دانستن مضرات سوسیس و کالباس با دلگرم کننده با من باش.
سوسیس و کالباس
یکی از مصادیق غذاهایی است که به راحتی تهیه می شود و در عین حال بسیار خوش طعم است و به همین دلیل است که طرفداران زیادی در ملت وجود دارد. اما محبوبیت روزافزون سوسیس و کالباس در شرایطی مورد توجه قرار می گیرد که بسیاری از متخصصان تغذیه به مضرات مصرف این نوع غذاها اشاره می کنند.
این در حالی است که مصرف نوشابه، سوسیس و کالباس هر روز در حال افزایش است و به همین دلیل است که اکثر کودکان و نوجوانان دچار کمبود آهن، روی و ویتامین های مختلف هستند و رشد آنها به طور کامل رشد نمی کند.
سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه در این خصوص می گوید: در استفاده از سوسیس و کالباس دو سوال اساسی وجود دارد که از چه موادی برای تهیه سوسیس و کالباس استفاده می شود و اینکه آیا تهیه این محصول به یک ست پایبند است یا خیر. از استانداردها
تمام محصولات موجود در بازار در کارخانه های معتبر تولید نمی شود، مشخص نیست که چه مواد اولیه و سوسیس و کالباس فله ای در بازار موجود است و در کدام مکان ها موجود است و مصرف نیترات ها و نگهدارنده های نیتریت در این مواد نباید بیشتر از حد استاندارد باشد. مقدار و ماندگاری آنها نیز نباید افزایش یابد. این مواد سیستم دفاعی بدن را سرکوب می کنند و باعث هجوم اسیدهای چرب اشباع شده می شوند که می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی و سرطان شود. استفاده استاندارد از مواد نگهدارنده مشکلی ندارد، اما خطرناک تر است.
هرگز سوسیس و کالباس نخورید
این خوراکی ها که با تبلیغات رنگارنگ و فریبنده فرد را به خوردن آن ترغیب می کنند، برای ارگانیسم مضر هستند که در درازمدت به سلامت او آسیب جدی وارد می کنند.
سرطان زا بودن سوسیس و کالباس واقعیتی است که کارشناسان تغذیه وزارت بهداشت نسبت به آن هشدار داده اند. تحقیقات انجام شده توسط این کارشناسان نشان می دهد که می توان فست فود، سوسیس و کالباس و کالباس سالم داشت، اما فعلاً از این موضوع اطلاعی نداریم و البته متخصصان تغذیه به ویژه به کارگاه ها و تولیدکنندگان هشدارهای زیادی داده اند. برخی از شرکت ها تولید خود را در جهت های دیگری هدایت کرده اند.
دکتر مرتضی صفوی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و دبیر علمی کنگره تغذیه ایران در گفتگو با ایران با بیان اینکه مصرف بیش از یک بار در ماه سوسیس و کالباس سرطان زا است، گفت: سوسیس و کالباس و غذاهای آماده. نباید بیش از یک بار در ماه باشد. باید مصرف شوند زیرا زیاده روی در مصرف این مواد به دلیل نوع پخت و چربی های موجود در آن سرطان زا است عادت به خوردن سوسیس و کالباس عوارض زیادی دارد که از مهمترین آنها می توان به سرطان معده اشاره کرد.
وی گفت: تولیدکنندگان سوسیس و کالباس نیترات و نیتریت اضافه می کنند تا گوشت ماندگاری بیشتری داشته باشد و گوشت رنگ شود.
وی گفت: این ماده به این دلیل به آن اضافه می شود که ماندگاری سوسیس و کالباس را طولانی می کند و آنها را صورتی رنگ می کند اما وقتی این دو ماده حرارت می بینند به نیتروزامین تبدیل می شوند که ماده سرطان زا است. به همین دلیل معمولاً ویتامین C به این محصول اضافه می شود تا از تشکیل نیتروزامین در حین هضم جلوگیری شود. دکتر صفوی اظهار داشت: بدن انسان در ماه به 120 پی پی ام نیترات و نیتریت نیاز دارد
وی بیان کرد: متأسفانه شرکت های تولید کننده سوسیس و کالباس از حد مجاز فراتر رفته و به دلیل صورتی رنگ بودن سوسیس و کالباس اقدام به افزودن این دو ماده می کنند و مصرف چندین نوبت سوسیس و کالباس در ماه باعث ایجاد انواع سرطان در انسان می شود.
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض آسیب هستند. پیشنهاد می کنیم افراد مسن و کودکانی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند از مصرف محصولات گوشتی به ویژه سوسیس و کالباس اجتناب کنند. غذا: غذاهای سنتی بسیار سالمتر از فست فودها هستند و باید رژیم غذایی اصیل ایرانی را در جامعه ترویج کنیم و از سوسیس و کالباس کمتری در سبد خانواده استفاده کنیم.
