مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد


مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

مصرف گوشت قرمز از دیرباز با انواع خاصی از سرطان مرتبط بوده است. امروزه دانشمندان بر این باورند که عامل خاصی در پس اثرات سرطان زایی گوشت قرمز وجود دارد.

مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

یک مطالعه اخیر گزارش داد که یک مولکول قند موجود در گوشت بره، گوشت گاو و خوک می تواند پاسخ ایمنی را در بدن انسان ایجاد کند که باعث التهاب می شود. این التهاب در نهایت منجر به رشد تومور می شود.

حضور طولانی مدت این مولکول قند در موش ها شانس ابتلا به سرطان را تا 5 برابر افزایش می دهد.

انسان ها تنها گوشتخوارانی هستند که پس از خوردن گوشت در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند، اما هیچ کس واقعاً دلیل آن را نمی داند.

محققان تصمیم گرفتند بر روی مولکول قندی به نام Neu5Gc تمرکز کنند که در سطوح بالایی در بافت های سرطانی یافت می شود، اما تنها توسط بدن انسان تولید نمی شود. این نشان می دهد که این مولکول از رژیم غذایی وارد بدن شده است. برخلاف انسان، این مولکول قند در اکثر پستانداران تولید می شود.

هنگامی که محققان میزان Neu5Gc را در غذاهای مختلف اندازه‌گیری کردند، به این نتیجه رسیدند که گوشت قرمز به طور خاص حاوی این مولکول است. بیشتر گوشت گاو، خوک، گاومیش و بره بود. مرغ، ماهی (به جز خاویار)، سبزیجات و میوه ها حاوی این ماده نیستند.

تست Neu5Hz

محققان حدس می‌زنند که سیستم ایمنی ممکن است آنتی‌بادی‌هایی علیه مولکول‌های قندی که فرد می‌خورد تولید کرده باشد. این می تواند منجر به التهاب مزمن شود که یکی از دلایل شناخته شده سرطان است.

بیشتر بخوانید  آشنایی با بیماری کراتوز سبورئیک و علائم آن

این گونه بود که محققان موش های «انسان شده» را تولید کردند. انسان سازی به تغییراتی در موش ها اشاره دارد که باعث می شود آنها توانایی تولید Neu5Gc را از دست بدهند زیرا موش های معمولی این کار را می کنند. آنها به مدت 12 هفته به موش ها رژیم غذایی غنی از Neu5Gc دادند. همچنین به موش‌ها تزریق منظم آنتی‌بادی‌های قند برای شبیه‌سازی کامل شرایط در بدن انسان داده شد.

محققان دریافتند موش هایی که از رژیم غذایی غنی از Neu5Gc تغذیه می کردند، پنج برابر بیشتر از موش هایی که از رژیم غذایی معمولی تغذیه می کردند، در معرض ابتلا به تومور بودند. کبد شایع ترین محل تومور در موش است و بیوپسی نشان دهنده وجود Neu5Gc در این تومورها است. برخلاف موش ها، افرادی که رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز دارند، بیشتر از سرطان کبد در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.

محققان می گویند که گوشت قرمز منبع مهم آهن، پروتئین و سایر ویتامین ها است. بنابراین، خوردن گوشت فواید غذایی متوسطی دارد و این مطالعه نشان نداد که گوشت قرمز عامل مستقیم سرطان است. در عوض، Neu5Gc به عنوان علت مستقیم شناسایی شد.

هنوز سوالات زیادی در مورد رابطه گوشت قرمز و سرطان وجود دارد. چرا Neu5Gc باعث سرطان کبد در موش و سرطان روده بزرگ در انسان می شود؟ چه عوامل بیولوژیکی و رژیم غذایی دیگری منجر به ایجاد سرطان در انسان می شود؟

با این حال، این یافته می تواند بهانه خوبی برای توجه به توصیه های رستوران شیک فیل A باشد.

بیشتر بخوانید  دانستنی هایی درباره قاعدگی که هر زنی باید بداند؟!

مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد


دیدگاهتان را بنویسید