معرفی 20 پنیر از بهترین و خوشمزه ترین پنیر های جهان



بهترین پنیرهای دنیا برای مصرف روزانه


روش مشخصی برای طبقه بندی انواع پنیر وجود ندارد. برخی از فروشگاه‌ها آنها را بر اساس اصل و ریشه طبقه بندی می‌کنند و برخی دیگر براساس پنیر نرم، نیمه نرم و پنیر سفت.


کسانی که پنیر را خوب می‌شناسند دارای روش‌های پیچده ای برای دسته بندی هستند، با این حال انواع پنیر در دسته بندی کلی مطابق ذیل قرار می‌گیرند:


انواع پنیر


پنیرهای تازه


پنیرهای تازه در آب پنیر قرار می‌گیرند و به طور کلی دارای مدت زمان مصرف و عمر کوتاهی هستند.


پنیرهای کوتاژ، ریکوتا، پنیرهای خامه‌ای، ماسکارپونه و موتزارلا در دسته پنیرهای تازه قرار دارند. پنیرهای تازه حالت نرم و خامه‌ای دارند.


بهترین پنیر دنیا | بهترین پنیر برای مصرف روزانه | سالم ترین پنیر صبحانه | بهترین پنیر های دنیا


پنیرهای نیمه نرم


پنیرهای صنعتی خوش طعم، کاممبر و انواع برندهای پنیر فرآوری شده مانند پنیر کیبی در دسته پنیرهای نیمه نرم قرار دارند.


پنیرهای این گروه بی رنگ بوده و به آسانی خرد می‌شوند. برخی از پنیرهای نیمه نرم با گیاهان معطر و ادویه‌ها طعم دار می‌شوند، مانند جک مونتری و میونستر.


بهترین پنیر دنیا | بهترین پنیر برای مصرف روزانه | سالم ترین پنیر صبحانه | بهترین پنیر های دنیا


پنیرهای سفت


پنیرهای سفت همچنین با عنوان پنیرهای کهنه شناخته می‌شوند. انواع پنیرهای سفت عبارتند از: پارمیسان، رگیانو، آسیاگو و گریر.


این پنیرها به دلیل اینکه آب آنها به طور کامل گرفته می‌شود بسیار سفت و خشک هستند و این باعث ماندگاری آنها برای مدت زمان طولانی‌تری می‌شود همچنین بسیاری از پنیرهای این گروه دارای طعم قوی و تند هستند.


بهترین پنیر دنیا | بهترین پنیر برای مصرف روزانه | سالم ترین پنیر صبحانه | بهترین پنیر های دنیا


پنیر شسته شده


پنیر شسته شده مانند تالیگو و لیمبرگر که در آب شور و نمکی و عصاره برخی میوه‌ها خوابانده می‌شوند و این فرایند طعم خاصی به آنها می‌دهد.


رنگ و مزۀ آن‌ها را تغییر داده و باعث حفظ آب درون آن‌ها می‌شود. لایه خارجی آن‌ها قهوه‌ای یا نارنجی روشن است و لایه درونی نرم، پر ادویه و مزه دار است.


بهترین پنیر دنیا | بهترین پنیر برای مصرف روزانه | سالم ترین پنیر صبحانه | بهترین پنیر های دنیا


پنیر آبی


این دسته از پنیرها همچنین با عنوان پنیر رگه دار آبی نامیده می‌شوند و به وسیله این رگه‌ها به راحتی قابل تشخیص هستند.


رنگ آبی آنها به دلیل قالبی است که در درست کردن آنها استفاده می‌شود و همچنین یک طعم قوی و خاصی به آنها می‌دهد.


قابلیت خرد شدن آنها باعث استفاده گستردۀ آنها در تهیه انواع سالاد شده است پنیرهایی مانند: گورزانولا، پنیر آبی دانمارکی و روقفرت از این گروه هستند.


بهترین پنیر دنیا | بهترین پنیر برای مصرف روزانه | سالم ترین پنیر صبحانه | بهترین پنیر های دنیا


پنیر فراوری شده


نام این گروه بر اساس فرایند تولید آن‌ها انتخاب شده است و ترکیبی از پنیرهای طبیعی و موادی مانند امولوسیون و طعم دهنده‌های مصنوعی که باعث ماندگاری آنها می‌شود، هستند.