مضرات خوردن سوسیس و کالباس
1. سوسیس فشار خون را بالا می برد
متخصصان تغذیه در بریتانیا هشدار داده اند که اکثر سوسیس ها نمک بیشتری نسبت به یک بسته چیپس دارند. تیمی از متخصصان تغذیه میزان نمک گوشت تازه، گوشت منجمد و سوسیس و کالباس را بررسی کردند و دریافتند که از 246 محصول مختلف سوسیس و کالباس توزیع شده در کشور، میزان نمک موجود در آنها بیشتر از نمک موجود در یک کیسه چیپس است.
در واقع به ازای هر 50 گرم گوشت فرآوری شده در هر وعده، خطر بیماری قلبی تا 42 درصد و خطر ابتلا به دیابت 19 درصد افزایش می یابد.
این متخصصان می گویند وقتی فردی در روز فقط ۲ عدد سوسیس و کالباس را به عنوان وعده غذایی مصرف می کند، حدود نیمی از حداکثر مجاز مصرف روزانه نمک را دریافت می کند. این متخصصان تاکید می کنند که گرانی بیشتر به معنای سالم بودن آن نیست، زیرا در برخی موارد محصولات گرانتر نمک بیشتری دارند.
فشار خون را بالا می برد و منجر به سکته مغزی، حمله قلبی، پوکی استخوان و بیماری های کلیوی می شود، بنابراین همه مجاز به مصرف بیش از 6 گرم نمک در روز نیستند.
2- سوسیس و کالباس; برای پوست مضر است
در سال های اخیر استفاده از محصولاتی مانند سوسیس و کالباس افزایش چشمگیری داشته است. اما این مواد به همراه طعم جاذب خود معایب زیادی خواهند داشت.
دکتر فرید صفر پژوهشگر بیماری های پوستی گفت: مصرف زیاد سوسیس و کالباس در برخی موارد باعث ایجاد کهیر می شود اما در بیشتر موارد باعث تشدید برخی بیماری های پوستی مانند خارش یا بیماری های حاد پوستی می شود.
محرک ترین عوامل این مواد فلفل، ادویه، رنگ و مواد افزودنی است که به مقدار زیاد وجود دارد، بنابراین به افرادی که سابقه بیماری های پوستی، خارش یا کهیر دارند توصیه می شود مصرف این گونه محصولات را کاهش دهند و بهتر است از مصرف خودداری کنند. . آنها
علاوه بر این، در بسیاری از موارد هیچ تضمینی برای سلامت گوشت مصرف شده در این محصولات وجود ندارد.
3- خطر ابتلا به سرطان مثانه با مصرف سوسیس و کالباس
مصرف سوسیس و کالباس خطر ابتلا به سرطان مثانه را تا 30 درصد افزایش می دهد. به گفته محققان، افزودنی های استفاده شده در گوشت های فرآوری شده، از جمله سوسیس، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. محققان در توضیح این اثر خاطرنشان کردند که نمکهایی مانند نیتریت سدیم و نیترات سدیم در این غذاها میتوانند با اسید معده واکنش داده و در فرآیند هضم و جذب مواد غذایی سرطانزا ایجاد کنند.
در این مطالعه، دانشمندان موسسه ملی سرطان در راکویل، ایالات متحده، ارتباط بین مصرف مواد افزودنی گوشت و خطر ابتلا به سرطان مثانه را ارزیابی کردند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از تلگراف، دکتر آماندا کراس محقق اصلی این تحقیق یادآور شد که تحقیقات بیشتر در این زمینه ضروری است. البته چندین مطالعه دیگر نیز وجود این ارتباط را تایید کرده است.
بولونیا
4- سوسیس باعث بیماری های ژنتیکی می شود
محمدتقی اکبری، رئیس انجمن ژنتیک ایران می گوید: «مصرف سوسیس و کالباس به طور قطع بر بیماری های ژنتیکی تأثیر می گذارد، اما این عفونت به مرور زمان ایجاد می شود.
میزان بیماری های ژنتیکی در ایران مانند سایر کشورها و در برخی موارد به دلیل ازدواج های خونی بیشتر از سایر کشورها است و مراکز بهداشتی درمانی سراسر کشور نیز به بیماری های ژنتیکی پرداخته اند.
در حال حاضر حداقل 13000 تا 16000 بیماری ژنتیکی وجود دارد که برخی با شیوع بالا و برخی با شیوع بسیار پایین. متاسفانه آمار دقیقی از همه بیماران مبتلا به بیماری های ژنتیکی نداریم. اما در مورد بیماری های مورد بررسی مانند تالاسمی می توان آماری ارائه کرد.
زیاده روی در مصرف سوسیس و کالباس در برخی موارد باعث ایجاد کهیر می شود، اما در بیشتر موارد باعث تشدید برخی بیماری های پوستی مانند خارش یا بیماری های حاد پوستی می شود.
