سهمیه بندی شدن نان
بررسیهای میدانی نشان میدهد در اکثر مناطق تهران قیمت نان به طور غیررسمی گران شده است. برخی شهروندان تهرانی نسبت به این افزایش قیمتها و همچنین کوچیک شدن اندازه نانها معترض هستند.
یکی از نانوایان در مرکز شهر تهران: هزینهها از جمله نرخ دستمزد کارگر بالا رفته است. همچنین آب و برق هم گران شده بنابراین نمیتوانیم نان را با نرخ دو سال گذشته به مردم بفروشیم.
یکی از نانوایان نان سنگکی در منطقه امیرآباد تهران: نان سنگک نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است اما وزن چانهها اندکی کوچکتر شده است. به عنوان مثال در نرخنامه رسمی وزن چانه ۶۵۰ گرم اعلام شده بود در حالی که وزن چانههای ما ۴۰۰ گرم است.
همچنین در منطقه درگز خراسان رضوی خبر رسیده است که فروش نان سهمیهبندی شد. یعنی به هر فرد تنها پنج عدد نان داده میشود و اگر فردی نیاز بیشتری به نان داشته باشد باید آن را از نانوا دیگری تهیه کند.
نان گران شد ؟
نان گران شد. رئیس اتحادیه نان سنگکی هم با تائید این موضوع میگوید: هزینه نانوایان افزایش قابل توجهی داشته اما قیمت نان نسبت به دو سال گذشته تغییری نکرده است به همین دلیل نانوایان نان را گران کردهاند.
به گفته رئیس اتحادیه نان سنگکی اما، افزایش قیمت نان غیرقانونی است. هرچند که هزینه تمام شده نانواها افزایش قابل ملاحظه داشته است و البته یکی دیگر از دغدغه نانواها این است که آرد به موقع به دستشان نمیرسد.
اصغر پابرجا به تجارتنیوز گفت: برای افزایش قیمت نان با دولت مکاتبه کردیم و قرار شد در این باره پاسخی دهند.
او همچنین درباره تاخیر در تامین آرد واحدهای نانوایی هم توضیح داد: چنانچه نانوایی آزادپز نباشد و مجوز داشته باشد سهمیه آردشان به موقع به دستشان میرسد اما نانواییهای آزادپز که باید آرد را از بازار آزاد تهیه کنند، کمی در تهیه آرد مشکل دارند.
او اظهار کرد: در نرخنامه قیمت نان سنگک ساده ۱۸۰۰ تومان است. قیمت نان سنگک یک رو کنجد دو هزار تومان و سنگک دو رو کنجد با قیمت سه هزار تومان فروخته میشود اما نانواها این مصوبه را اجرا نمیکنند و با قیمت بیشتری نان را به مردم میفروشند
رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین ابراز کرد: باید قیمت نان و وزن آن مصوب شود تا با متخلفان برخورد داشته باشیم الان نمیتوانیم برخورد جدی داشته باشیم، چون وقتی دودوتا میکنیم میبینیم که نانوا ضرر میکند اگر فشار آوریم واحد خود را تعطیل خواهد کرد.
بهرامی در پایان بیان کرد: اگر قیمت افزایش پیدا کند قطعاً کیفیت افزایش پیدا خواهد کرد و این در صورتی است که قیمت نان واقعی باشد. با هزینههای موجود اگر بخواهیم نان به قیمت واقعی برسد باید قیمت نان ۸۰ درصد افزایش پیدا کند.
انتهای پیام./