معرفی شربت امگا – ۳ کودکان
شربت امگا – ۳ کودکان در تقویت رشد در کودکان و حفظ سلامت عمومی بدن موثر است . امگا- 3 یکی از اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان برخی چربیها وجود دارد و ویژگیهای خاصی دارد. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری نامیدهاند که اولاً برای ادامه حیات بدن کاملاً ضروری است و ثانیاً چون توسط خود بدن انسان قابل تولید نیست، حتماً باید از طریق رژیم غذایی با مکملها تأمین شود. در واقع بدن انسان برای برطرف کردن نیازهای خود به مواد تغذیهای ازجمله اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد. اسیدهای چرب از اجزای تشکیلدهنده چربیهاست که بدن قادر به تولید انواع ضروری آن نیست و باید از طریق ماده غذایی تأمین شود.
اسیدهای چرب امگا-۳ جزء مهم غشاء سلول های بدن می باشند و در ساختمان سلول های عصبی و به عنوان ماده متشکله بسیاری از واسطه های بیولوژیکی بدن بکار می روند و بهمین دلیل این اسید های چرب از نظر تغذیه ای بسیار مهم و ضروری می باشند.
با توجه به اینکه بدن انسان قادر به ساخت این اسیدهای چرب ضروری نمی باشد، باید از طریق رژیم غذایی (خوردن ماهی چندین بار در هفته) یا مکمل های غذایی تامین شوند.
تاکنون هزاران مطالعه و تحقیق بالینی بر روی اسیدهای چرب امگا-۳ صورت گرفته است و هر کدام به نحوی بر فواید چشمگیر و روز افزون این اسیدهای چرب در سلامت بدن، پیشگیری و حتی درمان بیماری ها به خصوص در کودکان و نوجوانان تاکید می کنند.
موارد مصرف شربت امگا – ۳ کودکان
کمک به حفظ سلامت و عملکرد طبیعی قلب، مغز و چشم، عملکرد طبیعی سیستم ایمنی و سلامت استخوان ها، کمک به تنظیم میزان تری گلیسیرید خون
ویژگیهای شربت امگا -۳ کودکان
-
حاوی ویتامین D3 موثر در افزایش جذب کلسیم، جلوگیری از به تاخیر افتادن رشد و پیشگیری از نرمی استخوان -
کمک به بهبود اختلالات رفتاری در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی -
حاوی ویتامین A برای رشد، حفظ سلامت سیستم ایمنی و تقویت بینایی -
حاوی ویتامین E موثر تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست -
تقویت رشد جسمی و ذهنی کودکان و نوجوانان -
کمک به بهبود علائم آسم و حساسیت های پوستی -
تقویت سیستم ایمنی کودکان و نوجوانان -
دارای بالاترین میزان امگا-3 -
حفظ سلامت عمومی بدن -
با طعم مطلوب پرتقال -
فاقد طعم و بوی ماهی
روش مصرف شربت امگا – ۳ کودکان
کودکان: روزانه یک قاشق مرباخوری (5 میلی لیتر)
بزرگسالان: روزانه 2 قاشق مرباخوری (10 میلی لیتر)
مزایای مصرف شربت امگا -۳ کودکان
امگا – ۳ یکی از بهترین و مفیدترین مکمل هاییست که می تواند به سلامت اطفال کمک کند و موجب تقویت هوش و حافظه آن ها می شد و در تمرکز و بالابردن قوه حافظه آن ها نقش بسزایی دارد در مطالعهای برای اثبات رابطه بیماریهای تنفسی و تغذیه نشان داده شد که مصرف ماهی چرب میتواند به عنوان یک عامل محافظتی برای آسم در کودکان باشد.
امگا -۳ نام یک گروه از اسیدهای چرب غیراشباع ضروری است که دو نوع بسیار مهم آن شامل EPA (ایکوزاپنتانوئیک اسید) و DHA (دکوزاهگزا نوئیک اسید) میباشد و از آنجا که در بدن به مقدار بسیار ناچیزی تولید میگردد، لذا ضروری است که به واسطه رژیم غذایی روزانه دریافت شود. نقش مفید امگا -۳ در بسیاری از سیستمهای بدن از جمله مغز به خوبی مشخص شده است. شکی نیست که اکثر متخصصان تغذیه دریافت اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع را از طریق مصرف غذاهای دریایی توصیه میکنند، ولی متأسفانه این غذاها به دلایل متعدد مانند مزه و هزینه بالا در مقادیر کافی توسط اطفال مصرف نمیشوند، بنابراین مصرف مکملها، روش انتخابی مناسبتری برای کودکان است زیرا آنها مقدار کنترل شدهای از مواد ضروری را به بدن میرسانند و میتوانند در شکلهای جذاب برای کودکان تهیه شوند، زیرا زمانی که محصولی توسط کودک پذیرش نشود، مصرف هم نمیشود.