مانند پنیر‌های آمریکایی و پنیر فرآوری شده پهن.


بهترین پنیر دنیا | بهترین پنیر برای مصرف روزانه | سالم ترین پنیر صبحانه | بهترین پنیر های دنیا


بهترین پنیر های دنیا


1. پنیر بِری (Brie)


پنیر بِری پنیری نرم و خامه‌ای از منطقه‌ی بِری در شمال فرانسه است.


این پنیر، مرکزی نرم و خوشمزه دارد که با روکشی نازک احاطه شده است. پنیر بِری به دو دلیل عطر و طعم ملایم‌تر و بافت خامه‌ای‌تری نسبت به هم‌خانواده‌اش یعنی پنیر کامِمبرت (Camembert) دارد:


اولین دلیل این است که تولیدکنندگان قبل از تخمیر پنیر بِری به آن خامه اضافه می‌کنند، این کار چربی پنیر را بالا می‌برد.


دومین دلیل این است که مقدار بسیار کمی باکتری کِشت‌شده (لاکتیک‌اسید) به آن اضافه می‌کنند که سبب می‌شود پنیر عطر و طعم ملایم‌تری داشته باشد.


پنیر بِری یکی از محبوب‌ترین پنیرهای دنیاست که با ژامبون و میوه قابل‌استفاده است.


علاوه‌بر محبوبیت، در دستور بسیاری از غذاها از پنیر بِری استفاده می‌شود که این تعداد رو به افزایش است.


پنیر بِری، نوعی پنیر خامه‌ایِ لذیذ با چربی بالا و عطر و طعمی ملایم است.


بهترین پنیر های دنیا


انتخاب پنیر خوب


2. پنیر فتا، از سالم ترین پنیرهای دنیا


پنیر فتا محبوب مدیترانه ای به صورت قطعات مکعبی و تکه تکه موجود است و به علت طعم قوی اش، برای اثرگذاری کامل نیاز به میزان زیادی از مصرف این پنیر ندارید.


لینچ می گوید: «پنیر فتا بسیار ارزش پولی که خرج خریدش می کنید را دارد».


تنها 75 کالری در هر اونس (که تقریبا یک مکعب 2.5 سانتیمتری است)، که سالم ترین پنیر در انتهای پایین طیف چربی و کالری قرار دارد (حداقل میزان چربی یا کالری را دارد). علاوه بر این، از آنجایی که پنیر فتا به طور معمول از شیر بز تهیه می شود، در صورتی که حساسیت به لاکتوز دارید، می تواند انتخاب مناسبی باشد.

بیشتر بخوانید  استخدام 16000 پرستار شرکتی برای دو ماه آینده


بهترین پنیر های دنیا | بهترین پنیر خوراکی برای مصرف روزانه


بهترین پنیر ایران


3. پنیر گورگونزولا


گورگونزولا یکی از انواع پنیرهای غنی ایتالیایی است که عطر و طعم تندی دارد.


دو نوع عمده از این پنیر وجود دارد: دولسه (Dolce) و پیکانته (Piccante).


به‌طور معمول، پنیر دولسه‌ی گورگونزولا درصورتی که کمتر از سه ماه سن داشته باشد، بافتی بسیار نرم و خامه‌ای دارد و به‌راحتی قابل‌پخش‌ شدن است.


پنیر آبی نیز کاملا نرم است و کمی عطر و طعم شیرین دارد. با‌این‌حال این پنیر نسبت به سایر پنیرها بوی تندی دارد.


از طرفی گورگونزولای پیکانسه عمری بین ۶ تا ۱۲ ماه دارد و زمانی‌ که برای اولین بار آن را امتحان می‌کنید متوجه این سن بیشتر می‌شوید.


بافت این پنیر تقریبا سفت و تُرد است و عطر و طعم کاملا تندی دارد. به‌ همین‌ دلیل بهتر است آن را با غذاهای دیگر مصرف کنید.


