به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون آژانس فارس ، یک برنامه تلویزیونی “غیر محرمانه” با موضوع “فضای مجازی ، فرصت ها و آسیب ها” با حضور عباس آسوشه مان ، مدیر سابق مرکز ملی فضای مجازی ؛ سید احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ؛ جواد جاویدنیا ، معاون سابق رئیس فضای مجازی دادستان کل کشور ؛ سید علیرضا آل داوود ، پژوهشگر فضای مجازی و رسانه از شبکه سیما را بسازید پخش شد.
در صنعت محتوا شکافهای جدی وجود دارد
احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیته فرهنگ مجلس وی فضای مجازی فعلی را فناوری ارتباطی جدید خواند و گفت: دامنه دیدگاه ها درباره فضای مجازی متفاوت است. امروزه فناوری های جدید ارتباطی سال به سال در حال تغییر است و اکنون هرکسی می تواند تولیدکننده محتوا و پیام باشد.
وی به بحث تکنیک و فناوری و محتوا در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: فناوری در فضای مجازی در حال تحول است و به دنبال آن حوزه های دیگر نیز دنبال می شوند. این کشور از نظر فناوری و زیرساخت ها در فضای مجازی دستخوش تغییرات زیادی شده است و دسترسی مردم به اینترنت به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. استفاده کنونی از اینترنت در 5 سال گذشته به طرز چشمگیری تغییر کرده است. حتی مصرف اینترنت در دوران ویروس کرونا و قبل از تاج و نوع شیوه زندگی مردم کاملاً متفاوت هستند. از این رو؛ ورود فضای مجازی بر تک تک زندگی مردم کشور تأثیر گذاشته است.
گازی زاده افزود: در زمینه تولید محتوا کاستی های جدی وجود دارد. همچنین ، در زمینه حاکمیت و قانونگذاری در حوزه فضای مجازی ، در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر ، باید گفت که علت برخی درگیری ها در سیاست فضای مجازی در کشور ، شکاف های خالی است.
وی افزود: در حوزه فضای مجازی باید صادقانه با مردم گفتگو کنیم و در عین حال به سیاست گذاری ها و حاکمیت دقیق و منصفانه نیاز داریم.
ما در فضای مجازی استقلال نداریم
در ادامه این برنامه ، Asushe Maan ، عضو سابق مرکز ملی فضای مجازی ، گفت که در مرکز ملی فضای مجازی ، ما به دوران فضای مجازی اعتقاد داریم: “به نظر می رسد امروز دوران فضای مجازی است و خصوصیاتی که فضای مجازی برای ما به ارمغان می آورد . “کاهش هزینه ها ، افزایش شفافیت در مورد مسائل و بهبود کیفیت زندگی و رفاه.
وی افزود: در مرکز ملی فضای مجازی ، امور روزمره بصورت روزمره به موضوعات اجتماعی ، سیاسی ، امن ، فناوری ، زیست محیطی ، فرهنگی ، اقتصادی و حقوقی تقسیم می شود. فضای مجازی تمام جنبه های زندگی را در بر می گیرد ، اگر هنوز در کشور ما این امر محقق نشده است ، ممکن است به دلیل عدم تأکید و توجه کشور به این موضوع باشد. علی رغم اینکه از سال 1990 مرکز ملی فضای مجازی و شورای عالی فضای مجازی با دستور مدیریت ایجاد شده است ، اما متأسفانه به درستی و شاید تا به امروز تکمیل نشده است.
آسوشه افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری ، فضای مجازی وسیله آزادی است ، به این معنی که دولت معتقد است فضای مجازی باید در دسترس مردم باشد و مردم از آن برای آزادی استفاده می کنند ، اما این اتفاق نیفتاده است و متأسفانه در حوزه از فضا “ما استقلال مجازی نداریم.
