خواص دارویی هندوانه
هندوانه_ هندوانه
هندوانه بومی آفریقا است، اما در بیشتر نقاط جهان کشت می شود. نژادهای مختلفی در ایران در اکثر نقاط کشور پرورش داده می شود.
غذا_ترکیب شیمیایی هندوانه
آب هندوانه: ویتامین ها (A-A)، (C-C)، (B-B)، (B2-B2)، (PP-PP)، پروتئین ها، چربی ها، قند، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، گوگرد، سدیم، پتاسیم، سیترولین، کاروتن، لیکوپن، لیپوزین و سلنیوم.
دانههای هندوانه از نظر ویتامینهای (A-A) و (C-C) ضعیف هستند، اما سرشار از پکتین، روی، ویتامین (E-E) و چربیهای ضروری هستند که نقش مهمی در جلوگیری از پیری زودرس سلولهای پوست دارند.
مواد غذایی_خواص درمانی هندوانه
طبیعت هندوانه سرد و مرطوب است. (مفید برای افراد لاغر و گرم)
هندوانه تشنگی و تشنگی شدید را برطرف می کند.
بدن پس از مصرف به سه طریق ادرار، مدفوع و عرق سموم را دفع می کند و به همین دلیل است که به زودی طراوت و شادابی خاصی به انسان می بخشد.
هندوانه حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان به نام لیکوپن و گلوتاتیون است که ضد سرطان پروستات و مقادیر کمی آنتی باکتریال و ضد لخته است.
پتاسیم و ماده کوکوربوسیترین موجود در آن برای کاهش فشار خون مفید است.
هندوانه منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی به نام لیکوپن است.لیکوپن یک رنگدانه شیمیایی است که باعث قرمز شدن هندوانه می شود و اثر آنتی اکسیدانی قوی دارد.
این آنتی اکسیدان ها به تمام قسمت های بدن می رود و رادیکال های آزاد را خنثی می کند.رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که باعث تخریب بسیاری از بافت های بدن می شوند. به شرح زیر است:
1_در اثر چسبیدن کلسترول به دیواره رگ ها باعث اکسیده شدن کلسترول می شود و باعث سکته قلبی و مغزی می شود.
2_باعث انقباض و انسداد راه هوایی و در نتیجه تشدید حملات آسم می شود.
3- باعث افزایش التهاب ناشی از آرتروز و آرتریت روماتوئید می شود که تخریب مفاصل را در این شرایط افزایش می دهد.
4_باعث آسیب به سلول های روده و تبدیل آنها به سلول های سرطانی می شود.
5_ بروز سرطان های پروستات، سینه، ریه، رحم و روده بزرگ را افزایش می دهد.
6_باعث آسیب DNA در گلبول های سفید می شود.
ویتامین C و بتاکاروتن به عنوان آنتی اکسیدان های قوی (که در هندوانه به وفور وجود دارد)، رادیکال های آزاد را حفظ کرده و از اثرات مضر آن ها بر بدن جلوگیری می کند.
خاک رس به تنهایی یا با شیر به عنوان داروی سرماخوردگی برای بیماران تب دار و بیماری های عفونی و دفع آلودگی ها از بدن مفید است.
هندوانه سرشار از ویتامین B است که برای تولید انرژی مورد نیاز است.
————————————————- ———————————————— ——–
نوشیدن آب هندوانه با کدو سبز برای درمان یرقان (یرقان)، صفرای سوخته، کمک به هضم غذا، افزایش ادرار و خردکننده سنگ کلیه مفید است.
————————————————- ———————————————— ——–
مصرف با عسل و زنجبیل در بریدن خلط بسیار موثر خواهد بود.
————————————————- ———————————————— ——–
آب هندوانه باعث افزایش شیر در زنان می شود.
————————————————- ———————————————— ——–
هندوانه برای مبتلایان به نقرس و روماتیسم مزمن و مبتلایان به نارسایی کبد و بیماری های کبد و کیسه صفرا مفید است.
————————————————- ———————————————— ——–
هندوانه یکی از بهترین تصفیه کننده های خون است.
————————————————- ———————————————— ——–
این میوه می تواند التهاب ناشی از بیماری هایی مانند آسم، آترواسکلروز، دیابت، سرطان روده بزرگ و آرتروز را کاهش دهد.
————————————————- ———————————————— ——–
تخمه هندوانه برشته شده حاوی مواد مغذی مفید و ارزشمندی است.
————————————————- ———————————————— ——–
دانه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می برد.
————————————————- ———————————————— ——–
مصرف غلات هندوانه به میزان ۳۵ گرم در روز برای درمان دل درد، زخم مثانه، زخم معده، زخم سینه، لخته شدن خون، خونریزی ریوی و سرفه مفید است.
————————————————- ———————————————— ——–
دانه هندوانه به هضم غذا کمک می کند و سینه ها را نرم می کند.
————————————————- ———————————————— ——–
مربای پوست هندوانه برای دفع حرارت بدن و رفع تشنگی و درمان سرفه مفید است.
————————————————- ———————————————— ——–
مربای پوست هندوانه برای ضعف معده، سوء هاضمه، یبوست و درد سینه مفید است.
————————————————- ———————————————— ——–
افرادی که دچار وسواس هستند، اگر هر روز کمی مربای پوست هندوانه از عسل طبیعی بخورند، کم کم حالت وسواس آنها برطرف می شود.
————————————————- ———————————————— ——–
خاکستر پوست هندوانه برای درمان برفک و تاول در دهان استفاده می شود.
————————————————- ———————————————— ——–
پوست سفید داخل هندوانه برای التهاب گلو و دهان بسیار موثر است.
توجه داشته باشید:
1) خوردن هندوانه نارس بر خلاف هندوانه شیرین و رسیده که خواص زیادی دارد و همچنین آرام بخش است، مفید نیست و انسان را می ترساند. سوم، آن را برای مدت طولانی پس از برش نگهداری نکنید. اگر هر یک از این 3 شرط برآورده نشود، ممکن است پس از خوردن هندوانه، درد و تورم شکم (گاستریت) ایجاد شود.
2) خوردن زیاد هندوانه برای افراد سرد مزاج باعث درد مفاصل می شود، در این موارد مصرف عسل یا قند یا گل قند و مانند آن ضرر هندوانه را خنثی می کند.
3) بهترین زمان برای خوردن هندوانه بین 2 وعده غذایی است که غذای قبلی هضم شده است، خوردن هندوانه بلافاصله بعد از غذا یا ناشتا بسیار مضر است و در هضم غذا اختلال ایجاد می کند.