مشخصات اردک بلوطی :
اردک بلوطی غواص 40 سانتیمتر طول دارد و اندکی کوچکتر از اردک سیاه کاکل است. شکل صورتش شبیه اردک سر حنایی و بدون تاج است. منقارش خاکستری تیره با نوک سیاه است
نر وماده تقریبا هم رنگ اردک بلوطی از گروه اردکهای غواص و از خانواده مرغابی می باشد. اندازه آن از اردک سیاه کاکل کمی کوچکتر است. رنگ سر و گردن و هم چنین سینه پرنده نر قرمز متمایل به قهوه ای تیره است.
وسط شکمش سفید است. دم گاهش سفید و دم آن قهوه ای تیره میباشد. سطح پشتی و پوشش بالها قهوه ای تیره است. شاهپرهای سیاه بزرگ با جلای سبز و آینه بالی سفیدی با حاشیه های سیاه دارد قسمت زیرین بال هایش سفید می باشد.
که در هنگام پرواز به خوبی نمایان می شود. چشمانش سفید و منقارش خاکستری تیره است که در جلو آن لکه سیاه رنگی دیده می شود. پاهایش سیاه رنگ و پرده میان انگشتانش زرد متمایل به سبز می باشد.
پرنده ماده به طور کلی تیره تر از پرنده نر میباشد به جز درمواقع پر ریزی که پرنده نر به ماده شبیه تر می شود .چشم آن در سنین جوانی قهوه ای و در سنین بالاتر سفیدرنگ می شود.
در پرنده ی بلوطی نر :
سر سینه و پهلوها بلوطی تیره، چشمها سفید ، پوشپرهای زیر دم سفید و روتنه و پیش بال ها بلوطی مایل به سیاه است.
پرنده ی ماده و نابالغ :
کاملا قهوه ای تیره و پرهای زیر دم سفید است. چشم ها قهوه ای و منقار خاکستری،که انتهای آن سیاه است. نوار بالی در هر دو جنس سفید رنگ است. اما هنگام استراحت دیده نمی شود. این پرنده از نظر رفتار پر جنب و جوش تر از اردک سر حنایی است.
نامهای دیگر اردک بلوطی غواص :
دسته : |
پرنده ، غاز سانان ، مرغابی ، اردک |
نام فارسی : |
اردک بلوطی |
نام انگلیسی : |
Ferruginous Pochard |
نام عربی : |
البط الكستنائي |
نام علمی : |
Aythya nyroca |
صدا مرغابی بلوطی:
پرنده ی بلوطی غواص ماده :
تکرار «کر- کر» است
در پرواز صدای سوت زیر و بمی دارد.
زیستگاه مرغابی بلوطی :
مرغابی بلوطی در مناطق تالابی با آب شیرین یا لب شور و آب های جاری که پوشش های گیاهی آبزی و نیزار دارند، به سر می برد.
در ایران، اغلب به صورت مهاجر عبوری در سواحل دریای خزر و در تالاب های فارس و اطراف دریاچه ی ارومیه و گاهی نیز تابستان ها دیده می شود و در بعضی از مناطق تالابی مانند گوری گول و دریاچه ی پریشان تولید مثل می کند.
حفاظت :
به سبب اندك بودن تعداد اين پرنده بلوطی در ايران و كمياب بودنش در سطح جهاني در زمره پرندگان حمايت شده محسوب شده و بايد زيستگاه ها و محل هاي توليد مثلش تحت برنامه حفاظتي قرار گيرد.
گالری عکس :
بیشتر بدانید :
معرفی گونه ای دیگر از مرغابی به نام اردک سرحنایی + گالری
اردک تاجدار گونه ای دیگر از دسته مرغابیان + گالری
چرا اردک مرمری معروف شده به اردک کاکلی +گالری
چرا به این گونه خوتکا ،خوتکای ارواسیایی می گویند؟ فیلم و عکس
کاربر گرامی چنانچه درمورد ” اردک بلوطی یا اردک بلوطی غواص ” سوالی داشتید. در پائین همین صفحه در قسمت نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید . و با مجله دلگرم همراه شوید و از نگهداری تا بیماری های و دانستنی های حیوانات آشنا شوید.