اخبار بورس ایران، بورس اوراق بهادار تهران، شاخص بورس تهران، پیش بینی بورس فردا، بورس، اخبار بورس، اخبار بورس خودرو، مکان کل بورس، وضعیت بازار بورس، بازار بورس، بورس بیت کوین، بازار کالا، دلار بورس، بورس یاب، اقدام یاب، پیش بینی بازار سهام، اخبار آتی بورس، اخبار بورس، روند حرکتی بازار سهام، آینده بورس، چه اتفاقی خواهد افتاد، نمودار شاخص بورس، بورس ایسنا، بورس امروز، بورس ایران، بورس اوراق بهادار آینده، اخبار بورس، آموزش بورس زمزمه ها در بورس
نامه سهامداران به رهبران / 8 راهکار برای بهبود بازار سرمایه
بیش از 100 نفر از مدیران و کارشناسان بازار سرمایه پیش از جلسه شورای هماهنگی اقتصادی به ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت بورس و برون رفت از بحران کنونی پرداختند.
آنگونه که بیان می کنند فعالان بازار سرمایه در نامه ای خطاب به سران قوا 8 راهکار عملی را برای بازگرداندن اعتماد سرمایه گذاران به بورس و تامین نقدینگی برای بهبود وضعیت معاملات پیشنهاد کردند.
متن نامه به شرح زیر است:
دکتر حسن روحانی – رئیس جمهور محترم
آیت الله سید ابراهیم رئیسی – رئیس محترم قوه قضائیه
دکتر محمد باکر کلیباف – ریاست محترم شورای اسلامی
با سلام و درود
می دانیم که شما به خوبی از ماجرای غم انگیز سرمایه گذاران در بورس ایران مطلع هستید. می دانیم که هر روز و هفته ده ها نامه به دست شما می رسد که درد دل سهامداران مظلوم بورس را توضیح می دهد و شاید شما بهتر از ما از اغتشاشاتی که باعث این وضعیت شده است مطلع باشید. بنابراین، ما وقت گرانبهای شما را با تکرار مکرر موارد مشابه تلف نمیکنیم و خوشحال میشویم برای برونرفتن از وضعیت فعلی پیشنهاداتی به شما بدهیم.
عالیجناب
امروزه در بازار سرمایه عرضه نسبت به تقاضا افزایش یافته است و بی شک دلایل اقتصادی این امر وجود دارد اما دلایل رفتاری بیشتر است. سرمایه گذاران ترسیده اند و در این وادی احساس تنهایی و درماندگی می کنند. احساس می کنند پشتشان خالی است و این همه وعده های خوب فقط برای گذراندن آن لحظه خاص است. ما معتقدیم در صورت تداوم این احساس، توسعه اقتصادی کشور و در نتیجه بازار سرمایه در آینده با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد، بنابراین پیشنهاد می کنیم یک بار دیگر با هم متحد شویم و فارغ از هر نظر سیاسی و جناحی این مشکل را حل کنیم. بیایید به خاطر مردم و کشورمان آن را حل کنیم. یادمان باشد هر جا که با هم متحد بودیم، تهدید را از بین بردیم و به فرصت تبدیل کردیم.
در راستای این هدف بزرگ و برای رسیدن به این هدف، چند پیشنهاد ارائه کرده ایم:
1) مالیات حق ملت است. حق یک جوان سیستان بلوچستانی، یک مادر اهوازی و یک پیرمرد خراسانی و… است. اینکه بگوییم دیگران باید در حل مشکلات عده ای مشارکت داشته باشند دور از انصاف است، اما پیشنهاد ما این است که بازار سرمایه مانند سایر بخش های اقتصاد با کمی تاخیر مالیات پرداخت کند. می دانید که برای فروش هر سهم، سرمایه گذار نیم درصد ارزش معاملات را به عنوان مالیات پرداخت می کند. پیشنهاد شد این نیم درصد از طرف دولت در صندوق تثبیت بازار سرمایه سرمایه گذاری شود و وجوه آن صرف خرید سهام ارزشمند بازار شود.
هر زمان که بازار سرمایه به روال عادی بازگردد، سهام این صندوق به ارزش روز (که قطعاً از امروز بالاتر خواهد بود) فروخته شده و به حساب سازمان امور مالیاتی بازگردانده می شود. لطفا توجه داشته باشید که ما از شما درخواستی برای پرداخت هزینه نداریم. ما فقط می گوییم مثل هر شخص حقیقی و حقوقی دیگری که ممکن است بیش از یک سال برای پرداخت مالیات فرصت داشته باشد، لطفاً به ما مهلت دهید تا کسب و کارمان به رونق بازگردد و با سود معقول مالیات بپردازیم.