نکته‌ی کلیدی: گورگونزولا یکی از پنیرهای سفت است و در گروه چاشنی‌ها قرار می‌گیرد


بهترین پنیر های دنیا | بهترین پنیر خوراکی برای مصرف روزانه


معرفی برترین برند پنیر


4. پنیر گوت، از سالم ترین پنیرها


ممکن است از یادگیری در مورد این گزینه خامه ای، و قابل پخش شدن به عنوان یکی از سالم ترین پنیرها هیجان زده شوید، اما کالری کمی دارد، دقیقا مانند پنیر فتا به علاوه، سرشار از پروتئین زیادی است.


با داشتن بیش از 5 پروتئین در هر اونس، می توانید از مصرف گوشت در سالاد بعدی اجتناب کنید.


لینچ پیشنهاد می کند که آن را با چغندر برای ترکیب مختلفی از غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان خوشمزه امتحان کنید (مثلا دستور تهیه نودل چغندر کباب شده یا پنیر گوت و گردو آمریکایی).


بهترین پنیر های دنیا


بهترین پنیر دنیا مال کدام کشور است


5. پنیر گرویِر


پنیر گرویِر در اواسط قرون وسطا در شهر گرویِر از فیبروگ سوئیس تهیه شد.


گرویِر پنیری سفت با بافتی متراکم و فشرده است که عطر و طعم آن خوب و قوی است.


پنیر گرویِر بین ۶ ماه تا یک سال ماندگاری دارد و این ماندگاری طولانی به بافت سفت آن مربوط می‌شود. زمانی که پنیر جاافتاده می‌شود عطر و طعم آن بسیار قوی‌تر می‌شود.


پنیر گرویِر را می‌توان خالی مصرف کرد. همچنین می‌توان در پخت‌و‌پز از آن استفاده کرد و آن را به‌صورت رنده‌شده در بسیاری از غذاها به کار برد و غذای خوشمزه‌ای تهیه کنید. همچنین به‌عنوان یکی از مواد اصلی در تهیه‌ی ساندویچ و بسیاری از سوپ‌های فرانسوی و غذاها کاربرد دارد.


پنیر گرویِر غیرپاستوریزه و خام بسیار خوش‌طعم است.


پنیر گرویِر یکی از بهترین انواع پنیر است و هرچه قدیمی‌تر باشد خوشمزه‌تر است.


بهترین پنیر های دنیا | بهترین پنیر خوراکی برای مصرف روزانه


بهترین پنیر دنیا کدام است ؟


6. پنیر ماسکارپونه


ماسکارپونه پنیر خامه‌ایِ نرمی است که از شیر گاو یا خامه تهیه می‌شود.


این نوع پنیر بسیار تازه است و تحت فرایند تخمیر قرار نمی‌گیرد.


پنیر ماسکارپونه موارد استفاده‌ی مختلفی دارد و مانند پنیر خامه‌ای پخش می‌شود. ازجمله غذاهای محبوبی که در آن از ماسکارپونه استفاده می‌شود، می‌توان به دسر ایتالیایی تیرامیسو و ریوزوتو و بسیاری از چیزکیک‌ها اشاره کرد.


از نظر ظاهری، پنیر ماسکارپونه دارای رنگ سفید کِرِمی و شبیه به ماست یا نوع غلیظی از خامه‌ی ترش است.


پنیر ماسکارپونه مزه‌ای خوب، خامه‌ای و ملایم دارد.


به اعتقاد بسیاری از افراد پنیر ماسکارپونه نوعی خامه با طعم قوی‌تر است اما بهتر است بگوییم پنیری با طعم خامه‌ی زده‌شده است.


ماسکارپونه یکی ازمشهورترین پنیرهای نرم است و بافتی سبک و خامه‌ای دارد.


بهترین پنیر های دنیا | بهترین پنیر خوراکی برای مصرف روزانه


ماسکارپونه یکی از بهترین پنیرهای دنیا


7. پنیر کاممبرت


یکی از مشهورترین پنیرهای جهان پنیر کامِمبرت است.


