طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای رنگی خوش طعم و متفاوت
این ترشی از جمله ترشیجات خوشمزه و امروزی می باشد، که مدت زمان به ثمر رسیدن آن بسیار کوتاه می باشد. ترشی فلفل دلمه ای با ظاهری زیبا و رنگارنگ باب میل همه است .با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای
روش اول : ترشی فلفل دلمه ای با سبزی خشک
مواد لازم :
-
فلفل دلمه ای رنگی :•: 2 کیلوگرم -
کلم پیچ کوچک :•: 1 بوته -
موسیر :•: 350 گرم -
گلپر :•: 50 گرم -
هویج فرنگی :•: 250 گرم -
فلفل تند :•: 6 عدد -
نمک و سرکه :•: به مقدار کافی -
شوید ، ترخان ، مرزه و نعناع :•: 500 گرم
طرز تهیه :
-
برای تهیه ترشی فلفل دلمه ای ابتدا کلم پیچ ، هویج و موسیر را با دقت میشویید و میگذارید در آبکش تا آبشان برود -
سپس ریز خردشان میکنید ، بعد سبزی های معطر را پاک کنید و بشویید و در آبکش بگذارید تا کاملا آبشان برود سپس در خردکن ریخته تا خوب خرد شوند. -
بعد فلفل سبز های دلمه ای را بشورید و با چاقو تخمه ها و هر چه درون فلفل هست را بیرون بریزید به طوری که داخل فلفل دلمه ای کاملا خالی شود -
سپس موادی که قبلا خرد کرده بودیم (کلم پیچ ، هویج ، سبزی های معطر و … ) را داخل فلفل دلمه ای ها بریزید. -
و گلپر را روی مواد خرد شد داخل فلفل دلمه ای بپاشید و در روی فلفل ها را می گذارید و آرام یکی یکی فلفل ها را درون ظرفی که از قبل برای ترشی فلفل دلمه ای آماده کرده اید بگذارید و فلفل های تند را نیز به آنها اضافه کنید. -
در کاسه ای نمک و سرکه را هم بزنید تا در هم حل شوند و بر روی فلفل دلمه های شکم پر داخل ظرف ترشی بریزید و در آن را محکم ببندید و در جای خنک و خشک بگذارید تا مدت زمان یک ماه که خوب آماده شود و سپس ترشی فلفل دلمه ای را نوش جان کنید.
روش دوم : ترشی فلفل دلمه ای مخلوط
مواد اولیه :
-
ادویه ترشی 3قاشق مرباخوری -
برگ بو 3عدد -
فلفل سیز تند 10عدد -
سرکه به میزان لازم(حدودا 2تا2ونیم پیمانه) -
سیر سیر 5حبه -
خیار 2عدد -
گل کلم (کوچک) 1عدد -
فلفل دلمه ای (رنگی) 3عدد -
نمک به میزان لازم
طرز تهیه :
-
ابتدا فلفل دلمه ای و گل کلم را با آب و نمک خوب بشویید و اجازه دهید درون آبکش خوب خشک شوند. -
پس از خشک شدن آنها را به اندازه های دلخواه خرد کرده و روی پارچه ای تمیز پهن کنید و اجازه دهید یک شب روی پارچه باقی بمانند تا آب اضافی آنها کاملا خارج شود. -
پس از خشک شدن گل کلم و فلفل خیارها را خرد کرده و رویشان 2 قاشق چایخوری نمک بپاشید و 1 ساعت صبر کنید ، پس از این مدت زمان خیارها را زیر آب سرد آبکشی نمائید. -
تمام سبزیجات خرد شده را درون قابلمه ای قرار دهید ، روی سبزیجات کمی آب جوشیده سرد شده بریزید و بمدت 5 دقیقه اجازه دهید بجوشند تا نرم شوند ، سبزیجات را پس از اینکه 5 دقیقه جوشاندید درون آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شده و سرد شوند.
