معرفی کاکتوس اپونتیا میکروداسیس


نگهداری کاکتوس اپونتیا میکروداسیس

کاکتوس اپونتیا شاید معروف‌ترین کاکتوس در میان هزاران کاکتوس شناخته شده باشد که دارای چندین واریته مختلف می‌باشد، یکی از انواع گونه‌های کاکتوس اپونتیا Opuntia microdasys اپونتیا میکروداسیس می‌باشد. این گونه دارای راکت‌های چسبیده به هم می‌باشد که بر روی آنها تیغ‌های بسیار ریزی که به گلوشید معروف هستند وجود دارد. این تیغ‌ها معمولاً به رنگ سفید و زرد مشاهده می‌شوند. این تیغ‌ها با کوچک‌ترین برخورد دست یا اعضا بدن به آن می‌چسبند و در بعضی پوست‌ها ممکن است باعث سوزش و قرمزی شوند.

کاکتوس اپونتیا به نام های انجیر تیغی ،انجیر هندی و گلابی خار دار نیز شناخته می شود.البته به کاکتوس اپونیتا، زبان مادر شوهر و کاکتوس راکتی نیز گفته می شود. این نام گذاری ها بر اساس ظاهر راکت مانند این کاکتوس بوده اند.

جنس اپونتیا (Opuntia) دارای بیش از 250 گونه است و متعلق به خانواده کاکتوس می باشد. این گیاهان مناسب گلخانه بوده لیکن برخی نمونه های کوچک آن را می توان در آپارتمان و درون ساختمان کشت داد. این گیاهان به اندازه های مختلفی رشد می کنند. برخی از گونه های دشتی و بیابان به صورت درخت رشد می نماید.

زیستگاه اصلی اپونتیا میکروداسیس شمال و نواحی مرکزی مکزیک می‌باشد. این کاکتوس به نام‌های، کاکتوس خرگوشی، زبان مادر شوهر و راکتی نیز معروف می‌باشد. دارای گل‌های لیمویی رنگ و گاهی قرمز رنگ می‌باشد. این کاکتوس میوه‌های قرمزرنگی تولید می‌کند.

کاکتوس

گیاه شناسی کاکتوس اپونتیا میکروداسیس

اپونتیا دارای ساقه های برگ مانند و برگ های خار مانند هستند که بر سطح ساقه ها به صورت های گوناگونی قرار دارند. ساقه ها گاهی به صورت استوانه رشد می نمایند. خارها معمولا همراه با زوائد سوزنی دیگری است. بسیاری از نمونه ها درآپارتمان گل تولید نمی کنند مگر این که به گلخانه منتقل شوند.

بیشتر بخوانید  نخود گل معطر

گل های آن ها بزرگ زیبا و نمایشی است و از محل اتصال ساقه ها تولید می شوند. گل ها نسبتا لوله ای به رنگ های قرمز و زرد و معمولا در ماه های تابستان تولید می شوند.اپونتیا بر خلاف تصور بایستی آبیاری منظم شود ونیاز به خاک غنی دارد وهمچنین نیاز به تغذیه دارد.گلدان اپونتیا را در جایی قرار دهید (پشت پنجره )که بیشترین نور به آن بتابد.

از گلدان مناسب استفاده کنید چون ریشه های انبوه وزیادی تولید می کند. هر سال در بهار گلدان و خاک را تعویض کنید. در زمستان در جای خنک وسرد بین 7-3 درجه قرار دهید و آبیاری را متوقف نموده لیکن اجازه ندهید خاک گلدان کاملا خشک شود. برای ازدیاد اپونتیا از ساقه های برگ مانند استفاده نمایید. هر کدام از آن ها را می توانید قطع کنید دو یا سه روز در هوای آزاد قرار داده و سپس در کمپوست بکارید و کمپوست را مرطوب نگهدارید. اپونتیا خیلی سریع ریشه داده و شروع به رشد می نماید . گاهی محل اتصالات صفحات ساقه خیلی سست است وبه راحتی جدا می شود.

