رژیم غذایی رفع خستگی
اگر از آن دسته افرادی هستید که ظهر هستند فرسودگی می توانید با تغذیه صحیح انرژی خود را افزایش دهید. صبحانه مناسب مطمئناً قدرت لازم برای حرکت و انجام فعالیت های مختلف را در ساعاتی که مصرف انرژی بالایی دارید به شما می دهد. یکی از بهترین منابع انرژی، کربوهیدرات های پیچیده (مانند نشاسته) هستند، زیرا این کربوهیدرات ها بر خلاف چربی ها و پروتئین ها در ماهیچه ها و کبد به شکل قابل مصرف (گلیکوژن) ذخیره می شوند. این نوع انرژی به محض نیاز به بدن داده می شود. علاوه بر این، کربوهیدرات های پیچیده به تدریج تجزیه شده و وارد جریان خون می شوند و قند خون را تنظیم می کنند.
ماهیچه ها برای استفاده از انرژی به مواد معدنی مانند منیزیم نیاز دارند. اسفناج یکی از سبزیجات غنی از منیزیم است. افرادی که فعال یا تحت استرس هستند به منیزیم بیشتری نیاز دارند. بیشتر خانم ها فقط سه چهارم مقدار مناسب مصرف می کنند و این کمبود باعث می شود زودتر احساس خستگی کنند.
یکی دیگر از دلایل خستگی به خصوص در افرادی که گوشت نمی خورند ، کمبود آهن. اگرچه گوشت قرمز منبع اصلی آهن است، اما خوردن دو یا سه وعده حبوبات مانند لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، عدس و نخود می تواند آهن مورد نیاز بزرگسالان را تامین کند. آهن یکی از مواد ضروری در فرآیند تولید انرژی است. اکسیژن توسط آهن در گلبول های قرمز برای تحریک انرژی در عضلات حمل می شود. غذاهای غنی از پروتئین باعث خستگی و ضعف می شوند. کمبود آهن را می توان با مصرف مکمل ها کاهش داد.
البته اگر کمبود آهن ندارید از مصرف قرص خودداری کنید. مصرف بیش از 10 میلی گرم آهن برای مردان و 15 میلی گرم برای زنان نه تنها بی فایده نیست بلکه مضر است.
گوشت ماهی با پروتئین بالا حاوی اسید آمینه ای به نام تیروزین است. به انتقال عصبی در مغز کمک می کند.
توت فرنگی منبع ویژه ای از ویتامین C است. این ویتامین به جذب آهن در بدن کمک می کند. متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف 60 میلی گرم ویتامین (C) در روز برای رفع نیاز فرد کافی است.
مصرف جو به دلیل محتوای بالای فیبر و کربوهیدرات های پیچیده، باعث افزایش طولانی مدت قند خون می شود، به این معنی که بدن بدون وقفه از قندهایی که به تدریج وارد سیستم گردش خون می شوند، انرژی دریافت می کند. مصرف لبنیات کم چرب و ماست با افزایش میزان دریافت کلسیم باعث بهبود شرایطی مانند گرگرفتگی، ترشح بزاق در دهان، خستگی و تاری دید می شود.
ذرت حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.این ماده در حفظ حرکات طبیعی ماهیچه ها و عملکرد اعصاب موثر است.پتاسیم یکی از موادی است که برای مدت طولانی در بدن ذخیره نمی شود. سطح پتاسیم خون این به دوره هایی مانند ورزش شدید یا تعریق بیش از حد بستگی دارد. علائم کمبود شامل دردهای عضلانی، تپش قلب، واکنش های آهسته و گیجی است.