خامه ترش چیست و چگونه تهیه و جایگزین می شود؟
از خامه ترش برای تهیه شیرینی، کیک، ساندویچ، غذا و … استفاده می شود. و یکی از داروهای مفید برای کسانی است که غذایشان دیر هضم می شود.
یکی از محصولات اسیدی و اسیدی است که برای آن شیر با باکتری به نام استارتر که یکی از باکتری های مفید است تخمیر می شود و در نتیجه اسیدی می شود. البته شیر ترش به معنای فاسد شدن نیست، بلکه به معنای تخمیر است و این روش بافت نرم و طعم خوبی دارد. در مورد رژیم غذایی نیز تفاوت معنی داری بین خامه ترش و خامه ترش ساده وجود ندارد. انتخاب خامه ترش به ذائقه فرد بستگی دارد.
فرآیند تخمیر در غذا باعث افزایش ارزش غذایی مواد مغذی موجود در آن می شود. در این فرآیند «باکتری های اسید لاکتیک» که در حین پاستوریزاسیون از بین می روند، جایگزین می شوند و مواد مغذی مفیدی مانند ویتامین ها و پپتیدها تولید می کنند و اسیدهای آمینه را بهتر جذب می کنند. همچنین در نتیجه این فرآیند جذب کلسیم و برخی عناصر در بدن بهتر می شود. خامه ترش که در همه کشورها به وفور یافت می شود برای تهیه انواع شیرینی، کیک، ساندویچ، غذا و … استفاده می شود. و یکی از داروهای مفید برای کسانی است که غذایشان دیر هضم می شود.
مواد لازم برای تهیه خامه ترش
- خامه: 500 گرم
- ماست ترش یا دوغ: 500 گرم
باید بخوانید:
طرز تهیه خامه ترش
همیشه باید از ماست و خامه برای تهیه خامه ترش به مقدار مساوی استفاده کرد.
ابتدا ماست ترش را با خامه خوب مخلوط کنید. سپس روی آتش بگذارید تا به دمای 60 درجه برسد، نباید به نقطه جوش نزدیک شود. از روی حرارت برداشته و به مدت 7 تا 8 ساعت در آشپزخانه قرار دهید. سپس آن را در لیوان ریخته و در یخچال قرار دهید.
در نظر داشته باشید که اگر سریع به خامه ترش نیاز دارید، می توانید این کار را انجام دهید و فقط ماست و خامه را مخلوط کرده و استفاده کنید.
جایگزینی
در صورت نیاز به خامه ترش برای سوپ می توانید خامه ساده را جایگزین کرده و از آن استفاده کنید.
اگر برای تهیه کلوچه به خامه ترش نیاز دارید، می توانید از ماست تازه استفاده کنید. همچنین از پنیر خامه ای، سس مایونز یا مخلوطی از ماست و مایونز به عنوان جایگزین استفاده کنید.