معنی ضرب المثل زیر نیم کاسه است


معنی ضرب المثل “زیر ظرف نیم کاسه است”


ضرب المثل نصف کاسه زیر کاسه است: اگر کسى ظاهراً کارى را انجام دهد، و چیز دیگرى را در خفا انجام دهد، مى گویند ته ظرف نصف کاسه است، یعنى این کار ساده نیست و فریب و حیله در آن است.

عده ای عبارت فوق را به شکل کاسه زیر نیم کاسه می گویند و می نویسند که البته درست نیست زیرا بدیهی است که ظرفی با آن حجم و اندازه هرگز زیر نیم کاسه نخواهد بود.

ریشه و داستان ضرب المثل زیر کاسه نصف کاسه است.

اما ریشه و دلیل نام آن: کاسه ظرفی است که از هر نوع غذا و نوشیدنی چیزی در آن بریزد و بخورد و بیاشامد.

یا چنانکه ناظم الاطباء می گوید: جام و پیاله و پیاله و لیوان و پیاله و بشقاب بزرگ یا کوچک مسی یا چوبی یا گلی و بادیه نشینان و پیاله های بزرگ و کوچک چینی و هر ظروفی که در آن باشد. چیزی می خورند.” قبل از اختراع یخچال و فریزرهایی مانند یخچال، آبخوری و یخچال لاستیکی و در دسترس عموم، اقلام فاسد شدنی را در کاسه ها می انداختند و در زیرزمین ها، زیرزمین ها و خارج از فضا نگهداری می کردند. فرزندان.

کاسه ها و کاسه های بزرگ را به صورت وارونه قرار می دهند تا از تجمع کثیفی یا گرد و غبار روی غذا جلوگیری شود و از سرقت موش و گربه محافظت شود.

در اصل قرار دادن یک کاسه و فنجان بزرگ روی نیمی از کاسه (که کاسه کوچکتر است) نه تنها از ورود دود و گرد و غبار جلوگیری می کرد، بلکه یک کاسه بزرگ را در مکان های کاملا صاف قرار داد تا محتویات ظرف گرم شود. کنار اسکله کلاس اول

بیشتر بخوانید  نوشین جعفری با قرار وثیقه آزاد شد

چنین نگهداری مواد غذایی همانطور که گفته شد تا پنجاه سال قبل از اختراع سردخانه و نگهداری در تمام نقاط ایران رایج بود و شاید هنوز در برخی از روستاها که تجهیزات جدید در دسترس نیست، تقدس قدیمی بشقاب ها و کاسه های بزرگ در آشپزخانه ها، خانه ها و زیرزمین ها.

و حال ببینیم ریشه و دلیل نامگذاری عبارت فوق چیست و چرا زیر نیم کلمه به ضرب المثل تبدیل شده است؟

همانطور که می دانیم در آشپزخانه ها معمولاً بشقاب ها و کاسه های بزرگ را زیر و رو نمی کنند، بلکه در مکان های مخصوصی در کنار یکدیگر به شکل و فرم معمولی قرار می دهند و بشقاب های کوچک و کوچکتر را یکی پس از دیگری یا برای پخت و پز و به گونه ای قرار می گیرند که قانون روی دیوار و روی تماشاگر باشد.

پس با این توضیح مختصر اگر دیده شود که یک کاسه بزرگ در آشپزخانه یا سرداب و زیرزمین به صورت غیر متعارف یا وارونه روی زمین گذاشته شده است، این وضعیت غیرعادی نشان دهنده این است که نیمی از کاسه زیر کاسه است. تا زمانی که محتویات آن نیمه پر شود. از دود، گرد و غبار و سرقت آفات محافظت کنید.

از آنجایی که بیننده فقط یک کاسه بزرگ می دید و وجود نیم کاسه و محتویات آن در زیر ظرف برای او مجهول بود، بنابراین برای هر عملی که پوشش عملی دیگری بود و جنبه فریب و فریب داشت، گفته می شد که باصطلاح . زیر کاسه نصف کاسه است این جمله نیز به مرور زمان به ضرب المثل تبدیل شد و همه اقشار از معانی و اصطلاحات مجازی آن در موارد مناسب استفاده و نقل کردند.

بیشتر بخوانید  جدیدترین عکس های هستی مهدوی فر تابستان94


جداکننده خط

ضرب المثل آتار هفت شهر عشق شد یعنی چه؟

خر ما دم نداشت یعنی چی؟

این که ضرب المثل همه را متمایز نمی کند یعنی چه؟

ضرب المثل در بقالی کجا رفت؟


دیدگاهتان را بنویسید