2) اجرای قانون؛ پرداخت یک درصد از اعتبارات صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت قانون. اگر شما بزرگواران برای اجرای قانون قدم پیش نگذارید، چه کسی در این مملکت می تواند پیش قدم شود؟
3) در کمیته جرایم بازار سرمایه و دادگاه جرائم اقتصادی هر ماه ارقامی به عنوان جریمه و جریمه از فعالان و مدیران جمع آوری می شود. پیشنهاد ما این است که تا زمانی که وضعیت فعلی به پایان نرسید، این ارقام مانند مالیات در صندوق تثبیت واریز شود و با عادی شدن شرایط به خزانه بازگردانده شود.
4) در شرایط کنونی مانند شرایط جنگی باید از سربازان شجاعی که آماده قدم گذاشتن و حرکت برای تغییر شرایط هستند تقدیر و تشکر کرد. ما باید برای تحریک تقاضای بازار اقدام کنیم و برای رسیدن به این هدف سه پیشنهاد داریم:
الف- وجوه توسعه و تثبیت بازار امروز به انباشت دارایی های بورس تبدیل شده و مانده وجوه نقد و موجودی در آن از بین رفته است، لذا پیشنهاد می شود این وجوه برای غلبه بر شرایط موجود، فروش بخشی از سهام در پرتفوی عادلانه و با سود به کلیه ذینفعان به صورت اقساطی (با رعایت شرایط انصاف و انصاف) بدهند تا خصوصی سازی تعمیق شود و با افزایش وجوه این صندوق ها بتوانند خود را به انجام برسانند. دوباره ماموریت
ب- در این شرایط کنونی افراد زیادی هستند که حاضرند در سمت تقاضا اقدام به تخفیف و خرید سهام کنند، اما قوانین دست و پا گیر سازمان بورس و بانک مرکزی گاهی مانع از این امر می شود. از کفایت سرمایه کارگزاری ها تا عدم پذیرش سهام به عنوان وثیقه نمونه هایی از این دست هستند. بازار سرمایه ایران قادر به تامین منابع از خود است اما تحقق این امر مستلزم اصلاح قانون است. لذا درخواست می شود رئیس سازمان بورس و بانک مرکزی موظف شوند مسیر را برای علاقمندان به سرمایه گذاری بلندمدت هر چه آسانتر کنند.
ج- در سال های گذشته پرونده های زیادی علیه فعالان بازار سرمایه تشکیل شده است که صحبت از آن ها زیاد است. بسیاری از مردم که حضورشان مایه قوت سرمایه گذاران بود، امروز غمگین و ساکت هستند. عدالت ترمیمی راه حل عادلانه ای برای حل این مشکل است که مورد تایید و تاکید ریاست محترم قوه قضاییه قرار گرفت اما تا به امروز اجرایی نشده است. خواهشمند است در اجرای عدالت ترمیمی از رئیس سازمان بورس تسریع شود.
5) قیمت گذاری اجباری چیزی است که همه مسئولان مخالف آن هستند اما همچنان اجرا می شود. همانطور که در بند 1 نامه آمده است، حمایت از بازار سرمایه نباید باعث تضییع حقوق هیچ ایرانی شود و اکنون می گوییم به بهانه های واهی و سودجویی، حقوق سرمایه گذاران و صاحبان مشاغل ضایع نشود. تعداد کمی. به عنوان مثال، آیا می دانستید که شرکت های خودروسازی بیش از ده سال است که به سهامداران خود سود سهام پرداخت نکرده اند؟ آیا باور می کنید بقیه صنعت خودرو این مشکل را نداشتند؟ یا در قیمت فولاد و سنگ آهن و … چگونه است که دلالان خودرو و دلالان فولاد و پتروشیمی میلیاردها میلیارد فقط از مبادلات کالایی به دست می آورند و کارخانه هایی که همین محصولات را تولید می کنند جزو هزینه های مالی و هزاران چیز پنهان دیگر می شوند. هزینه ها؟ آیا این نگاه منجر به حمایت از تولید می شود؟ پیشنهاد ما این است که برای حمایت از تولید، قیمت های ثابت را یک بار برای همیشه کنار بگذاریم و در جهت بهبود فرآیندهای بازار تلاش کنیم.
6) بازار سرمایه تحت تأثیر بسیاری از بخش های اقتصاد است. این بازار نسبت به نرخ بهره حساس است. به نرخ ارز حساس است. به سیاست های خرد و کلان اقتصادی حساس است. نص صریح قانون این است که سازمان بورس حافظ منافع سرمایه گذاران خرد است. پیشنهاد می شود رئیس سازمان بورس در جلساتی که تصمیمات مهمی در مورد سرنوشت میلیون ها سهامدار از جمله جلسات هیئت دولت اتخاذ می شود حضور یابد تا بخشنامه ها و سیاست های منفی به نفع چند ده میلیون نفر اتخاذ نشود. از ایرانیان پیشنهاد می کنیم در صورت عدم وجود کانون واقعی سهامداران، نماینده سازمان بورس به عنوان حافظ منافع سرمایه گذاران در تمامی جلسات و شوراهای تجاری حضور یابد.