این پینر هم مانند پنیر بِری در شمال فرانسه تولید می‌شود. اسم این پنیر از برج کامِمبرت در منطقه‌ی نورماندی (Normandy) فرانسه گرفته شده است..


ظاهر پنیر کامِمبرت و بِری شبیه به هم است. با‌این‌حال میزان خامه‌ای بودن کامِمبرت کمتر است، به‌ همین ‌دلیل عطر و طعم متفاوتی دارد.


پنیر کامِمبرت در اندازه‌های کوچک‌تری تولید و تخمیر می‌شود که همین امر فرایند تولید را تسریع می‌کند.


این سرعت آماده شدن برای پنیر کامِمبرت سبب می‌شود که این پنیر نسبت به پنیر بِری که در همان زمان آماده شده است طعم تندتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید  آیا اختلالات بویایی و چشایی با کرونا ارتباط دارند؟


چاشنی هر دو پنیر یکسان است اما کامِمبرت مزه‌ی ماندگارتری دارد، عطر و طعم آن بیشتر است و گاهی اوقات کمی ترش است.


بسیاری از ویژگی‌های پنیر کامِمبرت شبیه به پنیر بِری است اما عطر و طعم تندتری دارد.


بهترین پنیر های دنیا | بهترین پنیر خوراکی برای مصرف روزانه


مشهورترین پنیرهای جهان


8. پنیر روگافورت


پنیر فرانسوی روگافورت که با نام پنیر آبی به جهان معرفی شده است، به عنوان «پادشاه پنیرها» شناخته می‌شود.


پنیر روگافورت از شیر گوسفند به دست می‌آید و در غارهای روگافورت-سور-سولزان در شمال فرانسه آماده می‌شود.


براساس گزارشات، این غار در خاک خود دارای نوع خاصی باکتری است که شکل منحصربه‌فرد روگافورت (و سایر پنیرهای آبی) را ایجاد می‌کند.


عمر روگافورت معمولا حدود ۵ ماه است و عطر و طعم تندی دارد.


نکته‌ی کلیدی: روگافورت پنیر آبی نرم، خوشمزه و سرشار از عطر و طعمی از فرانسه است.


بهترین پنیر های دنیا | بهترین پنیر خوراکی برای مصرف روزانه


بهترین نوع پنیر کدام است ؟


9. پنیر کاتیج از بهترین پنیرهای دنیا


به جای اینکه بدون توجه یک پنیر مکعبی را به صورت میان وعده مصرف کنید (این کالری ها سریع جذب می شوند-اوه!)، یک قاشق از پنیر کاتیج سرشار از پروتئین مصرف کنید.


لینچ می گوید: این ماده غذایی مناسب تقریبا 16 گرم پروتئین تنها در نصف پیمانه پنیر دارد.


سالم ترین پنیر با آناناس، هلو یا انبه را امتحان کنید و انواع کم سدیم را انتخاب کرده تا آن را به یک انتخاب فوق العاده سالم تبدیل کنید.


پنیر کاتیج حاوی میزان زیادی از پروتئین کازئین است که باعث بهبودی عضلات و سنتز پروتئین پایدار می شود.


بهترین پنیر های دنیا


بهترین پنیر های دنیا


10. پنیر پروولون


هر بار با یک تکه پنیر سالم، یک ساندویچ بهتری تهیه کنید. لینچ می گوید وقتی آن را با سایر گزینه های رایج ساندویچ مقایسه می کنیم (مثل چدار، سوئس، موزارلا)، پنیر پروولون برنده می شود. تنها یک اونس از آن 21 درصد از مقدار نیاز روزانه به کلسیم را تامین می کند.


بهترین پنیر های دنیا


کدام پنیر در دنیا معروف است ؟


11. پنیر ریکوتا سالم ترین پنیر دنیا


پنیر ریکوتا شیر گوسفند ایتالیایی یک ماده شناخته شده است که در هر چیزی از لازانیا تا دسر وجود دارد.


