ابتلا به کرونا در بیماران زمینه ای
رابطه کرونا با بیماری های زمینه ای موضوع مورد بحث ماست. یک پزشک چینی که از ابتدای همهگیری ویروس کرونا جدید (کووید 19) در شهر “ووهان” چین به مداوای بیماران بدحال بستری این ویروس پرداخته میگوید تقریبا بیش از نیمی از قربانیان ویروس کرونا جدید در چین، فشار خون بالایی داشتند.
مدیر بخش مراقبت های ویژه بیمارستان دانشکده پزشکی دانشگاه پکن که از زمان اپیدمی کرونا ویروس جدید برای مداوای بیماران بدحال به ووهان چین رفته، در مصاحبهای تلفنی با بلومبرگ از ووهان چین گفت:” بیماران فشار خونی نسبت بسیار بالایی از آمار مرگ و میر ویروس کرونا را به خود اختصاص دادهاند.”
در حالی که هنوز نتایج تحقیق منتشر شدهای در این زمینه وجود ندارد اما پزشکان چینی بر اساس تجربیات 2 ماه گذشته خود میگویند بیش از نیمی از قربانیان ویروس کرونا در شهر ووهان فشار خون بالایی داشتهاند و ویروس کرونا در این بیماران زمینهای منجر به شدت بیماری وخیم تری میشود.
به گفته این پزشک چینی از میان 170 قربانی در ماه ژانویه در شهر ووهان بیش از نیمی از آن ها فشار خون بالایی داشتهاند.
دکتر “دو بین” در این باره گفت:” بر اساس آنچه که توسط پزشکان دیگر به من گفته شده و دادههایی که خودم می توانم آن ها را ارزیابی کنم، در بین همه بیماری های زمینهای “فشار خون بالا” یک عامل خطرناک مهم است.
هر چند که هنوز هیچ تحقیقی در مورد این مساله منتشر نشده اما ما بر اساس تجربیات مان معتقدیم فشار خون بالا میتواند یک عامل مهم در وخیمتر شدن حال بیماران کرونایی باشد.”
این پزشک چینی گفت: ما به طور ویژه در این بیماری مراقب بیماران سالمند و افرادی هستیم که فشار خون بالایی دارند.”
دکتر “دو بین” مداخله هر چه سریعتر تیم پزشکی و پرستاری برای بیماران بدحالی که اکسیژن خون آن ها کاهش یافته و قادر به تنفس نیستند را از فاکتورهای مهمی دانست که میتواند آمار تلفات ویروس کرونا جدید (کووید 19) را به نحو قابل ملاحظهای کاهش دهد.
علائم کرونا ویروس در بیماری های زمینه ای
دکتر محمد خواجه دلویی استاد گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ویروس کووید-۱۹ در افراد سالم با علائمی همچون تب ظهور پیدا میکند، گفت: این علامت کرونا در افرادی که دارای بیماری های زمینهای همچون دیابت، نقص ایمنی، سرطان، پیوند عضو و نارسایی کلیوی و قلبی هستند به طور معمول ظهور پیدا نمیکند.
او با بیان اینکه بهترین راهکار برای بیمار نشدن رعایت اصول پیشگیرانه و اجتناب از حضور در اماکن و محلهای پرتردد است، ادامه داد: ویروس کووید-۱۹ به طور معمول سیستم تنفسی فرد را از خفیف تا شدید درگیر میکند.
استاد گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نوع جهش یافته ویروس سارس و مرس است که در سالهای قبل در برخی از کشورها شیوع و موجب بیماری و مرگ بسیاری از افراد شده است، گفت: هنوز اطلاعات دقیقی از این ویروس به دست نیامده است.
اما شواهد حاکی از آن است که این ویروس در ۸۰ درصد موارد بدون علائم در ۱۵ درصد همراه با علائم بالینی همچون تب، سرفه و ۵ درصد دچار علائم بالینی حاد میشوند.
خواجه دلویی با بیان اینکه این ویروس از طریق تماس با سطوح آلوده قابل انتقال به فردی دیگر است، افزود: این ویروس قابلیت ماندگاری چندین ساعته بر روی سطوح را دارد و بر روی لباس میتواند تا ۲۴ ساعت و بر روی اجسامی همچون تلفن همراه و سایر وسایل شخصی زمان بیشتری ماندگاری دارد.
