اطلاعات مفید و کاربردی درمورد مقاله ISI
یکی از معیارهای میزان تولید علم در هر کشوری، نگارش مقاله های علمی است، این مقاله ها هر اندازه در نشریه های علمی معتبر چاپ شود و هر چقدر کیفیت این آثار بالاتر باشد، می توان به آینده علمی کشور خوش بین تر بود.
ISI چیست ؟
ای اس ای نام موسسه و سازمانی ست برای اعتبار سنجی مقالات علمی، و با توجه به این که این مجموعه به صورت تخصصی روی این موضوع کار می کند، به همین دلیل آی اس ای معیاری شده است برای بررسی اعتبار یک مقاله علمی.
همان طور که وزن را با کیلوگرم اندازه گیزی می کنند و کیلوگرم یک واحد سنجش برای وزن است، مقالات هم واحد های اندازه گیری و اعتبار سنجی برای خودشان دارند که آی اس آی یکی از معیارهای سنجش مقاله در سطح جهانی است .
مؤسسه ISI خدمات مربوط به پایگاه های داده، فهرست کتابها و مقالات را ارائه میدهد. به طور اختصاصی این خدمات نمایه سازی نقل قولها و تحلیل آن ها است که توسط خود گارفیلد پایه گذاری شده است، این خدمات شامل نگه داری داده ها و نقل قول های مقالات هزاران نشریه دانشگاهی است.
این خدمات از طریق سرویس پایگاه داده ISI’s Web of Knowledge در دسترس است، این پایگاه داده به پژوهشگران این امکان را میدهد که بداند کدام مقالهها بیشتر مورد ارجاع قرار گرفته و چه مقالاتی از این مقاله مطلبی را نقل قول کردهاند.
آی اِس آی، سالانه گزارشی را تحت عنوان گزارش استنادی مجلات علمی را که با سر واژه جِی سی آر (Journal Citation Reports) معروف است ارائه می کند که در آن مجلات نمایه شده در بانک اطلاعاتی خود را بر اساس شاخصی با عنوان ضریب تاثیرگذاری رتبه بندی میکند.
در حال حاضر ضریب تاثیرگذاری یکی از شاخص های اصلی برای اعتبار علمی مجلات علمی محسوب می شود.
موسسه اطلاعات علمی هر سال به بررسی تمامی مجله های علمی انگلیسی زبان می پردازد و بر اساس معیارهایی که دارد تعدادی نشریه را به عنوان نشریه های معتبر معرفی می کند، تعداد مجله هایی که هر سال معرفی می شوند، متفاوت است.
گاه یک نشریه در فهرست آی اس آی قرار می گیرد و همین نشریه ممکن است سال آینده در فهرست مورد نظر جایی نداشته باشد. در حال حاضر حدود 20 هزار مجله در فهرست آی اس آی قرار دارد و حدود 2 هزار مجله نیز هر سال به این فهرست افزوده می شود.
چرا نوشتن مقاله ISI اهمیت دارد ؟
اولین سوالی که قبل از شروع نوشتن مقاله باید از خود بپرسید، این است که اهمیت نوشتن یک مقاله ISI چیست ؟ اگر هدف شما از تحصیل در مقاطع دکتری، تدریس در دانشگاه و پذیرش در هیات علمی دانشگاه می باشد، در نتیجه لازم است تا رزومه پژوهشی خود را تقویت نمایید.
یکی از راه های اصلی برای داشتن رزومه خوب، چاپ مقاله در مجلات ISI ایمپکت دار است. چاپ مقاله علمی علاوه بر افزایش امتیازات پژوهشی شما، در مصاحبه دکتری دانشگاه های داخل کشور و اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های خارجی نقش مهمی دارد.
از طرفی یکی از شرایط اخذ نمره کامل پایان نامه ارشد و رساله دکتری، استخراچ مقاله از پایان نامه و چاپ آن در مجلات معتبر بخصوص ISI است. در این بخش تصمیم داریم تا نحوه نوشتن یک مقاله ISI را بخصوص برای محققین جوانی که تجربه ای در نوشتن مقاله ندارند، بیاموزیم.
نحوه نوشتن مقاله ISI
افرادی که برای اولین بار می خواهند مقاله ی علمی بنویسند شاید نگارش مقاله در سبک علمی ،قدری برایشان سخت باشد اما این یک کار غیر ممکن نیست و هر نویسنده ی تازه کاری با مطالعه می تواند یک مقاله علمی خوب بنویسد.
نحوه نوشتن مقاله ISI با دیگر مقالات متفاوت است و دارای استاندارهایی است. اگر بخواهیم برای چاپ مقاله ISI خود از مجلات ISI پذیرش بگیریم لازم است در نوشتن مقاله این استانداردها را رعایت کنیم.