سرکه ترشی فلفل دلمه ای
-
برای تهیه سرکه ترشی باید سرکه ، 2 قاشق چایخوری نمک ، فلفل سبز تند و برگ بو را درون قابلمه ای بریزید و 5 دقیقه بجوشانید و بگذارید سرد شود. -
در انتها سبزیجات خرد شده را همراه با سیرها و ادویه ترشی را درون شیشه ای بریزید و سرکه جوشیده سرد شده را اضافه کنید سپس ترشی را در جایی خنک قرار دهید تا آماده مصرف شود.
نکات:
-
در صورت تمایل مقداری هویج هم به ترشی اضافه کنید. -
میتوانید گل کلم را از ترشی حذف کرده یا به جای آن از کلم قرمز استفاده کنید.
روش سوم : ترشی یونانی با فلفل دلمه ای
مواد لازم :
-
قارچ/ ٢5٠ گرم -
ذرت شیرین/ ٢٠٠ گرم -
جوانه گندم یا ماش/ ١٠٠ گرم -
فلفل دلمه ای/ 3 عدد(سبز، زرد، قرمز) -
زیتون سبز/ ١5٠ گرم -
زیتون سیاه/ 150 گرم -
سرکه/ 2 لیوان -
فلفل قرمز/ ١ قاشق مرباخوری -
نمک/ به مقدار نیاز -
روغن زیتون/ 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
-
در ابتدای کار قارچ ها را درون آب در حال جوش بیاندازید و 6 دقیقه به آن زمان دهید، تا بپزد. سپس قارچ ها را آبکش کنید، پس از سرد شدن آن ها را به صورت ورقه ورقه و یا نگینی خرد کنید. -
در مرحله بعد قارچ ها را درون ظرف نسبتا بزرگی بریزید، سپس فلفل دلمه ای سبز و زرد و قرمز را به دلخواه به شکل نگینی و یا خلال مانند خرد کنید و به قارچ ها اضافه نمایید. -
در ادامه طرز تهیه ترشی یونانی لازم است، که از زیتون سبز و زیتون سیاه بدون هسته استفاده کنید و آن ها را به مواد قبلی اضافه کنید. -
سپس سرکه، ذرت شیرین، پودر فلفل قرمز، نمک و روغن زیتون را به مواد اضافه نمایید و کاملا آن ها را با هم مخلوط نمایید. -
در مرحله آخر، به دلخواه جوانه ماش و یا جوانه گندم را به آن اضافه کنید و دوباره مواد را باهم ترکیب نمایید. -
حال که ترشی یونانی آماده شده را درون ظرف شیشه ای در بسته بریزید و به مدت 2 روز در یخچال نگهداری کنید. پس این مدت ترشی به اصطلاح رسیده است و می توانید آن را سرو کنید.
ارزش غذایی فلفل دلمهای در هر 100 گرم (گزیدهای از ویتامینها و مواد معدنی)
-
کالری 18 کیلوکالری -
پروتئین 0.8 گرم -
لیپید 0.3 گرم -
گلوسید 3.9 گرم -
فیبر 1.2 گرم -
آب 91.25 گرم -
ویتامین ث 46.5 میلیگرم -
ویتامین ب١ 0.025 میلیگرم -
ویتامین ب٢ 0.03 میلیگرم -
ویتامین ای 0.79 میلیگرم -
پتاسیم 146 میلیگرم -
فسفر 20 میلیگرم -
کلسیم 41 میلیگرم -
منیزیم 11 میلیگرم -
آهن 0.8 میلیگرم -
منیزیم 0.16 میلیگرم
توجه: به طور کلی انواع فلفل از جمله فلفل دلمهای جزء مواد غذایی آلرژیزا محسوب میشوند و بهتر است افرادی که پوستی حساس و تحریک پذیر دارند و با مصرف غذاهای آلرژی زا دچار جوش، کهیر، آکنه و اگزمای پوستی میشوند، انواع فلفل های دلمهای را از رژیم غذایی خود حذف نمایند.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه آب ترشی غذای محلی چهارمحال و بختیاری
نگهداری ترشی در ظروف پلاستیکی ممنوع
طرز تهیه ی ترشی گل کلم و لبو با طعمی فوق العاده