یک کارشناس امور بین الملل گفت که به نظر می رسد توافق بر سر بازگشت کشورها به شورای امنیت سازمان ملل متحد حاصل شده و سندی نیز نوشته شده است: “من فکر می کنم اکنون کار به جایی رسیده است که با توجه به حساسیت این موضوع ، مقامات ارشد تصمیم می گیرند حرف آخر را بزنند.
یوسف مولای در گفتگو با ایسنا در مورد مذاکرات وین اظهار داشت: مذاکرات هسته ای دارای شرایط بسیار پیچیده ای با جنبه های مختلف فنی ، سیاسی و حقوقی است و گنجاندن آنها در یک سند اکنون دشوار است ، هرچند به نظر می رسد کارهای زیادی انجام شده است.
وی افزود: روند مذاکرات برای احیای برجام به گونه ای بوده است که هر کشوری به ویژه ایران و ایالات متحده می خواهند از فرصت استفاده کرده و برخی از مطالبات خود را که قبلاً در آن زمان برآورده نشده اند ، به عنوان مثال در آن زمان ، دریافت کنند ، ایران “وی خواستار این بود كه ایالات متحده اطمینان حاصل كند كه دیگر از برجام خارج نخواهد شد ، به شرط آنكه این یك مسئله سیاسی جدی باشد كه باید به روش خود حل شود و احتمالاً باید توسط كنگره تصویب شود ، همه چیز در پیچیده و دشوار است.
وی افزود: ضمانت سیاسی توسط ایالات متحده اعتبار ندارد ، زیرا هر کشوری می تواند تعهدات بین المللی و دو جانبه خود را با سایر کشورها خاتمه دهد. از طرف دیگر ، ایالات متحده یک بار این کار را انجام داده و بعید است با تغییر دولت بار دیگر از برجام یا از توافق دیگری خارج شود.
این کارشناس روابط بین الملل گفت: فکر می کنم روند کار قبلاً به جایی رسیده است که تصمیمات باید در سطوح بالا گرفته شود. با توجه به حساسیت موضوع ، مقامات ارشد پایتخت ها حرف آخر را می زنند. تا آنجا که می دانیم از لحاظ فنی منسجم و مدون است.
وی در مورد سکوت و تأخیر در روند مذاکرات طی یکی دو هفته گذشته و برخی احتمالات ، هرگونه توافق و امضای سند به آغاز دولت آقای ریسی موکول می شود ، وی گفت: “من فکر نمی کنم این تاخیر به دلیل آغاز دولت “جدید باشید. من نمی گویم این کار نمی کند ، اما فکر نمی کنم دولت و رئیس جمهور منتخب بخواهند این روند را کند کنند.
وی ادامه داد: در هر صورت ما نمی توانیم خود را جای تصمیم گیرندگان و اراده سیاسی حاکم قرار دهیم ، زیرا دانش ما در مورد مسائل و شرایط بسیار محدود است ، اما اگر ایران تاکنون تصمیم به مذاکره و تشکیل توافقنامه گرفته است ، همکاری کنید ، او باید این موضوع را مهم تلقی کرده باشد. بعلاوه ، اگر هیچ گشایشی بین المللی در مورد مسائل سیاسی و اقتصادی کشور وجود نداشته باشد ، این به ضرر دولت جدید خواهد بود.
این کارشناس روابط بین الملل همچنین با اشاره به عملکرد دستگاه دیپلماسی در دولت آینده خاطرنشان کرد: برنامه یا استراتژی سیاست خارجی مدون و مطالعه شده یکی از نیازهای اصلی کشور است. وزارت امور خارجه سیاست ها را اجرا می کند و اول از همه سیاست های شورای امنیت سازمان ملل متحد ، تعامل با ایالات متحده آمریکا ، برقراری مناسب روابط دیپلماتیک با کشورهای مختلف و غیره را باید روی کاغذ بگذارید و نهایی کنید و باید ببینیم طبق برنامه ، چه کسی می تواند این کار را انجام دهد. باید اجرا شود ، زیرا دستگاه سیاست خارجی خود سیاستگذاری نمی کند.
انتهای پیام