و لینچ می گوید اگرچه انواع کامل شیر و میزان جزئی از خامه گرفته شده از پنیر سالم هر دو کم کالری هستند- به ترتیب 49 و 39 کالری در هر اونس. او می گوید:


«می توانید در دستورهای غذایی تان از پنیر ریکوتای تا حدی از خامه گفته شده استفاده کنید. فکر نمی کنم که در طعم آن تاثیری بگذارد، به خصوص هنگامی که با مواد دیگر ترکیب می شود».


بهترین پنیر های دنیا |


بهترین پنیر برای مصرف روزانه


12. پنیر چدار


پنیر چِدار در انواع و طعم‌های مختلفی تولید می‌شود.


طعم‌های مختلف پنیر به تاریخی که از ساخت پنیر می‌گذرد بستگی دارد:


  • طعم ملایم: ۳ ماه

  • طعم متوسط: ۵ تا ۶ ماه

  • جاافتاده و کامل: ۹ ماه

  • فوق‌العاده جاافتاده: ۱۵ ماه

  • محصول نهایی: ۱۸ ماه یا بیشتر


چِداری با طعم ملایم، بافت نرم و صافی دارد و عطر و بافت آن ملایم و بیشتر خامه‌ای است.


به‌عبارت دیگر، محصول نهایی چِدار سفت و محکم است و عطر و طعم قوی و تندی دارد. همچنین ممکن است به‌علت شکستن پروتئین‌ها، بلورهای کریستالی در پنیر ایجاد شود، بااین‌وجود آسیبی به طعم لذیذ پنیر وارد نخواهد شد.


نکته‌ی کلیدی: پنیر چِدار طعم‌های مختلفی از ملایم تا تند و قوی را شامل می‌شود و در بین پنیرهای دیگر راحت‌تر می‌توان آن را تشخیص‌ داد.


۲۰ پنیر مشهور از بهترین پنیرهای دنیا برای مصرف روزانه


معرفی تمامی پنیرهای محلی ایران


13. پنیر نوفشاتل بهترین پنیر دنیا


دو قلوهای همزاد فرانسوی پنیر خامه ای بسیار شبیه به نوع آمریکایی خود هستند و طعمی مشابه دارند، اما یک سوم آن چربی دارند- امتیاز! لینچ می گوید:


«می توان از آن به جای پنیر خامه ای بر روی شیرینی حلقوی یا کراکر و رویه خامه ای کیک و شیرینی و در داخل مواد شیرینی نیز استفاده کرد».


بهترین پنیر های دنیا | انواع پنیر


انواع پنیر صبحانه


14. پنیر پارمزان، از بهترین و سالم ترین پنیرهای دنیا


این پنیر سالم همه کاره به اشکال مختلفی موجود است و لینچ توصیه می کند که از نسخه رنده شده آن در همه چیز از املت (سواپ آمریکایی تا چدار) تا پاپ کورن (کره سواپ و نمک) برای صرفه جویی در کالری مصرفی و کم کردن میزان چربی در حالی که هنوز هم طعم خوشایندی دارد، استفاده کنید.


پنیر پارمیجانو نمونه ای بارز از این مساله است که رژیم های غذایی بسیار سالم تری وجود دارد که بخواهید مراقب کالری مصرفی تان باشید.


پنیر پارمیجانو دارای 112 کالری در هر اونس است، اما همراه با آن می توانید 8 گرم پروتئین رضایت بخش دیگر نیز دریافت کنید.


بهترین پنیر های دنیا


گران قیمت ترین پنیر دنیا


سالم ترین پنیر صبحانه


15. پنیر تبریزی از بهترین پنیرهای صبحانه


ایرادی که به پنیر تبریزی یا سایر پنیرهای محلی وارد است، این است که برای مدتی طولانی- بین 6 ماه تا یک سال- در آب نمک نگهداری می شود و به همین دلیل به «پنیر کهنه تبریزی» هم معروف است.


اما علت نگهداری طولانی مدت پنیر در آب نمک این است که آب نمک باعث آبگیری بهتر از لخته پنیر شده، طعم پنیر را بهتر می کند و البته میکروب های موجود در پنیر را از بین می برد و به این ترتیب احتمال رشد میکروب بروسلا، عامل تب مالت در پنیر به صفر می رسد.