استانداردها برای چاپ مقاله ISI
-
انتخاب موضوع و عنوان مناسب و جدید برای مقاله -
ثبت اسامی نویسندگان مقاله به همراه افیلیشن -
نوشتن چکیده ی مختصر و مفید -
نوشتن کلمات کلیدی مناسب -
نوشتن مقدمه -
بیان مساله و هدف تحقیق -
نوشتن روش تحقیق -
نوشتن نتایج تحقیق -
بحث و نتیجه گیری -
تقدیر و سپاسگذاری
1. عنوان مقاله (Article Title) در ISI
اولین مرحله در نوشتن یک مقاله ISI انتخاب موضوع مقاله است. موضوع انتخابی برای مقاله isi بایستی خاص، واضح و بدون ابهام، کوتاه، جامع و گویای محتوای اصلی مقاله باشد.
2. اسامی نویسندگان (Authors) در ISI
اسامی نویسندگانی که در نگارش مقاله شرکت داشته اند باید بطور کامل ذکر شود. همچنین نویسنده اصلی که مسئول ارتباط با خوانندگان است باید مشخص شده و آدرس کامل و شماره تلفن وی در اختیار خوانندگان قرار گیرد. در کل اینکه ترتیب نام نویسنگان چگونه باید باشد به برآیند تصمیم و رایزنی گروه نویسندگان بستگی دارد.
3. چکیده مقاله (Abstract) در ISI
پس از عنوان، مهم ترین بخش مقاله که بیشتر مورد توجه خوانندگان قرار می گیرد چکیده است. چکیده در واقع خلاصه ای از قسمت های مهم تحقیق است. در نوشتن چکیده در مورد مقدمه، اهداف، متدها و روش های مورد استفاده در تحقیق و نتایج تحقیق به طور خلاصه توضیحاتی داده می شود.
چکیده بایستی به قدری جذاب باشد که علاوه بر اینکه خواننده با خواندن آن متوجه شود که مقاله درباره ی چیست، خواننده را مشتاق به خواندن کل مقاله کند.
4. کلمات کلیدی (key words) در ISI
کلمات کلیدی بعد از چکیده و قبل از مقدمه نوشته می شود که متشکل از 3 الی 10 کلمه یا عبارت کوتاه کلیدی مرتبط با موضوع اصلی مقاله است.
5. مقدمه مقاله (Introduction) در ISI
مقدمه یک مقاله پژوهشی ضمن بیان مسئله و تشریح موضوع به آن مسئله پاسخ می دهد که ارزش مطالعه حاضر برای انجام آن چه بوده است. در حقیقت با مطالعه مقدمه یک مقاله پژوهشی، خواننده با مسئله تحقیق آشنا شده و ضرورت انجام پژوهش را درک می کند.
متن مقدمه باید روان باشد و حتی الامکان به صورت خلاصه و حداکثر در ۲ صفحه تایپ شود.
6. روش تحقیق (Methodology) در ISI
در این قسمت از مقاله ISI چگونگی و روش انجام پژوهش توضیح داده می شود. همچنین نمونه های مورد بررسی، چگونگی نمونه گیری، جامعه هدف، مراحل اجرائی پژوهش و نحوه تجزیه و تحلیل داده ها ذکر می شود. در این قسمت در مورد تغییر بیشتر بحث شده و روش اندازه گیری و میزان دقت و چگونگی کنترل آن ها بیان می شود.
7. نتایج تحقیق (Results) در ISI
در این قسمت نتایج بدست آمده از پژوهش ذکر می شود. نتایج کلیدی مطالعه باید با کلمات روان و دقیق و بدون بزرگ نمایی ذکر شود. از روش های مختلفی برای ارائه نتایج استفاده می شود.
استفاده از اعداد، جداول و نمودارها کمک ارزنده ای به ارائه مطلب بطور ساده تر می نماید اما لازم است داده های جداول و نمودارها به طور کامل تشریح شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. در مواردی که از روش ها و آزمون های آماری برای بررسی نتایج و تحلیل داده ها استفاده شده باشد، باید نوع آن نیز ذکر شود.
8. بحث و نتیجه گیری (Discussion and conclusion) در ISI
در این قسمت به تفسیر نتایج ارائه شده می پردازیم. همچنین می توان به مقایسه نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر با نتایج سایر مطالعه ها پرداخت و با توجه به مجموعه شواهد نتیجه گیری نمود. در صورت لزوم می توان پیشنهادهایی برای انجام مطالعات بهتر و کامل تر در آینده ارائه داد.
9. منابع (References) در ISI
منابع مقاله ISI به دو صورت داخل متن و آخر مقاله ذکر می گردد. کلیه ی منابع و مراجع استفاده شده در مقاله باید کاملا دقیق نوشته شوند. برای نوشتن منابع به منابع مقالات منتشر شده توجه نمایید.
بیشتر بخوانید:
چگونه Essay بنویسیم ؟ نکاتی کاربردی برای نوشتن Essay
چگونه پروپوزال حرفه ای و خوب بنویسیم + آموزش مراحل نوشتن پروپوزال