بیماری های ژنتیکی به دو دسته تقسیم می شوند: این بیماری ها یا ارثی هستند و از والدین به ارث می رسند و یا به دلیل جهش جدید در ژن های فرد ایجاد می شوند. به عنوان مثال، آکندروپلازی، که باعث رشد کم می شود، توسط دو سوم یک جهش جدید در یک ژن ایجاد می شود. یک سوم افرادی که به هموفیلی مبتلا می شوند به دلیل جهش جدیدی هستند که قبلاً نداشتند.
سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکال های آزاد ایجاد شده در اثر استفاده از این مواد می تواند اطلاعات مربوط به DNA را تغییر داده و یک سلول سالم را به سمت سرطان سوق دهد. افرادی که در مرحله رشد هستند به 4 گروه اصلی نان، غلات، سبزیجات و میوه ها نیاز دارند. شما روزانه به 300 تا 700 گرم سبزیجات پخته یا خام و 200 تا 400 گرم میوه نیاز دارید. بهبود سبک زندگی و مواد غذایی بر رفتار ژن تأثیر می گذارد.
5- سوسیس و کالباس دشمنی با دل
تحقیقات اخیر نشان می دهد که گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس برای سلامت قلب مضر هستند.
به گزارش بهداشت نیوز، مطالعات دانشمندان دانشگاه هاروارد نشان می دهد که چربی های گوشت قرمز موجود در گوشت های فرآوری شده یک عامل خطر برای بیماری های قلبی هستند. اصطلاح گوشت فرآوری شده به هر گوشتی اطلاق می شود که با دود کردن، نمک زدن و افزودن مواد شیمیایی و نگهدارنده خاص تهیه می شود. از جمله گوشت های فرآوری شده همبرگر، سوسیس، سوسیس و ژامبون است.
برای کاهش خطر حمله قلبی و دیابت، افراد باید از مصرف بیش از حد گوشت فرآوری شده خودداری کنند. مثلاً در وعده های غذایی خود نباید زیاد هات داگ، سوسیس و کالباس بخورند. این غذاها را بیش از یک بار در هفته مصرف نکنید.
بر اساس مطالعه دانشگاه هاروارد بر روی 1.2 میلیون نفر که نتایج آن در کنفرانس انجمن قلب آمریکا ارائه شد، 23800 نفر از آنها بیماری قلبی، 2200 نفر سکته مغزی و 10000 نفر دیابت داشتند.
مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکال های آزاد ایجاد شده در اثر استفاده از این مواد می توانند اطلاعات مربوط به DNA را تغییر داده و سلول سالم را به سمت سرطان سوق دهند.
محققان دریافته اند افرادی که گوشت قرمز فرآوری نشده مصرف می کنند به میزان قابل توجهی در خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت هستند. با این حال، مصرف گوشت فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به هر دو بیماری مرتبط بود. در واقع به ازای هر 50 گرم گوشت فرآوری شده در هر وعده، خطر بیماری قلبی تا 42 درصد و خطر ابتلا به دیابت 19 درصد افزایش می یابد.
به گفته محققان وجود نمک، مواد نگهدارنده و چربی عامل بیماری های قلبی و دیابت است. بد نیست بدانید که گوشت فرآوری شده و سایر مواد غذایی مانند کره و پنیر حاوی چربی های اشباع شده با بیماری های مزمن مرتبط هستند و باید محدود شوند.
مضرات سوسیس و کالباس
نیترات ها و نیتریت های موجود در فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس در بدن انسان به نیتروزامین تبدیل می شود که ماده خطرناکی در سیگار است و میزان آنتی اکسیدان ها را در بدن کاهش می دهد و افراد را در معرض بیماری های کشنده ای مانند سرطان قرار می دهد. دکتر احمد ساعدی، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه تا زمانی که کیفیت مواد غذایی فرآوری شده در کشور ما به حد استاندارد نرسد، استفاده از این نوع غذاها به ویژه سوسیس و کالباس را به خانواده ها توصیه نمی کنیم.
وی ادامه داد: متأسفانه این غذاها از ضایعات گوشتی که در کشتارگاه ها رها می شود تهیه می شود و این ضایعات توسط خودروهای نیسان در مسافت های طولانی به کارخانه ها و سوسیس و کالباس و تولیدکنندگان نیز به دلیل آلودگی و فساد این گوشت منتقل می شود. ضایعات. “نیترات ها و نیتریت ها را حذف کنید.
وی افزود: اگرچه روی این محصولات درصد گوشت درج شده است، اما این درصد در بیشتر موارد دقیق نیست. متاسفانه بسیاری از خانواده ها می گویند به دلیل کمبود وقت نمی توانند وقت خود را صرف پخت و پز کنند و به همین دلیل هر روز ساندویچ و فرآورده های گوشتی می خورند و باید به آنها هشدار داد که از مصرف این غذاها خودداری کنند زیرا پروتئین کمی دارند و باعث بروز بیماری های خطرناکی مانند سرطان در بدن . .
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق
مرجان امینی