میرضیایف: ما باید آسیای مرکزی و جنوبی را به یک محیط پایدار تبدیل کنیم


خبرگزاری فارس گزارش داد: شوکت میرضیایف ، رئیس جمهور ازبکستان در یک سخنرانی در آسیای مرکزی و جنوبی گفت: “ما آسیای میانه و جنوب آسیا هستیم.” و ما باید کل اوراسیا را به یک فضای پایدار ، توسعه یافته و مرفه تبدیل کنیم.

رئیس جمهور ازبکستان افزود: آسیای مرکزی و جنوبی از مدت ها قبل مکمل فرهنگ یکدیگر بوده اند. از طریق جاده ابریشم و مسیر Indo-Gang پر از کالاها ، دانش ، هنر و ارزش های مشترک است. بیشتر این مناطق بخشی از یک دولت بودند. اینها شامل امپراتوری های باختر و كوشان ، خان های تركی ، دولت های غزنوی ، تیموری و بابوری است.

میرضیایف گفت: “متأسفانه ، در قرن نوزدهم ، این نزدیکی و بهم پیوستگی از هم پاشید.” مرزها ایجاد و جایگزین همکاری ، تقابل ، تنش و بی اعتمادی شدند.

رئیس جمهور ازبکستان بر اهمیت احیای روابط تاریخی و تلاش های مشترک تأکید کرد: امروز بعد از یک قرن و تحول ژئوپلیتیک جهانی ، جهان با تهدیدها و فرصت های جدیدی روبرو شده است. در این زمینه ، احیای ارتباطات در آسیای مرکزی و جنوبی ، جایی که حدود 2 میلیارد نفر در آن زندگی می کنند ، بیش از هر زمان دیگری مهم است.

میرضیایف خاطرنشان کرد: با توجه به میراث غنی تاریخی ، علمی ، معنوی و فرهنگی مردم ما ، تکمیل اقتصاد دیگری و اتحادی که اتفاق افتاده است و بدون شک مزایای زیادی به همراه خواهد داشت.

رئیس جمهور ازبکستان ادامه داد: در حقیقت ، تقویت صلح و دوستی ، اعتماد و حسن همجواری ، گسترش همکاری های سودمند متقابل بین کشور های ما ، اجرای سیاست های روشن و م isثر به نفع مشترک همه آسیای میانه و جنوب است کشورها.”

بیشتر بخوانید  عشق ورزی عجیب "متین ستوده"/ عکس

میرضیایف در سخنرانی خود اقدامات مهم را برای دستیابی به این اهداف بیان کرد.

وی با اشاره به اهمیت اولویت ها برای همکاری های اقتصادی و تجاری ، پیشنهاد برگزاری یک نشست بین منطقه ای سالانه برای بررسی همکاری های اقتصادی ، تعمیق همکاری ها و همکاری های سرمایه گذاری بین دو کشور را داد.

رئیس جمهور ازبکستان به ساخت زیرساخت های حمل و نقل و لجستیکی که آسیای میانه و آسیای جنوبی را به هم متصل می کند توجه ویژه ای داشت.

وی افزود: در این راستا احداث خط آهن ترمذی – مزارشریف – کابل – پیشاور که مورد حمایت نهادهای مالی بین المللی قرار گرفته است بسیار مهم است. ساخت این خط ریلی امکان تحقق پتانسیل ترانزیت دو منطقه ، تشکیل کوتاهترین مسیر و کاهش چشمگیر زمان و هزینه های جابجایی کالا را فراهم می کند.

میرضیایف بر لزوم اتخاذ تدابیر مشخص برای اجرای انسجام دیجیتال در زمینه تجارت ، ترانزیت و فعالیتهای مرزی و اتخاذ استراتژی برای اقدام مشترک تأکید کرد.

مسئله امنیت غذایی در دنیای امروز بسیار مهم است. با این اوصاف ، رئیس جمهور ازبکستان پیشنهاد کرد که یک جلسه مشترک وزیران به ریاست سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) برنامه ریزی شود.

میرضیایف همچنین به تقویت امنیت و ثبات در منطقه ، مبارزه با تروریسم ، افراط گرایی و جرایم فرامرزی اشاره کرد و بر اهمیت حفاظت از محیط زیست و توسعه اقتصاد “سبز” تأکید کرد.

رئیس جمهور ازبکستان همچنین برای ایجاد تحقق کامل ظرفیت های گردشگری آسیای مرکزی و جنوبی ، توسعه این صنعت در منطقه در سازمان جهانی ، پیشنهاد تشکیل یک پلت فرم واحد از مجریان تور را داد.

بیشتر بخوانید  نگاه ساده فرشته حسینی و نوید محمدزاده در جشنواره ونیز + عکس

وی با اشاره به نقش مهم توسعه مبادلات علمی و فرهنگی در تقویت دوستی و اعتماد ، پیشنهاد برگزاری كنفرانس بین المللی با عنوان “میراث تاریخی آسیای میانه و جنوب” را تحت نظارت یونسكو در ترمذی ارائه داد.

وی بر اهمیت ارتقا research تحقیقات مشترک و تبادل تجربه و همچنین تسهیل صدور ویزا برای دانشمندان و محققان تأکید کرد.

گفتنی است ، دیروز موسسه بین المللی آسیای میانه در تاشکند افتتاح شد. رئیس جمهور ازبکستان پیشنهاد ایجاد یک گروه متخصص برای توسعه همکاری های منطقه ای بر اساس این اتاق فکر را داد.

میرضیایف در پایان گفت: “جامعه تاریخی ، فرهنگی و تمدنی آسیای مرکزی و جنوبی پایه محکمی است که می توانیم آینده مشترک سعادتمندی را بر اساس آن بسازیم.” با هم باید آسیای مرکزی و جنوبی و کل قاره اوراسیا را به یک محیط پایدار ، توسعه یافته و مرفه تبدیل کنیم.

در نشست بین المللی ، رئیس جمهور افغانستان اشرف غنی ، نخست وزیر پاکستان عمران خان ، وزیران امور خارجه و مقامات ارشد آسیای مرکزی و جنوبی ، سایر کشورهای خارجی ، رهبران سازمان های معتبر بین المللی و منطقه ای ، موسسات و شرکت های مالی ، تحقیق و تحقیق مراکز تحلیلی

انتهای پیام / ساعت


دیدگاهتان را بنویسید