او تصریح کرد: بهترین راهکار برای پیشگیری از این بیماری اجتناب از حضور در اماکن پرتردد و عمومی، تغذیه سالم، شستشوی مکرر دستها و استفاده از مواد ضد عفونی کننده است.
ایشان با اشاره به اینکه بهترین منبع برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این بیماری سایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان جهانی بهداشت است،
خاطر نشان کرد: باید مسیری فراهم شود تا مردم گرایش بیشتری برای کسب اطلاعات از منابع موثق داشته باشند و براساس اطلاعات درست بتوانند از خود در برابر این بیماری محافظت کنند.
خواجه دلویی با اشاره به اینکه مصرف سیگار میتواند به سیستم تنفسی آسیب وارد کند بنابراین در شرایطی که احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد رعایت نکات بهداشت فردی، تغذیه سالم و تحرک کافی میتواند بدن را در مواجهه با ویروس آماده سازد،
افزود: ژلها و محلولهای ضد عفونی کننده بعد از ۶۰ ثانیه عوامل بیماری زا را از بین میبرند، بنابراین شستشوی مداوم دستها با آب وصابون و یا ژلهای ضدعفونی کننده میتواند میزان ابتلا به بیماریها را کاهش دهد.
بیماری کرونا برای چه کسانی خطرناک است ؟
براساس آمارهای اولیه، از جمله آمار حاصل از یک مطالعه شامل بیش از 72000 بیمار در چین، در میان کسانی که به این ویروس آلوده شده اند، بزرگسالان مسن که دارای بیماری های زمینه ای قلبی یا فشار خون بالا می باشند با خطر شدیدتری روبرو هستند.
طبق مطالعه ای که در مجله هفتگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های چین منتشر شد، در میان یک زیرمجموعه حاوی 44.700 فرد مبتلا به عفونت که از اواسط ماه فوریه (بهمن ماه) از طریق آزمایش های آزمایشگاهی تأیید شدند، بیش از 80 درصد حداقل 60 سال داشتند و نیمی از آن ها 70 سال داشتند.
گزارش های اولیه خارج از چین نیز مشابه هستند، 12 قربانی اول گزارش شده در ایتالیا عمدتا در دهه 80 زندگی خود بودند و اینکه هیچ یک کمتر از 60 سال سن نداشتند. بسیاری از قربانیان کرونا مشکلات قلبی شناخته شده داشتند.
مردان در مطالعات چین بیشتر از زنان تقریباً با نسبت 3 به 2 احتمال مرگ داشتند. اما آیا این به دلیل رفتار است ؟ خصوصاً این که بیشتر مردان در چین سیگار می کشند، در حالی که تعداد کمی از خانم ها سیگار می کشند یا عوامل زیستی مانند تفاوت های هورمونی دخیل هستند ؟ این امر هنوز ناشناخته است.
یکی از یافته های قابل توجه از مطالعه چین تقریبا عدم وجود موارد در بین کودکان است. مجموعه سن 10 تا 19ساله شامل یک درصد عفونت و یک مورد مرگ بود. کودکان زیر 10 سال کمتر از یک درصد را تشکیل می دادند و هیچ گونه مرگ و میری گزارش نشد.
Cecile Viboud، اپیدمیولوژیست در مرکز بین المللی فوگارتی انستیتوی ملی بهداشت ایالات متحده، در مصاحبه ای به AFP گفت : “ما هنوز سعی داریم به تعداد کم افراد زیر 20 سال اهمیت ندهیم.”
این امر به این دلیل است که کودکان خردسال نسبت به بزرگسالان کمتر مستعد هستند و بنابراین به این سادگی آلوده نمی شوند ؟ یا اگر این اتفاق بیفتد، بیماری خفیف تری دارند ؟
وی افزود، جای تعجب است که عفونت ها در افراد بسیار جوان بسیار کم هستند، زیرا آن ها تقریباً توسط تمام عفونت های تنفسی از جمله ویروسی یا باکتریایی بیشتر آسیب می بینند. یکی از یافته های قابل توجه از مطالعه چین تقریبا عدم وجود موارد در بین کودکان است.
علت بیماری کرونا چیست؟ آیا این بیماری قابل درمان است؟
تاثیر ویتامین ها برای پیشگیری از کرونا
پیشگیری از ویروس کرونا در سالمندان
ویروس چینی کرونا (آنفولانزای چینی) چیست ؟ چه علائمی دارد و چگونه …
راههای از بین بردن ویروس کرونا