنید. هر چند وقت یک بار آن را مورد بازرسی قرار دهید و در صورت مشاهده کرم آن را از روی بوته جدا کنید تا خسارت‌های بیشتری به بوته شما وارد نکند. توجه داشته باشید بیشترین خسارتی که گوجه و بوته آن متحمل می‌شود، از این کرم است.

بیشتر بخوانید  گل داودی قرمز


separator line


۶. نحوه کاشت و پرورش فلفل قرمز


فلفل قرمز سرشار از پتاسیم، ریبوفلاوین و ویتامین A، B۶ و C است. در واقع، یک فنجان فلفل قرمز حاوی ۳۱۷ درصد از میزان توصیه شده روزانه ویتامین C و ۹۳ درصد از ویتامین A توصیه شده برای نیاز بدن را برطرف می‌کند.


کاشت و پرورش فلفل قرمز


چگونگی کاشت فلفل قرمز


شما می‌توانید دانه‌های فلفل قرمز را درون یک گلدان با عمق خاک ۲۰ الی ۳۰ سانتی متری پرورش دهید.


روش‌های مراقبت از فلفل قرمز


شته‌ها، سوسک‌ها، و کک‌ها شایع ترین حشراتی هستند که می‌توانند در هنگام رشد فلفل به آن آسیب برسانند. شما می‌توانید این حشرات را با استفاده از صابون حشره کش کنترل کنید. همچنین شما می‌توانید با استفاده از اسپری‌های طبیعی به مبارزه با این گونه آفات بپردازید.


اسپری حاصل از عصاره برگ گوجه فرنگی دارای سمی است که می‌تواند شته‌ها را فراری دهد. اسپری سیر نیز برای مبارزه با این گونه حشرات مضر نظیر سوسک و کک توصیه می‌شود.


۷. آموزش چگونگی کاشت هویج در خانه


هویج از آن دست از سبزی جاتی است که اگر به موقع مصرف شود، مخصوصا بلا فاصله پس از برداشت می‌تواند شادابتر و شیرین‌تر باشد. به یاد داشته باشید، غذاها و میوه‌های سالم و تازه حق شما هستند. هویج نیز دارای مقادیره زیادی منگنز، نیاسین، پتاسیم و ویتامین A، B۶ و C بوده این سبزی همچنین داری فیبر بالایی نیز است.


یک نکته قابل توجه در باره هویج میزان بالای شرینی آن است. کسانی که با خوردن کربوهیدرات به فکر وزن خود هستند، در میزان خوردن هویج باید برای خود محدودیتی قائل شوند.


 روش کاشت هویج در خانه


چگونه کاشت هویج


شما برای پرورش دادن هویج درون گلدان باید بذرهای آن را به فاصله ۸ سانتی متری از هم قرار دهید. عمق خاک برای رشد هویج باید ۳۰ سانتی متر باشد. برای پرورش هویج در گلدان شما می‌توانید از گونه‌های کوتاهتر آن به نام‌های Thumbelina یا Danvers Half Long استفاده کنید.


مراقبت‌های لازم برای پروش هویج


هویج‌ها هر چقدر نرسیده باشند، آبدارتر و خوشمزه‌تر هستند. سعی کنید زمان برداشت آن زیاد طول نکشد. اگر هویج تا آنجایی رشد کند که زمین اطرفش ترک بردارد، یعنی آن هویج‌ خشک بوده و آب کافی ندارد. رساندن آب کافی و مرطوب نگه داشتن خاک آن از نکات مهم پرورش هویج است. خاک خشک و کم آب، هویج خوشمزه و آبداری را تولید نمی‌کند.



بیشتر بخوانید :


آموزش کاشت و برداشت کاهو در منزل


گیاه آفتابگردان : روش کاشت و نگهداری گیاه زینتی آفتابگردان


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *