سبزیجات ضد سرطان
سبزیجات ضد سرطان موضوع مورد بحث ماست. سرطان به یکی از موضوعات نگران کننده در دنیای امروز تبدیل شده است. عوامل مختلفی در ابتلا به سرطان نقش دارند که رژیم غذایی و سبک زندگی از جمله موارد شناخته شده در این زمینه هستند.
اما همان گونه که رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، در کاهش این خطر یا مقابله با آن نیز می تواند موثر باشد. در ادامه با برخی از بهترین سبزیجاتی که می توانند دیوار دفاعی بدن در برابر سرطان را هرچه بیشتر تقویت کنند، آشنا می شویم.
سبزیجات قاتل سرطان
1. سبزیجات ضد سرطان: کلم بروکلی
کلم بروکلی به دلیل ترکیبات خاص خود، یکی از سبزی های ضد سرطان معرفی شده است. به دلیل وجود فلاونوئیدها به ویژه سولفور افن، بروکلی را به عنوان سبزی ضد سرطان می شناسند.
کلم بروکلی حاوی ترکیباتی است که اعصاب را تقویت کرده، دید چشم را بهبود می بخشد و پوست را زیبا می کند. پس بروکلی را بیشتر بشناسید و آن را در رژیم غذایی تان بگنجانید.
روشی که برای آماده کردن کلم بروکلی انتخاب می کنید در جذب ریز مغذی های کلم بروکلی نقش دارد. افرادی که دنبال خاصیت ضد سرطانی بروکلی هستند بهتر است این سبزی را به مدت طولانی نپزند و به صورت خام یا نیم پز مصرف کنند.
پختن بروکلی، سبب نابودی آنزیم های ضد سرطانی این سبزی مفید می شود و بخارپز کردن آن به مدت 20 دقیقه، سه دقیقه قرار دادن بروکلی در مایکروویو و تفت دادن آن به مدت 5 دقیقه، تاثیر قابل توجهی بر خاصیت های آن بر جای نمی گذارد و خواص مفیدش را نابود نمی کند.
بروکلی خام همه ریز مغذی های ضروری را دارد. از این رو اگر از بابت التهاب روده یا افزایش گاز روده دچار مشکلات آزار دهنده نمی شوید، بهتر است بروکلی را خام مصرف کنید.
کلم بروکلی : 19 خاصیت اثبات شده کلم بروکلی در درمان بیماریها
2. سبزیجات ضد سرطان: جوانه های بروکسل
جوانه های بروکسل از سبزیجات برگدار تیره هستند که فواید سلامت مختلفی را ارائه می کنند و همچنین از خانواده سبزیجات چلیپایی محسوب می شوند که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. همچنین، آن ها منبع خوبی برای ویتامین C هستند.
3. سبزیجات ضد سرطان: کلم
کلم از خانواده سبزیجات چلیپایی است که سوخت مورد نیاز بدن برای دفاع در برابر برخی انواع سرطان را فراهم می کنند. همچنین، مصرف روزانه کلم می تواند به مدیریت و حفظ وزن مناسب کمک کند. کلم را می توانید به سوپ سبزیجات، سالادها و حتی اسموتی ها اضافه کنید تا از فواید آن بهره مند شوید.
کالری کلم پیچ : 100 گرم کلم پیچ چقدر کالری دارد ؟
4. سبزیجات ضد سرطان: نخود فرنگی
نخود فرنگی مغذی تر از آن چیزی است که تصور می کنید. این محصول حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. همچنین، نخود فرنگی گزینه ای ارزان و سریع برای افزودن سبزیجات بیشتر به رژیم غذایی محسوب می شود.
نخود فرنگی را می توانید به سوپ ها، سس های پاستا یا سالاد مورد علاقه خود اضافه کنید.
