یک فعال سیاسی اصلاح طلب به دولت سیزدهم هشدار داد که باید محیط زیست را یک چالش بزرگ برای دولت ببیند و برای حل مشکلات خود از متخصصان استفاده کند.
محمود میرلوحی ، رئیس کمیسیون محیط زیست حزب ، اتحاد ملت در مصاحبه با ایسنا ، با اشاره به چالش های زیست محیطی دولت سیزدهم اظهار داشت:
وی ادامه داد: آتش سوزی در جنگل ها که چندین سال در دنیا و ایران یک مشکل همیشگی بوده است باید برطرف شود. با این خشکسالی خطر آتش سوزی بیشتر شد. در روزهای اول دولت با این مشکلات روبرو خواهد شد.
این فعال سیاسی گفت: با جاری شدن سیل در ژاپن و انگلیس و سپس در آلمان و چین این احتمال وجود دارد که سیل پیش بینی نشده به منطقه ما بیاید. هفته گذشته در سیستان سیل داشتیم. قسمت جنوب شرقی کشور از نظر طغیان منطقه احتمال بیشتری دارد و باید در آینده برای این امر آماده شود.
وی گفت: “در سالهای گذشته کارهای زیادی باید انجام می شد.” باید آب و هوای کشورمان را از نظر آب و بارندگی مطالعه کنیم و بدانیم که من یکی از کشورهای خشک هستم. ما سالانه کمتر از 200 میلی متر باران داریم و تبخیر آن زیاد است. بنابراین ما باید یک برنامه جامع برای آب ، کشاورزی ، مصرف و مدیریت تقاضای آب داشته باشیم.
وی گفت: “ما برای حفظ جنگل ها و فضای سبز باید خیلی سخت تر کار کنیم”. متأسفانه ما حتی از درختان و مناطق سبز شهرهایمان محافظت نکردیم. باید به فکر حفاظت از مراتع و جنگل ها و گسترش مناطق سبز باشیم.
وی یادآور شد: توافق نامه پاریس به جهانیان وعده داد تا دو درجه از گرم شدن کره زمین کاسته شود. زمین شلوغ است. او شاهد آتش سوزی و تغییرات آب و هوایی بوده است. به همین منظور ، تغییر اساسی در مصرف سوخت ، تولید و گازهای گلخانه ای ایجاد شد. آنها براساس آن توافق نامه پاریس جدولی را امضا کردند. متأسفانه با خروج ترامپ ، این توافق متزلزل شد و اقدامات لازم انجام نشد.
میرلوحی تأکید کرد: مسئله بعدی نحوه مصرف سوخت است. سوخت های فسیلی باید کاهش یابد. در ایران ، ما هشت برابر ظرفیت خورشیدی نسبت به برق داریم ، اما در کار آن عقب هستیم. در بخش شرقی کشور ، با وزش بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان ، می توانیم انرژی باد تولید کنیم ، اما هنوز عقب مانده ایم زیرا رهبران مصرف ما بالا هستند.
وی ادامه داد: ما 1 میلیارد متر مکعب گاز دو برابر اروپا مصرف می کنیم. تولید زباله در شهرهای ما باید کاهش یابد. در بعضی از کشورها ، کربن صفر تولید می شود. چرا نباید این راه را برویم؟ متأسفانه ما در ایران به این موارد نپرداخته ایم.
میرلوحی یادآور شد: “اگر نتوانیم مسیری را که از نظر مصرف روغن طی می کنیم مدیریت کنیم و به جای تقاضا عرضه را مدیریت نکنیم ، ظرف چند سال نمی توانیم نفت صادر کنیم و مجبور به مصرف خواهیم شد. تمام روغنی که خود به خود تولید می کنیم. ” کارهای گسترده ای باید بر اساس اجماع ملی و مصوبات سازگار و جامع برای اداره کشور از نظر محیط زیست ، سوخت و انرژی انجام شود.
انتهای پیام