نحوه ضدعفونی کردن اسفنج ظرفشویی
بیشتر خانمهای خانه دار برای شست و شو و تمیز کردن سطوح و ظروف آشپزخانه از اسفنج استفاده میکنند. اما خوب است بدانیم استفاده طولانی مدت از اسفنجها خطرآفرین است. زیرا اسفنجها بعد از چند بار استفاده از پاتوژنهای مضر، ویروس و میکروبهای مختلف انباشته شده و عدم ضدعفونی آنها میتواند یک عامل مهم در انتقال میکروبها و آلودگی به بدن شما باشد.
از آنجایی که این اسفنج ها اغلب برای تمیز کردن سطوح کابینت، شستن ظرف ها و… بکار می روند، این میکروب ها را به راحتی انتقال می دهند. به گفته پژوهشگران در هر ۴/۶ سانتیمتر مربع از اسفنج، ۱۳۴ هزار و ۶۳۰ باکتری وجود دارد. از این رو اسفنج آشپزخانه باید دو روز در میان استریل شده و هر هفته یا هر دو هفته یکبار نیز عوض شود. برای استریل کردن اسفنج آشپزخانه و کشتن باکتری های آن روش های مختلفی وجود دارد.
هرچند متخصصان توصیه میکنند برای تمیز کردن سطوح آشپزخانه از پارچه های یک بار مصرف و محلولهای شست شوی ضد باکتری استفاده کنید، اما راههایی هم برای استفاده بی خطر از اسفنجها وجود دارد.
برای اینکه از زیانهای ناشی از آلودگی اسفنج در امان باشید شاید نخستین راه و سادهترین راه دور انداختن اسفنج کهنه و استفاده از اسفنج نو باشد. اما از آنجا که صرفه جویی خود بخشی از هنر خانه داری است پیشنهاد میکنیم اسفنج آشپزخانه خود را با روشهای زیر ضد عفونی کرده و دوباره استفاده نمایید.
▪ مایکروویو
ابتدا اسفنج را در آب داغ شست وشو داده و سپس آن را درون یک کاسه قرار دهید. کمی آب روی آن ریخته و کاسه را برای مدت یک الی دو دقیقه درون ماکروویو بگذارید. در این مدت کاملاً مراقب باشید تا اسفنج خشک نشده و آتش نگیرد.
علاوه بر این استفاده از این روش برای اسفنج ها و یا اسکاچ هایی که در تهیه آنها از ذرات فلز استفاده شده مناسب نیست. پس از اتمام زمان یاد شده، ابتدا اجازه دهید تا اسفنج خنک شود و سپس آن را از کاسه خارج کنید. این روش حدود ۹۸ درصد از باکتری ها و میکروب های درون اسفنج را از بین می برد.
▪ آب جوش
قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و سپس روی حرارت قرار دهید تا جوش آید. سپس اسفنج را برای مدت حدود ۱۰ دقیقه درون آب در حال جوش قرار دهید. استفاده از این روش برای اسفنج هایی که در تهیه آنها ذرات فلزی به کار رفته مناسب است.
▪ محلول سفیدکننده
بدین منظور ترکیبی از ۱۰ درصد محلول سفیدکننده و ۹۰ درصد آب تهیه کرده و اسفنج را برای مدت حداقل پنج دقیقه درون آن قرار دهید. البته بنابر توصیه برخی کارشناسان اسفنج باید یک شب در این محلول بماند. سپس اسفنج را از درون آن خارج کرده و بشویید. استفاده از این روش بین ۳۷ تا ۸۷ درصد از باکتری ها را از بین می برد.
▪ ماشین ظرفشویی
قرار دادن اسفنج یا اسکاچ همراه با ظروف، درون ماشین ظرفشویی روش مناسبی است زیرا آب جوش درون ماشین ظرفشویی همراه با پودر شوینده آن باعث از بین رفتن میکروب ها و باکتری ها خواهد شد.
▪ سرکه
اسفنج یا اسکاچ را یک شب در سرکه قرار دهید تا میکروب ها از بین برود.
گردآوری توسط:مجله دلگرم