5. سبزیجات ضد سرطان: سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین منبعی عالی برای فیبر و بتاکاروتن است. مصرف پوست سیب زمینی شیرین می تواند 5,000 ماده شیمیایی گیاهی را به وعده غذایی شما اضافه کند. به جای استفاده از سیب زمینی های سفید نشاسته ای می توانید از سیب زمینی شیرین بهره ببرید تا از فواید سلامت بیشتر برخوردار شوید.
6. سبزیجات ضد سرطان: اسفناج
اسفناج را به عنوان یک سبزیجات که مانع سرطان پوست می شود معرفی می کنیم که حاوی بتاکاروتن و لوتئین است. این سبزی مفید ویتامین های فروانی دارد E ، C ، K و B ویتامین های موجود در اسفناج اند وجود برخی از آن ها مانند ب از پوست محافظت می کنند و خطر سرطان پوست را کاهش می دهد.
کالری اسفناج : 100 گرم اسفناج پخته و خام چقدر کالری دارد ؟
7. سبزیجات ضد سرطان: گوجه فرنگی
لیکوپن ماده ایست که به نابودی عوامل سلول های سرطانی کمک می کند رنگ گوجه فرنگی به علت وجود همین ماده است. طبق نتیجه ی تحقیقات لیکوپن از سرطان معده و ریه جلوگیری می کند.
ویتامین و مواد مفید دیگری در گوجه فرنگی وجود دارد از ویتامین های موجود در گوجه فرنگی می توان به ویتامین A و C و مقدار کمی از ویتامین های گروه B اشاره کرد. گوجه فرنگی سرشار از مواد معدنی ای چون کلسیم ، فسفر، پتاسیم، فیبر، آهن و… است.
کالری گوجه فرنگی خام و پخته شده : گوجه فرنگی چه خواصی دارد ؟
8. سبزیجات ضد سرطان: سیر
یکی دیگر از سبزیجات ضد سرطان سیر است. جالب است بدانید سیر یک گیاه ضد سرطان به خصوص برای درمان سرطان پانکراس مناسب است و تحقیقات نشان داده افرادی که سیر زیادی مصرف می کنند خطر ابتلا به این سرطان را تا ۵۴ درصد برای خود کاهش می دهند.
گوگردی که سیر حاوی است سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با سلول های سرطانی آماده می کند.
کالری سیر : 100 گرم سیر خام و سرخ شده چقدر کالری دارد ؟
9. سبزیجات ضد سرطان: هویج
هویج نیز خاصیت ضد سرطانی دارد و برای کاهش خطرات ابتلا به سرطان هایی چون ریه، سرطان سینه و سرطان روده ی بزرگ از آن استفاده می شود. هویج دارای آنتی اکسیدان پلی استیلن و فال کارینول است که به همراه مبارزه با سلول های پیش سرطانی با این بیماری می جنگند.
آب هویج دارای مقادیر بسیاری کارتنوئید است و نوشیدن آن برای جلوگیری از افزایش سلول های سرطانی مفید و یک درمان بی نظیر می باشد.
کالری هویج : 100 گرم هویج چقدر کالری دارد ؟
10. سبزیجات ضد سرطان: آووکادو
آووکادو یک گیاه مفید دارای پتاسیم زیاد است همچنین منبع بتاکاروتن و آنتی اکسیدان می باشد و قدرت درمان سرطان کبدی، بیماری های کبدی و پیشگیری از سرطان را دارد. کاروتنوئید ها ترکیب هایی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا هستند، وجود این ترکیب در آووکادو می تواند از سرطان های دهان، سینه، معده و پروستات جلوگیری کند.
اووکاتین ب از دیگر موادی است که در این میوه یافت می شود و برای مبارزه با یک سرطان نادر به نام لوسمی حاد ملوئید بسیار مفید است. جالب است بدانید که این میوه علاوه بر سلول های عادی سرطان می تواند سلول های بنیادی سرطان را از بین ببرد به طوری که آسیبی به سلول های سالم نرسد.
۹ ماده غذایی مناسب برای جلوگیری از سرطان
کلم بروکلی | معرفی مهم ترین و معروفترین سبزی ضد سرطان