به گزارش سایت طلا ، وزارت حمل و نقل و هواپیمایی طالبان اعلام کرد که مدیریت فرودگاههای بین المللی این کشور از سوی طالبان اداره میشود و مدیریت بخشهای فنی آن با شرکتهایی که استاندارد بینالمللی دارند قرارداد بسته خواهد شد.
مسؤولان در این نهاد با تاکید بر اینکه تا دو هفته دیگر گفتوگوهای هیأت طالبان با هیأت مشترک ترکی و قطری نهایی خواهد شد، اعلام کردند که این تیمها بر سر مدیریت سه بخش فنی، مشمول کنترل حریم هوایی، مصونیت هواپیما و مسافران و خدمات زمینی سرگرم گفتوگو هستند.
یازده روز پیش هیات مشترک از قطر و ترکیه برای مذاکره درباره مدیریت فرودگاههای بین المللی افغانستان به کابل آمدند و درباره چگونگی به توافق رسیدن با طالبان در این باره تیمهای فنی را تشکیل دادند.
در همین حال مسؤولان در وزارت حمل و نقل و هواپیمایی طالبان میگویند که مدیریت فرودگاههای بین المللی را به هیچ شرکتی واگذار نمیکنند، اما هنوز بر سر دادن مدیریت سه بخش فنی فرودگاهها با هیأت مشترک ترکی و قطری به توافقی نرسیدهاند.
امام الدین احمدی، سخنگوی وزارت حمل و نقل و هواپیمایی طالبان گفت: «مدیریت فرودگاه را به کسی نمیدهیم. اداره بخشهای فنی فرودگاههای بین المللی با شرکتهای دارای استاندارد بین المللی قرارداد میبندیم. برخی از اعضای تیمهای فنی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با آغاز سال نو میلادی هیآتها به مرخصی رفتند. به این دلیل روند گفتوگوها معطل شد. اما تیمهای فنی با هم در تماس هستند تا به تصمیم نهایی برسند.»
تیم فنی طالبان هفت تن هستند که این تیم از سوی سرپرست وزارت حمل و نقل و هواپیمایی آن رهبری میشود. قرار است این تیم تا دو هفته دیگر با هیات مشترک آنکارا و دوحه بر سر رهبری بخشهای فنی پنج فرودگاه بین المللی افغانستان به نتیجه برسند.
با سپردن اداره بخشهای فنی فرودگاههای افغانستان به شرکتهای قطری و ترکی، امیدواریها برای از سرگیری پروازهای جهانی به افغانستان بیشتر شدهاند؛ پروازهایی که با سقوط حکومت پیشین، تخریب بخشهایی از فرودگاه کابل و وضع تحریمها بر کابل بیش از چهار ماه میشود که متوقف هستند.
افغانستان بیست و چهار فرودگاه دارد، اما فرودگاه کابل، مزارشریف، هرات، قندهار و خوست ظاهرا برای پروازهای بین المللی آماده هستند و از همینرو بحثها برای سپردن بخشهای فنی اداره آنها به قطر و ترکیه ادامه دارند.