گزارش کردن تو خبر: از آنجایی که نوشیدن شیر به عنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی کودکان توصیه می شود، دستورالعمل های جدید 2020 توصیه می کنند که از شیر کم چرب یا بدون چربی به عنوان نوشیدنی برای کودکان دو سال به بالا استفاده شود.
تحقیقات نشان داده است که مصرف شیر و لبنیات نمی تواند احتمال چاقی را در کودکان و بزرگسالان افزایش دهد. از آنجایی که شیر گاو برای کودکان زیر یک سال ممنوع است، توصیه می شود به نوزادان 6 تا 12 ماهه مقدار کمی ماست و پنیر داده شود. کودکان دو سال به بالا که در طول روز به مقدار کافی لبنیات مصرف می کنند، از کمبود مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، منیزیم، فسفر، پروتئین، ریبوفلاوین، ویتامین A، ویتامین B12، ویتامین D، سلنیوم، پتاسیم رنج نخواهند برد. و کولین
لازم به ذکر است که شیر یکی از منابع اصلی کلسیم، ویتامین D و فسفر برای کودکان 2 تا 18 ساله است. شیر به طور متوسط 35 درصد از نیاز روزانه ویتامین D، 19 درصد نیاز روزانه به کلسیم و 9 درصد از نیاز روزانه به فسفر افراد بالای دو سال را تامین می کند.
با این حال، کمتر از یک کودک از هر سه کودک دو تا 18 ساله و از هر هفت بزرگسال 19 ساله و بالاتر، یک نفر شیر و فرآورده های شیری کافی در طول روز مصرف می کند. شیر و فرآورده های آن منابع نسبتاً ارزانی از کلسیم، ویتامین D، پتاسیم، منیزیم، ویتامین A، B2 و B12 هستند. دستورالعمل های جدید 2020 توصیه می کند که به جای نوشیدنی های قندی مانند نوشابه ها، آب میوه های صنعتی و نوشیدنی های انرژی زا از آب و نوشیدنی های بدون قند مانند آب میوه های طبیعی و شیر بدون چربی استفاده شود.
طبق تحقیقات، مصرف شیر با افزایش سن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به طوری که از حدود یک سوم (32 درصد) نوشیدنی های مصرف شده توسط کودکان دو تا پنج ساله، به کمتر از 15 درصد از نوشیدنی های مصرف شده توسط نوجوانان 12 تا 19 ساله کاهش می یابد. در حالی که دستورالعمل جدید برای سال 2020 بیان می کند که افزایش مصرف نوشابه های شیرین و کاهش مصرف شیر و فرآورده های شیری به طور قابل توجهی و نگران کننده در بین جمعیت جوان مشاهده می شود.
سازمانهای بهداشت جهانی توصیه کردهاند که کودکان ۱۲ تا ۲۴ ماهه ۲ تا ۳ فنجان شیر در روز، کودکان دو تا سه ساله ۲ فنجان شیر و کودکان ۴ تا ۵ ساله ۲.۵ فنجان شیر در روز مصرف کنند. شیر در روز همچنین موسسات جهانی توصیه می کنند که کودکان از مصرف شیر گیاهی به جز شیر سویای غنی شده خودداری کنند. زیرا شیر گیاهی که از گیاهانی غیر از سویا تهیه می شود، فاقد مواد مغذی است و نمی توان آن را با شیر گاو جایگزین کرد.
به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مطالعات انجام شده از سال 2015 نشان داده است که مصرف لبنیات در مقادیر توصیه شده می تواند تأثیر مفیدی بر شاخص توده بدنی کودکان داشته باشد. مصرف شیر هیچ ارتباطی با افزایش خطر اضافه وزن در بزرگسالان ندارد و حتی ممکن است احتمال اضافه وزن و چاقی را کاهش دهد.