برای اینکه بفهمیم چطور درمان میگرن با ما بمان.
رژیم غذایی سرشار از منیزیم به بهبود سردردهای میگرنی کمک می کند.
میگرن این یک بیماری عصبی شایع است که باعث درد شدید و احساس ضربان در یک طرف سر می شود که می تواند ساعت ها یا روزها ادامه یابد. درد میگرن معمولاً با تهوع، استفراغ، حساسیت به نور یا صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی یا بی حسی صورت همراه است.
لازم به ذکر است که مکمل های منیزیم به عنوان یک درمان رایج برای میگرن در نظر گرفته می شوند. در واقع درد مداوم ناشی از میگرن باعث می شود نورون های مغز نسبت به حالت عادی حساس و فعال شوند و این حساسیت بیش از حد نقش زیادی در تداوم درد میگرنی دارد.
یک رژیم غذایی خوب برای میگرن، رژیم غذایی غنی از منیزیم است که به تسکین درد کمک می کند. غذاهایی مانند اسفناج، کلم پیچ، چغندر، بادام حاوی مقادیر زیادی منیزیم هستند.
همچنین یکی از غذاهای مفید برای میگرن، بذر کتان است که منبع گیاهی اسیدهای چرب امگا 3 و منیزیم است. از آنجایی که بذر کتان غیر قابل هضم است، باید به صورت آسیاب شده مصرف شود. یک قاشق غذاخوری دانه کتان آسیاب شده حاوی 3 گرم فیبر است که می تواند در متعادل کردن سطح قند و کلسترول خون نیز موثر باشد.
زنجبیل همچنین می تواند به عنوان دم کرده برای میگرن استفاده شود. زنجبیل را می توان به عنوان مکمل غذایی نیز اضافه کرد. برخی از مطالعات نشان دادهاند که زنجبیل میتواند به اندازه سوماتریپتان، که نوعی داروی میگرن است، موثر باشد. البته زنجبیل باید زیر نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف شود. زیرا در برخی افراد محدود است.
بر اساس اعلام دفتر ترویج تغذیه جامعه وزارت بهداشت، لازم به ذکر است که برخی از مواد غذایی برای مبتلایان به میگرن ممنوع است:
انواع پنیر حاوی تیرامین (نوعی اسید آمینه): مانند پنیر چدار، موزارلا، فتا، پارمزان. زیرا تیرامین موجود در این غذا باعث سردردهای میگرنی می شود.
محصولات سویا (مانند میسو، تمپه و سس سویا)
مواد نگهدارنده مانند مونوسدیم گلوتامات
– نیترات ها و نیتریت ها در گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، سوسیس، سالامی و بیکن
– آسپارتام (نوعی شیرین کننده مصنوعی).
– غذاهای تخمیر شده مانند ماست پروبیوتیک، کفیر، کلم ترش، کیمچی