میزان کرم مناسب برای پوست
استفاده از «بندانگشت» که بعضی از افراد به آن عادت دارند، برای مشخص کردن مقدار کرم موردنیاز نواحی مختلف بدن مناسب است.
یک واحد بندانگشت یعنی مقدار کرمی که از یک تیوب کرم با قطر دهانه خروجی 5 میلیمتر خارج شود و روی بند اول انگشت اشاره یک فرد بالغ قرار بگیرد. این مقدار تقریبا برابر نیم گرم است.
مقدار کرم لازم برای پوشاندن یک دست، یک واحد بندانگشت است و برای یک کف دست، نصف واحد بندانگشت نیاز است.
نکته مهم دیگر، تفاوت کرم، پماد و لوسیون است. کاربرد هر یک از این سه تفاوت اساسی دارد.
لوسیون و کرم، نوعی امولسیون، یعنی مخلوط آب و روغن هستند. اگر مقدار آب بیشتر باشد، به آن لوسیون و اگر مقدار روغن بیشتر باشد، به آن کرم میگویند، اما چون آب و روغن به راحتی با هم ترکیب نمیشوند، در تهیه کرمهای آرایشی-بهداشتی ماده سومی که حلکننده است، اضافه میکنند. اما این ماده حلال ممکن است چربیهای خود پوست را هم حل کند.
به همین دلیل بعد از استفاده از برخی کرمها، گاهی احساس سوزش میکنیم. بهخصوص اگر صورت کمی تحریکشده و تحتدرمان با داروهای لایهبردار باشد.
اما پمادها، روغنهای نیمه جامد هستند که فاز آبی ندارند و دچار آلودگی میکروبی نمیشوند و نیاز به اضافه کردن مواد نگهدارنده به آنها نیست.
با وجود این، چون پمادها خیلی چرب هستند، استفاده از آنها خیلی خوشایند نیست و فقط به عنوان دارو مصرف میشوند، زیرا داروهای موضعی در قالب پماد بهتر اثر میکنند.
معروفترین پماد، وازلین طبی است که با یک پوشش قوی، مانع تبخیر آب پوست میشود و رطوبت آن را حفظ میکند.
ضدآفتاب فراموش نشود
استفاده از کرمهای ضد آفتاب یکی از بهترین روشهای دفاعی برای جلوگیری از مضرات نور خورشید است که استفاده از آن در تمامی سنین توصیه میشود.
باید نوع مصرف کرم های ضد آفتاب، با نوع پوست افراد همخوانی داشته باشد.
افراد در استفاده از این کرمها باید با پوست خود آشنا باشند و مطابق با نوع پوست خود از آن استفاده کنند.
افراد باید از کرمهایی استفاده کنند که SPF آن بالای 30 باشد.
حتما باید یک لایه نازکی از کرمهای ضد آفتاب بر روی پوست باقی بماند.
استفاده از کرمهای ضد آفتاب در روزهای ابری و بارانی نیز لازم است.
نفوذ نور خورشید در پوستهایی که در اثر شستن خیس میشوند، بیشتر است و باعث تیرگی پوست میشود.
کسانی که به دفعات از روش برنزه کردن پوست با نور خورشید استفاده میکنند، بعد از گذشت چند سال دچار عوارضی از جمله تیرگی و لکههای پوستی و سرطانهای پوست میشوند که در زیبایی آنها تاثیر بدی دارد
عوامل شبیه نور خورشید مانند نور تلویزیون، کامپیوتر و مهتابی نیز از عوامل سوختگی پوست هستند.
پوستهای چرب به دلیل داشتن عامل محافظت کننده، بهترین نوع پوست هستند.
افرادی که پوست بدنشان چرب است، دیرتر دچار چین و چروک و سرطان پوست میشوند.
افرادی که دارای پوست خشک هستند باید مراقبت بیشتری از پوستشان داشته باشند.
کسانی که به دفعات از روش برنزه کردن پوست با نور خورشید استفاده میکنند، بعد از گذشت چند سال دچار عوارضی از جمله تیرگی و لکههای پوستی و سرطانهای پوست میشوند که در زیبایی آنها تاثیر بدی دارد.
چه ميزان ضدآفتاب برای پوست کافی است ؟
1-استفاده از ضدآفتاب در زمستان نيز مانند تابستان حائز اهميت است، چرا که اشعه فرابنفش نور خورشيد هر چند در تابستان با شدت بيشتري به زمين مي رسد اما همچنان در فصل زمستان و در هواي ابري نيز وجود دارد و حتي در برخي موقعيت ها مثل کوهستانها در زمان بارش برف مي تواند موجب سوختگي پوست ورزشکاران اسکي باز نيز شود. پس بنابراين هرگز استفاده از ضدآفتاب را در فصل زمستان فراموش نفرمائيد.
2-با توجه به کاهش شدت اشعه فرابنفش در فصل زمستان افراد مي توانند از SPFهاي پايين تر در اين فصل استفاده نمايند يعني اگر مثلاً براي ايرانيان در اين فصل تابستان SPF معادل 50 را مناسب در نظر بگيريم، در زمستان، به جز افرادي که به کوهستان جهت اسکي مي روند، مصرف ضد آفتاب باSPF 20-30 کافي به نظر مي رسد.
البته براي افرادي که پوست حساس به نور آفتاب دارند يا مبتلا به بيماريهايي هستند که ممکن است با نور آفتاب تشديد يا شعله ور شود و نيز در افراد مبتلا به لک صورت مثل ماسک حاملگي توصيه مي کنيم در مصرف ضدآفتاب توجهي به فصل نداشته باشند و از ضدآفتابي که پزشک متخصص پوستشان توصيه کرده است استفاده نمايند.
هرگز فراموش نکنيد که در مصرف ضدآفتاب آنچه بسيار مهمتر از عيار حفاظتي SPF آن است، زمان و تواتر مصرف و نيز ميزان مصرف ضدآفتاب است. بدين معني که بايد 20 دقيقه قبل از خروج از منزل ضدآفتاب را استفاده کنيد. براي پوشاندن صورت بايد يک بند انگشت از ضدآفتاب استفاده کرده و در غير اين صورت عيار حفاظتي اش کاهش خواهد يافت و بالاخره اينکه بايد هر 3-2 ساعت مصرف آنرا تجديد کرد.
3)اشعه فرابنفش نوع B با طول موج 320-290 نانومتر، از نظر بيولوژيک فعال ترين طول موج اشعه فرابنفش است که به زمين مي رسد. جالب است بدانيد، اين اشعه که عامل اصلي آفتاب سوختگي ها و سرطانهاي پوست است تنها 5 درصد کل اشعه فرابنفش رسيده به زمين و فقط 0/5 درصد کل اشعه رسيده به زمين را تشکيل مي دهد (اشعه هاي فرابنفش و غير فرابنفش).
گردآوري توسط : مجله دلگرم