مثلث طلایی اقتصادی در کابینه رئیسی



به گزارش تحریریه، کیفیت چینش مثلث طلایی کابینه رئیسی یعنی وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، سرنوشت دولت سیزدهم را در سالهای بعد رقم خواهد زد و مشخص می کند که دولت تازه از راه رسیده کنونی موفق خواهد شد یا خیر.

این مثلث جای آزمون و خطا و تربیت نیروهای کارنابلد، کم تجربه، سطحی نگر و بدون دانش عمیق اقتصادی و کسانی که از سر مد روز بودن وارد حوزه بحث های اقتصادی شده اند نیست و می بایست به افرادی سپرده شود که غیر از برنامه منسجم، دارای کارنامه روشن و قابل دفاع نیز باشند.

وزیر اقتصاد می بایست مگاپروژه های کلان اصلاح ساختار را تعریف و مدیریت کند، بانک مرکزی به درد کهنه بی سروسامانی در بازار پول خاتمه دهد و وضعیت بی مانند کنونی که وظیفه حاکمیتی خلق پول به بانک های خصوصی سپرده شده است را تغییر داده و اصلاحات عمیق بانکی را یپاده کند و سازمان برنامه و بودجه هم از نهاد گروگانگیر مدیریت و برنامه ریزی به نهاد تسهیل گر برای حرکت چرخ های بروکراسی کشور تبدیل شود.

مسئولان این سه نهاد راهبردی ضمن داشتن دانش و تجربه کافی، می بایست در هماهنگ ذهنی و عملی با یکدیگر بوده و پس از آن توان ارتباط گیری اقناعی و تسلط کارشناسی در مواجهه با نهادهای مرتبط به خصوص مجلس شورای اسلامی را داشته باشند تا اصطکاک فراقوه ای مانع حرکت روان چرخ دنده های دولت سیزدهم نشود.

احزاب و جریان های سیاسی در معرفی نیروهای خود به رئیس جمهور محترم به این اولویت ها توجه نکرده و بر وابستگی های حزبی متمرکز شده اند و کاری به سرنوشت دولت پس از ناکامی مهره های معرفی شده ندارند، اما ایت الله رئیسی مسئول کابینه است و نتیجه کار به نام ایشان رقم خواهد خورد.

بیشتر بخوانید  تداوم روند مقتدرانه بانک ملت در خرداد ۱۴۰۱

محورهای:

  • تکمیل هدفمندسازی یارانه ها
  • اصلاح نظام بانکی
  • انحصارزدایی و احیای رقابت
  • مقررات زدایی از محیط کسب و کار
  • اصلاح نظام مالیاتی
  • بازتعریف نقش و اندازه دولت در اقتصاد(دولت ایران از نظر تعداد کارمندان یکی از کوچکترین دولت های دنیا و از لحاظ حیطه عمل یکی از شلخته ترین دولت های دنیا است.)
  • انعقاد پیمان های پولی دوجانبه با هدف بی اثر سازی تحریم پولی
  • بازتعریف تامین مالی پروژه های ملی

و دهها زیرپروژه مهم که می بایست برنامه ریزی و به طور بهینه اجرا شود در راس اولویت های دولت رئیسی قرار دارند. موفقیت یا شکست در اجرای این پروژه های زیربنایی؛ به کیفیت مثلث طلایی کابینه سیزدهم بستگی دارد که انتظار می رود تا فردا سرنوشت آن روشن شود.

پایان/

دیدگاهتان را بنویسید