مشکلی که پنیر تبریزی و یا پنیرهای کهنه دارند اینست که این پنیرها ماده ای به نام «تیرامین» در آن تولید می شود که یک ماده آمینی است و باعث بروز سردرد در برخی از مصرف کنندگان این نوع پنیرها می شود. این سردردها معمولا بی علت هستند و خطرناک نیستند؛ فقط باعث آزار فرد می شوند.


سالم ترین پنیر صبحانه


خواص پنیر گوسفندی


16. پنیر خامه ای بهترین پنیر روزانه


همان طور که از نامش پیداست، در پنیر خامه ای چربی زیادی وجود دارد و به همین دلیل، این پنیر از نظر تغذیه ای یکی از آخرین انتخاب ها باید باشد، زیرا چربی گوشت و لبنیات از نوع چربی های اشباع است که برای سلامت فرد به هیچ وجه مناسب نیست. به همین دلیل بسیار مهم است یک فرد سالم، چربی گوشت و لبنیات را در برنامه غذایی خود به کمترین مقدار ممکن برساند.


سالم ترین پنیر صبحانه


پنیر سفید چیست


17. پنیر ونسلی‌داله


ونسلی‌داله از پنیرهای مشهور انگلیس است که اصالتا مربوط به دهکده‌ی ونسلی‌داله در یورکشایر انگلستان است.


ونسلی‌داله ظاهری سفید تا زرد کم‌رنگ دارد و پنیری کیکی است.


عطر و طعم آن تاحدودی ترش است و به همین دلیل با میوه‌هایی مثل کرَن‌بِری (cranberries) و زردآلو ترکیب می‌شود.


هرچند که این پنیر در انواع سفید و آبی موجود است، بااین‌حال ونسلی‌داله‌ی سفید این روزها بیشتر است.


ونسلی‌داله نوعی پنیر محبوب انگلیسی است و اغلب با میوه‌های خشک‌ ترکیب می‌شود.


سالم ترین پنیر صبحانه


18. پنیر لیقوان


لیقوان معروف ترین پنیر ایرانی است و نامش از روستای کوچکی در آذربایجان گرفته شده که محصولات لبنی آن معروف است.پ


در گذشته این پنیر شور و سوراخ سوراخ از شیر گوسفند غیرپاستوریزه به دست می آمد، اما در حال حاضر روش تهیه آن کاملا بهداشتی است.پ لیقوان پنیر مناسب صبحانه است و با نان، خیار، گوجه فرنگی و گردو ترکیبی بی نظیر می سازد.


از ویژگی های بی نظیر پنیر لیقوان استفاده از باکتری های پروبیوتیک در تهیه آن است، بنابراین برای افرادی که ناراحتی گوارشی، مشکلات دیرهضمی و سیستم ایمنی دارند سودمند است.


۲۰ پنیر مشهور از بهترین پنیرهای دنیا برای مصرف روزانه


19. پنیر ریو


نوعی پنیر کم نمک که به تازگی وارد بازار شده است. ریو مانند پنیر خانگی است و در تهیه غذا هم کاربرد دارد.


20. پنیر بوترکیزه یا بوتوکیزه


پنیر بوترکیزه پنیری نیمه سفت که اصالت آلمانی دارد. پوششی قرمز رنگ دارد و رنگ خود پنیر زرد کمرنگ است. بوترکیزه به معنی پنیر کره ای است و از شیر گاو به دست می آید.


بافت نرم و رنگ ملایمش بوترکیزه را به یکی از بهترین انتخاب ها برای تهیه سوفله تبدیل کرده است. علاوه بر این بوترکیزه برای مصرف در تهیه انواع غذاهای گرم و سرد، سالاد و غذاهای گوشتی مصرف می شود.


بیشتر بخوانید :


پنیر هالومی : ارزش غذایی پنیر هالومی و انواع طرز پخت این پنیر


9 نوع پنیر از انواع پنیر پیتزا کش دار


بیشتر بخوانید  12 دستورالعمل برای جلوگیری از شیوع بیماری و آلودگی در استخر ها

دیدگاهتان را بنویسید