سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس معتقد است تدوین برنامه راهبردی و پایبندی به همه دستگاه ها اعم از بهداشت، امنیتی، انتظامی، فرهنگی و … زمینه را برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر فراهم می کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر، محمد حسین گوربانی افزود: 34 سال است که با مواد مخدر مبارزه می کنیم و در این راه بیش از 3 هزار شهید تقدیم کرده ایم. برای بسیاری از مقامات دولتی در این زمینه زمان می برد. و ما هزینه های مالی و اجتماعی داشتیم.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس گفت: مصرف مواد مخدر در تمام سنین افزایش یافته و دسترسی به مواد مخدر آسان شده است.
رویکرد وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در اجتماعی شدن در امر مبارزه با مواد مخدر خوب است اما باید تلاش کنیم تا آن را اجرایی کنیم و همه دستگاه ها احساس مسئولیت کنند و سیاست را پیش ببرند.
قربانی ادامه داد: بر اساس تدوین برنامه راهبردی مبارزه اساسی با مواد مخدر همه دستگاه ها و مجموعه های کشور باید اعلام کنند چرا که قوانین و شعارها چندان کاربردی نیست.
وی اقدام فرهنگی را در مبارزه با مواد مخدر بسیار مهم خواند و افزود: تا زمانی که تهیه مواد مخدر آسان و حتی در ملاء عام تقاضا باشد، مواد مخدر منافع اقتصادی و کلان زیادی برای مافیا دارد. ما
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین خواستار انجام تحقیقات علمی گسترده برای شناسایی دقیق علل گرایش افراد به ویژه جوانان به اعتیاد شد و گفت: کارشناسان پس از سال ها تجربه به این نتیجه رسیده اند که راه اصلی مبارزه با مواد مخدر ریشه اعتیاد از بین بردن زمینه و انگیزه اعتیاد در نسل جوان است.
قربانی افزود: آموزش همگانی و پیشگیری از اعتیاد به عنوان یک فرهنگ در جامعه باید رواج یابد و نیازهای جوانان به دقت شناسایی شود چرا که از جمله آنها می توان به آموزش، اشتغال، ازدواج، مسکن، موسسات تفریحی و ورزشی سالم و… اشاره کرد. ” نیازها با شناسایی دقیق نیازها و تصمیم جدی برای رفع هر چه بیشتر آن از سوی خانواده ها، جوانان و مسئولان می تواند امیدی جدی برای پیشگیری و درمان اعتیاد باشد.
وی ادامه داد: برنامه های مفید آموزشی، تربیتی، تفریحی و سرگرمی، رسانه های جمعی به ویژه صدا و سیما می توانند در این زمینه نقش موثری ایفا کنند چرا که برنامه های جذاب و آموزنده تلویزیون راه را برای سالم زیستن و دوری جوانان از آن باز می کند. آنها معتاد خواهند شد.
قربانی با اشاره به نقش بهداشت و درمان در مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در مبارزه با اعتیاد، پیشگیری از طریق آموزش و تشویق مردم به ویژه جوانان باید سرلوحه کار وزارت بهداشت باشد.
این نماینده مجلس مبارزه قاطع و پیگیر با سوداگران مرگ را ارزیابی کرد و گفت: برای دور نگه داشتن جوانان از این آفت ویرانگر نهادهایی مانند مدارس، نهادهای فرهنگی ورزشی، نیروی انتظامی، مراکز فرهنگی و مذهبی و… و مثمر ثمر باشد
مصرف مواد مخدر در تمام سنین افزایش یافته است
قربانی خاطرنشان کرد: مبارزه با این معضل مستلزم مشارکت همگانی و استفاده از همه ظرفیت های موجود است و لازم است همه نیروها با این پدیده مخرب مقابله کنند و در نتیجه از تمامی سرمایه های فکری و فرهنگی در کنار توان اطلاعاتی و نظامی استفاده کنند.
به گفته وی، بخش بزرگی از جمعیت کشور به ویژه جوانان ما از نظر سن، جنسیت، تحصیلات، شغل و شرایط زندگی، فروپاشی خانواده و طلاق، یتیم و آینده آنها در معرض آسیب های ناشی از مواد مخدر هستند. مشارکت نسل جوان در این زمینه و هدر دادن منابع مالی و اقتصادی کشور، پرکردن زندان ها، افزایش انحرافات مختلف و جرایم مرتبط با آن در جامعه، همه مؤید اهمیت پردازش ابعاد مختلف مقابله با این معضل است. .
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که هرگونه اقدام بی تدبیری در این زمینه عواقب گسترده و نامطلوبی در پی خواهد داشت، باید افکار عمومی را نسبت به مبارزه با مواد مخدر حساس کنیم.