فوت و فن مرینیت و مزه دار کردن جوجه کباب در خانه
جوجه کباب جزو پایه ثابت غذاها در مسافرت و دورهمی ما ایرانیها است؛ یکی از دلایل این محبوبت، روشهای مختلف طبخ جوجه است؛ به طوری که هر شخص میتواند رسپی مخصوص به خود را داشته باشد؛ اما برای داشتن بهترین مایع جوجه کباب، ما در این مطلب قصد داریم سه روش عالی برای مزه دار کردن جوجه کباب را به شما آموزش دهیم تا با انجام آن بتوانید بهترین جوجه کباب رستورانی را در مهمانیهای خود آماده کنید؛ برای آموزش این مراحل با ما در 55 آنلاین همراه باشید.
مزه دار کردن جوجه کباب با ماست
بسیاری از رستورانها بر ای تهیه یک جوجه کباب نرم و آبدار، از ماست برای مزه دار کردن جوجه استفاده میکنند؛ اگر علاقه دارید یک جوجه کباب سنتی با طعمی فوقالعاده داشته باشید، این رسپی را از دست ندهید.
مواد لازم برای مزه دار کردن جوجه کباب با ماست
- فیله مرغ خرد شده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد متوسط
- آبلیمو یا لیمو تازه ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- ماست ترش ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، پودر سیر به مقدار دلخواه
مرحله اول طرز تهیه جوجه کباب با ماست
برای داشتن ظاهر زیبا جوجه کباب در کنار طعم خوب، برش زدن جوجهها اهمیت بسیاری دارد؛ سعی کنید جوجهها را به صورت یکسان برش بزنید؛ به این صورت هنگام پخت، جوجهها به راحتی کباب شده و نمیسوزند.
مرحله دوم
مهمترین نکتهای که باید در این مرحله به آن توجه داشت، نحوه استفاده از زعفران است؛ چرا که در بیشتر مواقع زعفران به پیازها چسبیده و بیشتر عطر و طعم زعفران از دست میرود؛ در نتیجه برای حل این مشکل در ابتدا لازم است که تمام جوجهها را در ظرفی ریخته و بعد زعفران دمکرده را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید؛ سپس برای حفظ عطر و طعم زعفران، درب ظرف را بسته و به آن 15 دقیقه استراحت دهید.
مرحله پایانی مزه دار کردن جوجه کباب
بعد از گذشت این مدت زمان، ادویهها را به جوجه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید و ده دقیقه زمان دهید تا ادویهها جذب گوشت شوند. سپس پیاز خرد شده، آب لیمو و ماست را به مواد اضافه کنید و چند ساعتی در یخچال استراحت دهید تا جوجهها به خوبی طعم ماست را به خود جذب کنند. در نهایت جوجه ماستی شما آماده است و میتوانید از آن لذت ببرید.
مزه دار کردن جوجه کباب با زعفران
استفاده از زعفران برای طعمدهی به جوجهها، باعث میشود در کنار طعم عالی که به جوجهها میدهد از رنگ خوبی نیز برخوردار باشند؛ از این روش مزه دار کردن جوجه کباب بیشتر در مجالس عروسی و رستورانها استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب رستورانی
- مرغ خردشده ۴۰۰ گرم
- لیمو تازه (یا آبلیمو) ۲ عدد
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
- پیاز ۱ عدد متوسط
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول
در ابتدا مانند روش قبل جوجهها را شسته و در اندازه مناسب خرد کنید؛ سپس گوشتها را در ظرف مناسبی ریخته و آبلیمو، زعفران، فلفل، روغن زیتون را به آن اضافه میکنیم و خوب به هم میزنیم.
مرحله دوم
مهمترین نکتهای که باید در این مرحله به آن توجه داشت این است که از رنده زدن پیازها خودداری کنید؛ چرا که در این صورت پیازها به گوشت چسبیده و هنگام کباب کردن گوشت شما میسوزد؛ بنابراین بهترین روش طعم دار کردن جوجه کباب این است که پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
مرحله پایانی
برای طعم بهتر جوجهها لازم است که مواد را یک ساعت در ظرف دربدار استراحت دهید؛ در نهایت میتوانید جوجهها را به سیخ کشیده و برای زیبایی و طعم بهتر آن، بین هر تکه گوشت از فلفل دلمه هم استفاده کنید.
طرز تهیه جوجه ترش در خانه
جوجه ترش یکی از غذاهای پرطرفدار گیلان است که به دلیل طعم بینظیر آن در سایر رستورانهای کشور سرو میشود. این غذای خوشمزه را میتوانید با برنج و نان نیز میل کنید؛ درست کردن جوجه ترش گیلانی بسیار راحت است برای مزه دار کردن جوجه کباب به این روش، تنها لازم است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
مواد لازم برای مزده دار کردن جوجه کباب ترش گیلانی
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- مغز گردو ۸ عدد
- سینه مرغ ۶۰۰ گرم
- روغن مایع به اندازه کافی
- رب انار ترش ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- ماست پر چرب ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول مزه دار کردن جوجه کباب ترش
بعد از خرد کردن مرغها، آنها را در ظرف مناسبی ریخته و پیازها را به صورت خلالی برش زده به مواد اضافه کنید؛ سپس زعفران را دم کنید و به مرغها اضافه کنید.
مرحله دوم
در این مرحله لازم است گردوها را آسیاب کنید و به همراه رب انار ، ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه به گوشتها اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید؛ در نهایت درب ظرف را بسته و اجازه دهید مواد 4 ساعت استراحت کند تا به خوبی گوشت طعم بگیرد.
مرحله سوم مزه دار کردن جوجه کباب ترش
پس از گذشت ۴ ساعت، تکههای مرغ را به سیخ بکشید؛ در صورتی که میخواهید مرغها را در تابه درست کنید، میتوانید از سیخ چوبی استفاده کنید؛ برای این مدل طبخ لازم است از حرارت ملایم استفاده کنید و اجازه دهید جوجه ترش با حرارت بسیار ملایم سرخ شود. اگر علاقه دارید غذاها را با طعمی جدید امتحان کنید، طرز تهیه فسنجان با هویج را مطالعه کنید.