با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با نارون کوهی بیشتر آشنا شوید
نارون کوهی درخت یا درختچهای از تیره نارونیان است که برگریز یا نیمه برگریز هستند. این گونه ابتدا در دوره میوسن در حدود ۲۰ میلیون سال پیش، در جایی که امروزه آسیای مرکزی قرار دارد پدید آمد و به مرور در سراسر نیمکره شمالی گسترده شد.
خواص نارون کوهی
-
رفع ناراحتی های مجاری ادرار ؛ استفاده از جوشانده این گیاه
-
جلوگیری از چرکین شدن زخم ؛ استفاده از ضماد این گیاه
-
از بین بردن زگیل ؛ بیدن منظور خاکستر برگ و چوب این درخت را با سرکه مخلوط کنید . این مخلوط را روی محل مورد نظر قرار دهید .
-
رفع شوره سر ؛ بدین منظور پوست این درخت را با مورد و حنا مخلوط کنید . مخلوط حاصل را بر سر بمالید .
-
رفع ترشحات سفید ؛ استفاده از جوشانده برگ این درخت
-
رفع زخم ناشی از سوختگی و آفتاب سوختگی
گونههای نارون کوهی
-
اوجا، Ulmus minor: این گونه در شمال ایران میروید. -
مَلَچ، Ulmus glabra: گونهای که در استانهای گلستان، مازندران، گیلان و آذربایجان میروید. -
نارون چتری، Ulmus Umbraculifera: گونهای از نارون که در ایران و افغانستان میروید. -
نارون برگریز یا نارون گلپشهای، Ulmus boissieri: گونهای از نارون که تنها در کشور ایران میروید. -
نارون سفید، Ulmus laevis -
نارون قرمز، Ulmus rubra
عوارض مصرف نارون کوهی
-
از مصرف تخم نارون به تنهایی پرهیز کنید . -
از مصرف بی رویه این درخت پرهیز کنید . -
زنان باردار و حامله با مشورت پزشک کصرف نمایند .
طرز مصرف نارون کوهی
برگ و پوست این درخت را می توانید با آب بجوشانید . پس از ۵ دقیقه جوشانده شما آماده است .
برای تهیه دمنوش ، کافی است برگ خشک شده گیاه یا پوست درخت را به همراه آب جوش روی حرارت غیر مستقیم بگذارید . بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دمنوش شما آماده است .
همچنین می توانید برای درمان موضعی از ضماد برگ های کوبیده این گیاه استفاده کنید .
تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم
مرضیه ملایری