هفتم) قانون تجارت ایران در سال 1348 به تصویب رسید. بپذیریم که بعد از 52 سال بخش هایی از این قانون نیاز به به روز رسانی و اصلاح دارد. ثبت تجدید سرمایه شرکت که به هیچ وجه عملیات پیچیده ای نیست، گاهی سال ها طول می کشد و سرمایه گذار یک سال تمام نسبت به دارایی های خود بینشی ندارد. پرداخت سود سهام شرکت ها در مدت 8 ماه از تاریخ مجمع عمومی عادی که معمولاً 4 ماه پس از پایان سال مالی است، قطعاً در شرایط تورمی امروزی غیرمنصفانه است و به هیچ وجه باعث تشویق سرمایه گذاری بلندمدت نمی شود. در محیط امروزی، این قوانین به جای تشویق سرمایهگذاری بلندمدت، سرمایهگذاری بلندمدت را جریمه میکنند. پیشنهاد می کنیم کمیسیونی در سازمان بورس برای تغییر سریع این قوانین تشکیل شود.
8) سیاست های تشویقی یکی از ابزارهایی است که علاوه بر نرخ های اختیاری می تواند به عنوان مشوقی به اقتصاد و بازار سرمایه کمک شایانی کند. تخفیف مالیاتی، تعدیل نرخ ارز بانکی، تخفیف نرخ پتروشیمی و پالایشگاه و …. می تواند چراغ سبز محکمی از سوی دولت برای تقویت سرمایه گذاری ها و سهامداران در این بازار باشد.
نتیجه:
هدف ما از نوشتن این نامه ابراز همدردی و همکاری برای برون رفت از این وضعیت است. بازار سرمایه ایران در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و می تواند نقش سازنده ای در تولید و اقتصاد داشته باشد. قلب سرمایه گذاران بورس ایران مانند قلب هر ایرانی دیگر برای وطن خود می تپد و از خداوند چیزی جز عزت برای این کشور نمی خواهند. ما معتقدیم اگر همه دور هم جمع شویم این مرحله را به سلامت و سربلندی پشت سر خواهیم گذاشت.
همایون دارابی، کامیار فراهانی، مرتضی عباد، عظیم طبیعت، حسین کزلی، عباسعلی حقانی نسب، وداد حسینی، علیرضا کیان، میشم کریمی، احسان حاجی علی اکبر، محمد اسکندری، بهراد ابراهیمی، امیر سیدی مهدی، محمدی، محمدی، محمدی دلبری، مهدی طحانی، علی اصغرزاده صدیق، احمد کاظمی، اسماعیل داورپناه، نوید خاندوزی، فرهنگ کاراگزلو، علی رئیس زاده، سینا سلیمانی، ولید هلالات، بهزاد صمدی، قاسم حکانی نسب، مصطفی مسانلی نسب، مصطفی مصطفی وحید حسینی، مهرداد خالقی، رضا حبیب تامر، سالار صفایی، کاظم نادرعلی، هاشم ذوالفکاری، محمد خبرزاد، کامل ابراهیمی، مجتبی موتم نیا، علیرضا ناصری، سیاوش فیاضی، سارا کماسی، بهاره ههمادی آه مصری، بهاره هه مسری. نعیمه صفوی، میترا فرخ پور، مهدی آسیما، علیرضا اوتامانه، حسن کاظم زاده، سینا رهبر شهلان، میشم مقدم، مهدی ساسانی، جلال روحی، مسعود شریفی خطیر، میشم صمدی، سجاد صولت دوست، ارسلان جمالی رامه طباطع، جمالی رامه طباطع حسین زمانی درمزاری، فرهاد مهنایی، مینا یوسفی، زهره تدین، گلناز میرسلیمانی، سمانه خسرویان، رها پیروی، ندا کری میان، مونا مشکوری، مهدی بذرافکن، شهراد پدمار، شهاب پورحسین، عباس نصیری، اولیا سید محمدرضا حسینی، سید محمدرضا حسینی. رجب زاده، رسول جاویدی، علی بهشتی منش، سپهر سعادت، غلامرضاتی خلیزدی، غلامرضاتی، اکاهیجری، اریکیجری خرم. بهنام پریرخ، مهدی اردستانی، علی ابتهاج، مهدی عبدالعلیزاده، مهرداد فتحی زاده، افشین دهقان، امیر آشتیانی، رضا حدادی، احمد حشمت، رضا افشاری، رحیم کریمی، یعقوب مو مهدیزامیر، افشاری، رحیم مخدی زامیر، یعکوب مهدی فامیر اخی زاده، حمزه کاظمی. ، رامین عباسی، هادی احمدی، پیمان یادی، رضا درگاهی فدایی، بهنام صمدی