گل کاکتوس

شرایط محیطی مطلوب کاکتوس اپونتیا میکروداسیس

دما: کاکتوس اپونتیا میکروداسیس گیاه بسیار مقاومی است که دمایی در حدود ۵ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد را می‌تواند تحمل کند ولی دمای مناسب برای رشد گیاه مابین ۱۸ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد. در زمستان برای خواب گیاه در دمای بین ۵ تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود تا در بهار شاهد رشد بهتر و گلدهی آن باشید.

خاک: خاک با زهکشی برای اپونتیا مناسب می‌باشد. می‌توان از ماسه با مقداری پیت ماس یا کوکوپیت استفاده کرد. در فصل رشد می‌توان از کودهای NPK استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  لوامیزول داروی ضد انگل و محرک سیستم ایمنی در گاو ، گوسفند، بز و سگ

نور: اپونتیاها به نور فراوان احتیاج دارند و در صورتی که در مکانی با نور کم نگهداری شود راکت‌های آن باریک رشد خواهد کرد. در تابستان از قرار دادن در مقابل نور مستقیم آفتاب خودداری کند.

روش تکثیر کاکتوس اپونتیا میکروداسیس

تکثیر گیاه اپونتیا به دو صورت انجام می شود یکی از طریق قلمه زنی و کاشت بذر.

ازدیاد اپونتیا از طریق بذر نیز نسبتا ساده است. بذرها چون دارای پوست ضخیمی هستند دیر رویش حاصل می نمایند. بهتر است قبل از کاشت آن ها را در آب به مدت یک یا دو روز خیس کنید. بذر را در ابتدای بهار بکارید و در دمای حدود Cْ21قرار دهید.

با جدا کردن قلمه از گیاه و قرار دادن آن در خاک نیز می توان به راحتی این گیاه را تکثیر کرد. برای کاشت قلمه دست را بوسیله پارچه ضخیمی که از گزند خارها محفوظ می دارد بپوشانید و سپس اقدام به قطع قلمه ها می کنند. بهتر است بگذارید زخم قلمه ها بمدت 48 ساعت خشک شده و آنگاه در گلدانی حاوی شن بکارید.

kaktoos

تعویض گلدان کاکتوس اپونتیا میکروداسیس

این کاکتوس زیبا را در باغچه هم می توان کاشت، اما اگر آن را در گلدان کاشته اید، برای تعویض گلدان گیاه ابتدا اجازه دهید خاک گلدان کاکتوس تان خشک شود. سپس به کف و دیواره های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می شود.

خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و در این هنگام هر گونه ریشه مرده، خشک شده و گندیده را هم از گیاه جدا کنید. به کاکتوس قارچ کش بزنید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه فراهم کنید و کاکتوس تان را در آن بکارید، سپس گلدان را با خاک تازه و مخصوص کاکتوس پر کنید. درست مانند قلمه گیری، گیاه را برای مدت کوتاهی آبیاری نکنید تا ریشه های گیاه دچار قارچ و پوسیدگی نشوند. برای تعویض گلدان این کاکتوس حتما از دستکش استفاده کنید.

بیشتر بخوانید  آدرس و شماره تلفن خیاط راش

آفات و بیماریهای کاکتوس اپونتیا میکروداسیس

آفات در نتیجه حشرات ریز و مورچه ها ممکن است به گیاه وریشه آن صدمه وارد نمایند .گاه بیماری قارچی باعث ایجاد لکه های قرمز رنگی در سطح ساقه ها می شود.

separator line

بیشتر بخوانید:

اصول کاشت و نگهداری کاکتوس کریسمس

آشنایی با انواع کاکتوس گلدار

اصول نگهداری و تکثیر کاکتوس سیلندریکا

separator line


دیدگاهتان را بنویسید