امگا – ۳ در سنین مختلف کودکی
قبل از تولد (دوران بارداری و شیردهی): مطالعات نشان داده است که رشد شناختی و بینایی و نیز سایرعملکردهای نوزاد، ارتباط مشخصی با جذب امگا -۳ در دوران بارداری و شیردهی دارد، به علاوه ذکر شده است که خانمهای باردار و شیرده، باید حداقل روزانه 200 میلیگرم DHA دریافت کنند. 60 درصد از وزن مواد ساختاری مغز (بدون آب) چربی بوده که نیمی از این مقدار را امگا- ۳ (EPA و عمدتا DHA) تشکیل میدهد. 25 درصد از وزن مواد ساختاری مغز DHA میباشد که در بافت مغزی انسان با سرعت در طی سه ماهه سوم بارداری تجمع مییابد و قابل ذکر است که نقش مهمی در تکامل سیستم عصبی مرکزی و سیستم بینایی دارد. مطالعات نشان داده است الگوهای خواب در کودکانی که مادرانشان سطح DHA پلاسمایی بالاتری دارند تکامل بهتری را در سیستم عصبی مرکزی CNS نشان میدهند.
هوش (IQ)
در مطالعهای نشان داده شده است که مصرف مکملهای حاوی PUFA (اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه) در نوزادان از بدو تولد تا 4 ماهگی و سنجش «Cognitive Behaviour» در سن 10 ماهگی، سبب افزایش درصد توجه در آنها میشود و همچنین این یافتهها نشان میدهد در شیرخواران دریافت مکملهای اسیدهای چرب ضروری غیراشباع در کمک به پیشرفت هوش و درک و زیرکی این کودکان بهویژه درجه IQ میتواند مؤثر باشد. نوزادان بعد از تولد در تست MacArthur برای درک مطلب score، عدد 72 را کسب کرده (95درصد بین 71-74) و در مقایسه با مادرانی که ماهی مصرف نکرده بودند و score 68 را کسب کردند، 4 درجه افزایش مشاهده گردید.
تمرکز و بیشفعالی (ADHD)
مطالعهای بر روی کودکان نشان داده فرزندان مادرانی که DHA بالاتری را دریافت کرده بودند، «cognitive development» بهتری را در سال اول زندگی و بهویژه در زمینه کاهش حواسپرتی در سال دوم زندگی نشان دادند. همچنین در این مطالعه نشان داده شد که بین سطح توجه کودکان نوپا با سطح DHA مادر در هنگام تولد ارتباط وجود دارد. دریافت اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره سنگین به طور بارزی علایم مربوط به ADHD را بهویژه در کودکان با مشکل یادگیری کاهش میدهد.
اختلالات یادگیری
یک مطالعه بر روی 117 کودک در سن 5 تا 12 سالگی که مبتلا به اختلال یادگیری و مشکلات رفتاری اجتماعی بودند، با مصرف روزانه اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره امگا-3 و یا پلاسبو به مدت سه ماه نشان داد که مصرف مکملها باعث بهبود چشمگیری در صحبت کردن، خواندن و رفتارشان بعد از سه ماه میشود. همچنین نشان داده شده است که مصرف مکملهای اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره میتواند در کمک به درمان مشکلات آموزشی، پرورشی و اخلاقی در بین کودکان با مشکل عدم تطابق مؤثر باشد.
امگا – ۳ در سالهای بلوغ
در مطالعهای نشان داده شده است که مصرف مکملهای حاوی امگا- ۳ (EPA به همراه DHA) سطح نوراپینفرین پلاسما را در نوجوانان که تحت شرایط استرس مزمن و یا حتی افسردگی هستند به طور بارزی کاهش میدهد. مطالعهای بر روی نوجوانان بزهکار نشان داد که تأثیر مصرف همزمان ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری سبب کاهش رفتارهای ضداجتماعی، بهویژه خشونت میشود.
سیستم ایمنی و آسم کودکان
در مطالعهای برای اثبات رابطه بیماریهای تنفسی و تغذیه نشان داده شد که مصرف ماهی چرب میتواند به عنوان یک عامل محافظتی برای آسم در کودکان باشد. شواهد زیادی پیشنهاد میکند که مصرف اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا-3 مرتبط با شیوع کمتر آسم در کودکان است. مصرف مکملهای حاوی اسیدهای چرب امگا-3 میتواند به کاهش بیماری اتوایمیون جزایر لانگرهانس در کودکانی که از نظر ژنتیکی احتمال بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع یک دارند، کمک کند.
منابع طبیعی امگا- ۳
بهترین منابع اسید چرب امگا – ۳ انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا-۳ در ماهیهایی مانند ماهی آزاد، قزلآلا، تن، اسقومری و شاهماهی تعریف میشود.
در گیاهان نیز روغنهای سویا، آفتابگردان، دانه کتان و گردو، فندق و کنجد حاوی امگا- ۳ است. علاوه بر این، مواد غذایی غنیشده با امگا 3 مانند برخی از نانها، آبمیوهها، روغنها و تخممرغ مورد توصیه متخصصان تغذیه است.
هشدار مصرف شربت امگا -۳
-
این محصول مکمل غذایی بوده و برای تشخیص، پیشگیری یا درمان نمی باشد. -
زنان باردار و شیرده قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند. -
در صورت مصرف هرگونه دارو، قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید. -
مقدار توصیه شده را بدون مشورت با پزشک و یا داروساز خود افزایش ندهید. -
بعد از باز کردن درب بطری در یخچال نگهداری شود و در مدت سه ماه مصرف گردد.
شرایط نگهداری شربت امگا -۳
-
فرآورده دور از نور و در دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد نگهداری شود. -
فرآورده دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
بیشتر بخوانید:
همه چیز در مورد شربت زینک پلاس
مزایای باورنکردنی شربت ویتا گلوبین
معرفی مزایای مصرف شربت ویتان (Vitane)
گردآوری توسط بخش سلامت
مجله دلگرم