آتش سوزی ناو خارک
به دنبال وقوع حریق در یکی از شناورهای پشتیبانی آموزشی نیروی دریایی در ساعاتی قبل، همزمان با اقدامات مبارزه با حریق، کارکنان تحت آموزش پیاده و به ساحل منتقل شدند.
روابط عمومی منطقه دوم دریایی جاسک در اطلاعیهای اعلام کرد: شناور پشتیبانی آموزشی نیروی دریایی که چند روز قبل عازم ماموریت دریانوردی آموزشی در آبهای آزاد شده بود، ساعاتی قبل در حوالی بندر جاسک در یکی از سامانهها دچار حریق شد که با حضور تیم کنترل صدمات ناو، ضمن مبارزه با حریق تمامی کارکنان تحت آموزش به سلامت از ناو پیاده و به ساحل منتقل شدند.
بر اساس این گزارش، خوشبختانه این سانحه تلفات جانی نداشته است.
با وجود بیست ساعت تلاش همه جانبه و استفاده از امکانات امداد دریایی، به دلیل گسترش آتش در بخشهای مختلف، عملیات نجات شناور پشتیبانی آموزشی خارک بی نتیجه ماند و این شناور در آب های محدوده جاسک آرام گرفت.
ناو لجستیکی خارک از 1984 تا 2021 در نیروی دریایی ایران خدمت کرد و در ماموریت های عملیاتی در حوزه های آموزشی به کار گرفته شده بود.
ناو خارک با 33هزار تُن وزن، بزرگترین ناو لجستیک غرب آسیا محسوب میشود که بیش از 5 سال از شروع تعمیرات اساسی آن میگذرد. این ناو که توانایی حمل بالگرد را نیز دارد، با طول 207 متر، عرض 26/5 متر و سرعت 39/8 کیلومتر بر ساعت (تا قبل از تعویض سیستم رانش)، 8 مرتبه در ماموریتهای آبهای آزاد حاضر بوده است. بزرگترین ناو منطقه غرب آسیا که تجهیزاتی نظیر یک قبضه توپ 76م.م، 4قبضه توپ 23م.م دو لول، 2قبضه توپ 20 م.م تک لول و 4 قبضه تیربار 12/7 م.م را برروی خود دارد
این ناو ساخت انگلیس است که قرار بود در سال 1977 دو فروند از این نوع ناو به ایران تحویل داده شود اما با وقوع انقلاب اسلامی، انگلیس از تحویل آن به ایران خودداری کرد اما سرانجام در سال 1984 با پیگیری های حقوقی ایران، انگلیس مجبور به تحویل آن به ایران گردید