اکنون تنها مشکل نحوه مدیریت فضای مجازی است
جاویدنی ، معاون سابق وزیر فضای مجازی نیز اذعان داشت: “طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد فضای مجازی ، آنها فرمودند که این ابزار باید برای ما باشد و اگرچه فضای مجازی یکی از ابزارهایی است که امروز مردم به آن نیاز دارند ، اما کسی مشکلی ندارد . “خیر ، و از نظر اصول عقلانی و اصول حکمرانی ، هیچ منافاتی در استفاده از فضای مجازی با اصول و اصول منطقی حاکمیت وجود ندارد. بنابراین ؛ ما موظف هستیم از همه ابزارهای روز به نفع مردم استفاده کنیم. و کشور
وی با بیان اینکه هدف از مدیریت فضای مجازی بستن این فضا نیست ، گفت: دلیل چنین جریانی تکثیر و عملیات روانی توسط دشمنان است. هدف دشمن این است که از منافع خود در این زمینه نهایت استفاده را ببرند و حاکمیت خود را به معنای کامل فکری و فرهنگی در ایران توسعه دهند. هرچه این فضای کاربری به سمت استفاده از خدمات ، سخت افزار و نرم افزارهای خارجی بیشتر حرکت کند ، گویی تسلط خود را در این فضا از دست داده ایم.
معاون سابق مدیرکل فضای مجازی دادستانی کل کشور افزود: دلیل همه این بحث ها و درگیری ها این است که متأسفانه بخش دولتی و برخی ادارات دولتی یا از این موضوع بی اطلاع هستند ، در این صورت جای تأمل دارد یا منافع حزبی و جناحی آنها. “این مستلزم بهره برداری سیاسی از این فضا و کلماتی است که خود آنها به نوعی می خواهند آن را بیان کنند و احساس می کنند هیچ جای قانونی در رسانه های رسمی جامعه ندارند و بیان آنها می تواند برابر با ارتکاب جرم باشد. آنها از این فضا استفاده می کنند در این مسیر و علاقه آنها این است که این فضا ثابت بماند.
جاویدنیا همچنین گفت: برخی از این کوتاهی ها و کاستی ها هدفمند است و پشت سر آنها نیت و نیت است. جدا از اینکه برخی از مواضع در فضای مجازی باقی مانده است.
وی با بیان اینکه رهبر عالی نسبت به شورای عالی فضای مجازی ابراز نارضایتی کرده اند ، افزود: همه نیروها در این شورا حضور دارند اما هیچکس مسئولیت مشکلات موجود در فضای مجازی را بر عهده نخواهد گرفت. به جز بخش تخصصی وزارت ارتباطات که فقط در مورد منافع اقتصادی و سیاسی دولت و جناح حاکم بحث می کرد.
جاوید افزود: مقام معظم رهبری در مورد برنامه ریزی کوتاه مدت طی دو دوره صحبت می کنند ، اما فضا به گونه ای تکامل یافته است که دستگاه های مسئول در این زمینه ، به گفته مقام معظم رهبری ، به فضای مجازی افتخار می کنند.
با ابتذال عجیبی در فضای مجازی روبرو هستیم
الداود ، محقق در فضای مجازی و رسانه ها نیز در ارتباط تصویری گفت: متأسفانه با روند عجیبی در بحث فضای مجازی روبرو هستیم.
وی وضعیت فضای مجازی را به یک آپارتمان بدون درب تشبیه کرد و گفت: متأسفانه ما با وضعیتی مواجه هستیم که فقر وجود دارد سواد رسانه ای در سطح مسئولان ، مدیران و مردم بسیار مورد توجه هستند.
الداود افزود: ما در محاصره دشمن هستیم و جوانان باید این محاصره را بشكنند اما از طرف دیگر آنها فضای غیررقابتی بین خدمات خارجی و داخلی را مشاهده كردند و در حال حاضر جوانان نخبه كشور در فضای مجازی مشغول طراحی خدمات هستند. “ناامید بودن.
«غیر محرمانه» کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه دو است که به تهیه کنندگی و کارگردانی علیرضا عاصم یوسفی و اجرای محمد جعفر خسروی ساخته شده است.
انتهای پیام /